JOULU LAINEILLA?

*Kuvien risteily saatu yhteistyössä Tallink Siljan, Viking Linen ja Eckerö Linen kanssa* 


Me ollaan oltu jonkinlaisella kokoonpanolla risteilyllä viimeiset pari vuotta joko ennen tai jälkeen joulun. Pari vuotta sitten mun isän ja isompien tyttöjen kanssa ja viime vuonna piknik-risteilyllä koko sakki. Joten tänä syksynä ajatus lähteä jouluaattona risteilylle oli todella varteenotettava vaihtoehto meidän joululle. 

Pääsinkin ottamaan esimakua jouluisesta risteilystä, kun kaikki kolme isoa varustamoa kutsuivat minut ja muutaman muun yhteiselle jouluristeilylle, jonka tarkoituksena oli seilata kolmella eri laivalla ja käydä samalla tsekkaamassa Tukholman ja Tallinnan joulumarkkinatarjonta. 
Omalta kohdalta reissu meni ihan niin kuin kaikki muutkin mun omat lomamatkat - päin pönttöä. Kirjaimellisesti. Reissu sattui osumaan sille myrskyviikolle, jonka vuoksi olo laivalla meni vuoristoratamaiseksi, enkä kestänyt enää toista ylitystä iloisen itämeren ylitse. Kun muut jatkoivat matkaa Tukholmasta Tallinnaan, itse seilasin kohti Turkua. Ison harmituksen kanssa. 
Ehdin siis napsimaan jouluisia kuvia vain Viking Gabriellalta, jolta tämän postauksen kuvat ovat otettu. Oon haaveillut jo kauan sellaisesta joulusta, jossa itse vain saisin olla ja löhöillä niin paljon kuin haluan. Sellaisesta joulusta, missä lapset saavat tehdä paljon erilaisia aktiviteetteja ja tuntea olonsa todella jouluisaksi. Kiireetöntä yhdessäoloa. Sitä, mitä yritän joka joulu meille rakentaa kotiin, mutta jonkun ne ruoat täytyy tehdä ja lahjat paketoida.. 
Joten tänä syksynä olin ottanut missioksi katsastaa ruotsinlaivojen jouluristeilytarjonnan. Ajatus siitä, että pääsisi täysin valmiiseen pöytään, jossa jokainen perheenjäsen saisi syödä juuri sitä mitä haluaa ja niin paljon tai vähän kuin haluaa kiehtoo. Samalla myös se, että lapset pääsisivät säällä kuin säällä purkamaan energiaansa erilaisilla aktiviteeteilla laivalla. Plus - meidän lapset eivät ole koskaan nähneet Joulupukkia. Ei koskaan. Ei missään. Haluaisin nähdä lasten ilmeet, kun jouluaattona Joulupukki olisikin samassa paikassa kuin he. 
...sekä tietty se, ettei lahjoja tulisi ostettua ja otettua mukaan kymmenittäin vaan tärkeämpää olisi se itse risteily ja se, että se olisi jotain yhteistä. Mun haavejoulu on tällä hetkellä ehdottomasti joulu laineilla. 

Mutta, kuten yleensä on mutta. Reissu kaatui siihen, että matkat Siljalla oltiin loppuumyyty meidän hyttiluokkien osalta jo lokakuussa. Katsoin siis risteilyt vain meiltä Turusta, sillä helppouden ideaan ei kuulu VR ja se, liikkuuko junat Helsinkiin saakka.
Tänä vuonna Siljan jouluristeily Turusta olisi mennyt juurikin sinne Tallinnaan, jonne en huono-onnisella risteilylläni päässyt. En ole koskaan käynyt Tallinnassa maissa, joten olisi ollut todella mielenkiintoista käydä siellä lastenkin kanssa. 
Puhuttiinkin tyttöjen isän kanssa, että ensi jouluna voitaisiin joko olla ajoissa liikenteessä ja varata matka jouluksi tai viettää pieni joulu maissa ja lähteä laivalle koko porukalla heti joulun jälkeen ja antaa se lapsille joululahjana. Vähän samaan tapaan kuin kolme vuotta sitten. Risteilyt ovat ehdottomasti meidän perheen yhteinen juttu. Lapset rakastavat olla laivalla, ikään katsomatta. 

Totta on kuitenkin se, että joulufiilis on se fiilis, mitä me perheenä rakennetaan yhdessä. Oltiin me sitten kotona taikka ruotsinlaivalla. 

Voisitteko te viettää joulun laivalla?

---Siljan jouluristeilyt niin Helsingistä kuin Turusta löydät tämän linkin takaa. 

Viking Linen samaiset risteilyt löydät täältä

Eckerö Linen Helsinki-Tallinna -väliset risteilyt löytyy tästä

Ei kommentteja