KUINKA KEHITTÄÄ LAPSEN MIELIKUVITUSTA?

*Yhteistyössä Kiddex ja PlanToys*
*PlanToys brändilähettiläs*
Mulle on ollut aina tärkeää antaa lasten olla lapsia ja antaa lasten keksiä mitä ihmeellisempiä - ja välillä idioottimaisimpiakin asioita. Koska tekemällä oppii ja leikin avulla kehittyy. 
Kirjotin alkuvuodesta tekstin siitä, miten lapsen luovuuden pystyy helposti tukahduttamaan. Tämän tekstin oli tarkoitus herättää aikuisissa ajatuksia siitä, miten voi huomaamattakin tukahduttaa lapsen tarvetta olla luova ja mielikuvitusrikas. 

Lelut ovat todella tärkeä osa lapsen kehitystä ja mielikuvituksen rikastamista. Vaikka varmasti ison osan vanhempien mielestä leluja on aina pikkasen liikaa, niin kannattaa pitää kiinni ainakin niistä tietyistä leluista, joista on moneen. 
Meillä Lina, Elle ja Enna rakastaa leikkiä yhdessä erilaisia roolileikkejä. Yleensä roolit ovat hyvinkin arkiset ja lapsille tuttuja - perhe, päiväkoti, keittiö, lääkäri.. Mitä nyt lähiaikoina heidän omassa elämässään onkaan tapahtunut. Tapahtumia käydään läpi leikin avulla ja mun mielestä vanhemman kuuluu antaa siihen puitteet. Eikä siihen edes tarvita mitään kummia ja suuria puitteita. Kunhan on huone, johon lapsi tai lapset voivat pystyttää vaikkapa eläinlääkärivastaanoton ja homma on valmis. 
Me ollaan tyttöjen kanssa seuraavat kolme kuukautta mukana Kiddexin ja PlanToysin brändilähettiläinä, joten saatiin valita tyttöjen kanssa heitä kiinnostavia PlanToysin leluja. Ja koska roolileikit on nyt in, niin oli aika selkeää, että meille tuli testiin tämä kuvissa näkyvät eläinlääkärin varusteet
Nyt meillä on päivittäin olohuoneessa eläinpehmolelulääkärin vastaanotto, jonne pääsee, kun jonottaa ja odottaa omaa nimeään huudettavan. Samalla kerralla hoidetaan niin pehmolelujen kuin omistajankin rokotteet. Mitataan kuumetta vähän kaikilta ja hoidetaan pehmolelut kuntoon. Vaikka tarvikkeet ovat eläinlääkärin, niin tytöt osaavat hienosti soveltaa ennalta näkemiään tavaroita, kuten kuumemittaria ja stetoskooppia myös ihmisen hoitamiseen. Rokotteita unohtamatta. Kun antaa lapselle jotain pientä, niin siitä voi tulla suuria ideoita. 

Mulle vanhempana on tärkeää mielikuvituksen ja mahdollistamisen lisäksi se, millä lasten antaa leikkiä. Mä inhoan muovileluja ja olen tainnut sen tehdä kaikkien sukulaisten ja kummien mielestä sen liiankin selväksi. Jo useamman vuoden olen pyytänyt, ettei tytöille osteta muovileluja, vaan mielummin puisia tai kankaasta tehtyjä leluja. 
PlanToysin lelut ovat loistava esimerkki sellaisista leluista, joita kelpuuttaisin meille vaikka vähän liiankin monta. PlanToysin lelut ovat ekologisia, myrkyttömiä ja ne tuotetaan vastuullisesti lasten käyttöön. Ja mikä parasta ne ovat todella innovatiivisia ja kekseliäisiä. Valikoimasta löytyy todella paljon erilaisia leluja, jotka niin kehittävät lapsen motorisia taitoja kuin mielikuvitustakin. 
Lapsen kehittäminen ja mielikuvituksen rikastaminen ei juurikaan paljoa vaadi. Pitää vain pikkasen osoittaa mielenkiintoa ja näyttää lapselle, miten erilaisista leluista voi kehitellä hienoja leikkejä. Parastahan lapsen kannalta ja mielestä on myös se, että aikuinen osallistuu leikkiin myös. Näin aikuinen ja lapsi kehittää bondaamisen lisäksi myös toistensa mielikuvitusta. 


--- 


Kannattaa käydä tsekkaamassa Instagramin puolelta arvonta, jossa voit voittaa itsellesi nämän samaiset eläinlääkärin varusteet ja päästä rokotuttamaan omat pehmolelusi. Ja itsesi.


---

Jollet halua osallistua arvontaan, mutta nämä ihanat lelut kiinnostavat, niin PlanToys jälleenmyyjät löydät täältä

Ei kommentteja