KAKSVEEEnnalla oli maanantaina syntymäpäivät ja tyyppi meni ja täytti kokonaiset kaksi vuotta! Kaksi vuotta! Siitä on jo kaksi vuotta, kun mä kärvistelin Tyksissä monta päivää, tuoden kotiin aivan ihanan nyytin, jota kaikki ihaili. Ihailee edelleen - Lina kysyi multa juuri maanantaina, että "muistatko sä äiti, kun Enna oli kans sellanen ihan pieni vauva. Se oli niin söpö sillon. Olis kivaa, jos se olis vielä ihan sellanen vauva vaan". Tottahan toki mä muistan. 

Kaksivuotias Enna on meidän perheen koomikko. Enna tietää tasan tarkkaan, miten muut saa nauramaan ja omistaa todella hyvän huumorintajun. 
Enna rakastaa keinumista, Pipsa Possua ja erityisesti vauvanukella leikkimistä. Ja ihan oikeista vauvoista. Enna silittelee ja hoitaa päiväkodissakin pienempiä ja kotona hän ei kulje mihinkään ilman omaa vauvanukkeaan. Jonka nimi on muuten Enna-Annukka. 

Temperamenttiä valitettavasti löytyy sitten muiden edestä. Enna on ainoa mun lapsista, joka ihan oikeasti on koskaan vetäny ne kuuluisat raivariäksät kaupassa. Ja nuollut sitä kaupan lattiaa samalla... 
Kotona Enna tykkää pomottaa ja on mustasukkainen äidin tai isän huomiosta. Jos pyydän Elleä tai Linaa kainaloon/syliin, niin Enna ilmestyy salamana paikalle ja yrittää työntää toisen pois. 
Sanavarastoa häneltä löytyy ja ärräkin useimmiten tulee sanojen mukana. Varsinkin omassa toisessa nimessä Riley, ärrä rosahtaa hyvin alkuun. 

Muuten Enna on pelkäämätön, utelias ja omatoiminen kaksivuotias. Tykkää piirtää, kirjoittaa ja "lukea". Leikkii mielellään isosiskojen kanssa ja viihtyy hetkiä jopa yksinkin. Ei siis täysin yksin, vaan saattaa leikkiä omassa huoneessaan yksin ilman seuraa. 
Enna on myös meistä se ainoa, joka on viimeiset kaksi vuotta herännyt joka ikinen aamu hymyillen. Se, että joku osaa sen, on ihailtavaa! Toivottavasti se ei muutu koskaan. 

Oman syntymäpäivän aamuna Enna halasi minua ja sanoi "rakastan sinua". Niin mäki rakastan Ennaa. Niin paljon kun on matkaa täältä kuuhun, ja takaisin.

Ei kommentteja