ARJEN SANKARIT -BLOGIHAASTE


Arkeen kätketty aarre -blogin Petra haastoi minut jokin aikaa sitten Arjen Sankarit blogihaasteeseen. Päätin ottaa haasteen vastaan ja tässä tulee minun vastaukseni:  


Ketä perheeseesi kuuluu?

Minä, viisi tyttöä ja toisaalla asuva pikkutyttöjen isä. 


Miten kuvailisit arkeasi juuri nyt?

Kiireistä, hektistä, antoisaa ja onnellista. Meillä sujuu arki todella hyvin, vaikka itsellä pitää kiirettä omien tulevaisuuden suunnitelmien kanssa. Samalla hoidan kaikkien viiden lapsen asiat yksin. 


Parhaat vinkit kiireen taltuttamiseen?

Suunnittele, ennakoi ja käytä kalenteria! 3 perheenne arkiruokasuosikkia?

Lapset rakastaa esim. kalapuikkoja ja perunamuusia. Itse rakastan kanakastiketta ja riisiä. Kaikille kelpaa itsetehdyt lihapullat ja perunat.

Voiko parisuhde kukoistaa myös lapsiperheessä?

Riippuu varmaan parisuhteesta ja siitä, mikä kenellekin riittää. Itse olen tyytyväinen omaan parisuhteeseeni ja siihen, miten me sitä hoidetaan. Tietenkin enemmän voisi olla aikaa kahdestaan ja koko perheen kesken yhdessä, mutta molemmat meistä tietää ne realiteetit, joiden kanssa tällä hetkellä elellään. 
Kunhan parisuhteen osapuolet ovat tyytyväisiä, niin silloin parisuhdekin voi kukoistaa. Mutta jos jompaa kumpaa joku asia hiertää, niin siitä täytyy puhua ja tehdä ratkaisuja. 


Mistä saat energiaa arkeen?

Omat tulevaisuuden suunnitelmat, valokuvaaminen ja lasten kanssa iltasadun lukeminen. Iltasatuhetki on mun mielestä ihanan intensiivinen.


Mikä on haastavinta lapsiperhearjessa?

Jatkuva univaje. Lasten eri vaiheet - uhma, hampaat, sairastelu. Ja oman ajan ja oman hyvinvoinnin tasapainon löytäminen.


Mistä omista jutuista olet pitänyt kiinni lasten saamisen myötä?

Omien unelmien tavoittelusta ja siitä, ettei sen aina tartte olla multa pois, jos jotain pitää tehdä. 


3 tavaraa, joita ilman et selviäisi arjesta?

Tietokone, puhelin ja uuni. Mitä teet, jos arki tuntuu kaatuvan päälle?

Laitan viestiä mun siskolle. Kirjotan aina yhden todella pitkän wa-viestin, jonka loppuun kerron, että avautuminen on päättynyt. Aina helpottaa, kun saa edes sanoa jollekin toiselle asiat "ääneen". Viestin lähettämisen jälkeen mulla on paljon parempi olla, vaikkei mun sisko olisi edes ehtinyt vastaamaan siihen vielä.


Paras kasvatusvinkkisi?

Älä vertaa itseäsi ja lapsiasi toisiin vanhempiin ja heidän lapsiinsa. 


Parasta arjessa just nyt?

Omat unelmat ja niiden saavuttaminen - ihan kohta. 

1 kommentti