MISTÄ SUN SAALAATTI TULEE?Nyt käydään kuumana lihan alkuperän tietoudesta, mutta kuinka moni oikeasti miettii, että mistä ne kasvikset, vihannekset ja salaatit tulevat sille lautaselle? Mä en ainakaan ollut mitenkään tietoinen siitä, miten salaatteja kasvatetaan. Tai tiesin, että ne kasvaa maassa ja sieltä ne poimitaan ja isketään mun lautaselle. Tai ei kukaan automaattisesti iske, sen joudun tekemään ihan itse.... 

Varpublogit kutsuttiin kyläilemään Sorrin puutarhassa ja päätin oitis lähteä mukaan. Sen verran mielenkiintoista ruoan tie lautaselle on, että pakkohan se oli. 
Sorrin puutarha on kolmekymppinen puutarha Turussa, joka tuottaa Turun seudulle mm. tuoretta salaattia ja valmiita salaattisekoituksia. Ainakin itselle Sorrin salaattisekoitukset ovat entuudestaan tuttuja, sillä meikkis menee aika usein sieltä, mistä aita on matalin, mitä tulee nopeaan ruoanlaittoon. Valmiit, pestyt salaatit ovat olleet pelastus kiireisessä arjessa! 
Ihana Piki esitteli meille Sorrin puutarhaa ja kertoi Sorrin historiasta. Saimme itse valita suoraan kasvihuoneesta itsellemme oman yrtin, jonka voi (koittaa) istuttaa omalle takapihalle. Valkkasin itselleni mintun. Katsotaan, miten saan sen kasvamaan meidän takapihalla. Koska en ole todellakaan mikään viherpeukalo, niin odotukset ei ole korkealla ja olen aika varma, että uuden mintun saa käydä noukkimassa kaupasta aika pian.... 
Saatiin myös tutustua tehtaaseen, jossa pakattiin salaatit pusseihin. Piki näytti meille Sorrin tekniikan pestä salaattia ja olen todella vakuuttunut siitä, että voin jatkossakin luottaa Sorrin valmiiden salaattisekoitusten olevan puhtaita. Lopuksi näppärä Piki pyöräytti meille Varpulaisille kolme salaattia, smoohtien ja vielä levitteen leivän päälle. Kaikki vartissa. Piki saa tulla meille kotiin tekemään parit salaatit viikossa.... Jos multa kysytään. 
Kaikki salaattireseptit löytyvät myös Sorrin omasta blogista - täältä. Ja vaikka ihmiset yleisesti sanovat, ettei salaatti täytä, niin mä olin itse koko loppu päivän maha täynnä siitä, mitä olin syönyt. Joten ehdottomasti suosittelen tutustumaan Sorrin lehtikaaliresepteihin (ja härkäpapuihin, vaikkei niitä Sorrilta saakaan)! 

Koska koitan itse koko ajan parantaa omia ruokailutottumuksiani, elää terveellisemmin ja ekologisemmin, niin käynti Sorrilla tuli todella hyvään saumaan. Sain uusia ideoita omaan ruokavaliooni ja tietoutta salaateista ja niiden terveysvaikutuksista. Tulin entistä kiinnostuneemmaksi siitä mitä suuhuni laitan ja mistä ruoka kauppaan tulee. Mitkä ovat ne tiet, mitä salaattikin kulkee - sillä silläkin on väliä! Suomalainen salaatti on huomattavasti parempi valinta kuin ulkomaalainen. 

Kannatan tutustumaan siihen ruokaan, mitä laitat suuhusi. Oli se sitten pelkkää salaattia tai joskus lihaa. 

2 kommenttia

 1. Itsekin käytän ainoastaan Sorrin pestyjä sekoituksia: IsoMixiä, Mixiä, Gurmeeta, Mörköä, Rucolaa, Pinaattia ja Lehtikaalia. Tykkään tehdä nopeasti ruokaa tuoreista raaka-aineista, mutta salaatinpesu ei kuulu lempipuuhiini! Mites minttu on pärjännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä superkäteviä! Meillä viikottain käytössä.

   Minttu meni ja kuoli, kun jätin sen miehen hoitoon viikonloppuloman ajaksi :D
   Silloin oli vielä ne isot helteet, joten eipä se pärjännyt neljää päivää ilman vettä....

   Poista