MEIDÄN KESÄTämä kesä poikkeaa monella tapaa kaikista edellisistä kesistä - minä olen töissä. Se tarkoittaa sitä, että teinit joutuvat olemaan kotona kahdestaan päivisin (mikä ei heitä näytä haittaavan ollenkaan) ja pikkutytöt ihan oikeasti joutuvat olemaan päiväkodissa koko kesän yhtä isän kanssa vietettävää lomaviikkoa lukuunottamatta. 
Onneksi mun työaika ei ole pitkä ja kaiken lisäksi se on vielä hyvinkin liukuva. Me saadaan aamuisin pikkutyttöjen kanssa nousta ihan rauhassa ja syödä aamupala kaikki yhdessä ja mä vien tytöt päiväkotiin vasta kello ysiksi, jonka jälkeen lähden itse töihin. Galleriassa työaika ei ole mitenkään kiveenhakattua, joten joskus pääsen lähtemään kolmen maissa kotiin, kun taas sitten esimerkiksi avajaispäivät venyvät vähintään puoli yhdeksään illalla. Onni on hyvä turvaverkosto ja erityisesti pikkutyttöjen isä, joka pystyy hakemaan tytöt ajoissa pois päiväkodista. 

Tänä kesänä pyritään kuitenkin tekemään lastenkin kanssa jotain kivaa. Pikkutytöt haluavat erityisesti laivalle, joten se on pakko toteuttaa. 
R halusi "eniten mitään" pitää takapihalla piknikin ja lupasin ostaa tytöille oman teltan, jotta kuumat kesäyöt voi viettää telttaillen takapihalla. A:n toiveet valitettavasti koskevat aina jonkinsortin kaukomatkailua, joten niitä ei pystytä toteuttamaan.

Lisäksi tänä kesänä on jo ollut Varpublogien gaala, kaason roolissa pidetty polttarit ja tässä kuussa järkkään vielä yhdet rippijuhlat. Kyllä, se vanhin on jo niin vanha. Ihan kamalaa. 

Ilmat ovat valtaosin hellineet meitä täällä Turussa, joten aikaa on vietetty hyvinkin paljon ulkona. Saippuakuplia puhallellen ja jalkapalloa pelaillen. 
Tämän kesän ehdoton missio on viedä pikkutytöt uimaan. Mähän itse pelkään vettä aivan järkyttävästi, onneksi Ennan vauvauintiaika helpotti pikkasen, mutta en tiedä taas vuoden tauon jälkeen, miltä tuntuu mennä veden äärelle... Joten olen lykännyt tätä uintihommelia aivan liian kauan. Tänä kesänä se on pakko tehdä. Ehkä alotellaan jossain uimahallissa ja sitten pikku hiljaa siirrytään mereen. Ihan vain äidin takia. 

Vaikka tästä kesästä tulee erilainen, niin uskon kesän silti olevan meidän näköinen ja päästään varmasti toteuttamaan lasten toiveita. ...Ehkäpä muutama omakin toive pääsee toteutukseen. 

Ei kommentteja