ELÄMÄNTAPOJEN MUUTOSRETKIInstassa mä kerroinkin about noin kuukausi sitten, että yritän muuttaa mun elämäntapojani. Ainakin niitä huonoja. Vierottauduin täysin sokerista ja erityisesti Coca Colasta. Neljä päivää mulla oli ihan kamala olo, mutta sen jälkeen olo helpottui ja pystyin taas tekemään jotain muutakin kuin potemaan jäätävää päänsärkyä. Joitain pikkuherkkuja olen sen jälkeen syönyt, mutta Coca Cola on pysynyt poissa mun lasista. Ja pysyy. 
Koitin aloittaa myös ruokavalion muutoksen, mutta sen kanssa on mennyt vähän niin ja näin. Kana ja salaatti alkoi jossain kohtaa tökkimään ja päätin, ettei siitä tule mitään. Tarvitsen todella paljon apua. 

Laitoin anelevan viestin Sonjalle ja kerroin, ettei tästä hommasta tule yhtään mitään ilman jeesiä. Onneksi Sonja tajusi kuinka hukassa mä olen ja suostui oitis jeesimään mua uuden elämänmuutoksen edessä. 

Tähän mennessä me ollaan Sonjan kanssa juteltu mun ruokavaliosta, olen antanut ruokapäiväkirjan päiviä ja kertonut minkälainen liikkuja mä olen. Tai tällä hetkellä en ole. 
Tällä viikolla mä aloitin lenkkeilyn ihan itsekseni ja ensi viikolla tapaan Sonjan salin merkeissä. Pikkasen jännittää, sillä mä olen ollut salilla viimeksi aika tarkallee 10 vuotta sitten. A P U A. 

Olen todella innoissani. Uskon, että Sonjan kanssa työskenteleminen antaa sitä kaivattua motivaatiota ja boostia tähän touhuun. Samalla mua kuitenkin jännittää, miten esimerkiksi mun kilpirauhasen liikatoiminta vaikuttaa liikkumiseen. Anemia on tällä hetkellä kondiksessa, mutta sen kanssa täytyy kuitenkin olla tarkkana. Lisäksi mulla on astma, joka ei onneksi koskaan ole estänyt mua liikkumasta, mutta vaatii aina pitkän tauon jälkeen totuttelua liikuntaan. 

Itse olen toiveikas. Uskon, että Sonjan avulla saan elämään ryhtiä, kuten myös kroppaan. Uskon myös, että Sonja osaa antaa vinkkejä kaikkeen muuhunkin, mikä syömisessä ja liikunnassa mietityttää. 
Vielä en uskalla julkaista yhtäkään "ennen" kuvaa, sillä en tunne oloani kropassani kotoisaksi ollenkaan. Mutta toiveissa olisi viimeistään vuoden päästä ylpeänä esitellä sitä, mihin on päässyt. 
Täytyy vielä sanoa, että tarkoitus ei ole laihtua äkkiä ja paljon, vaan muuttaa koko ajatusmaailma ruokailua ja liikuntaa koskien. Samalla ne kilotkin karisee, kun saa oikean moodin päälle. 

Tervetuloa mukaan elämäntapojen muutosretkelle! 

- Yhteistyössä Wellness with Sonja

4 kommenttia

 1. Jes! Tästä tulee ihan(a) mahtava matka. <3 Just näin pienin askelin ja ilman stressiä.

  VastaaPoista
 2. Mä alotin reilu viikko sitten sohvaperunan juoksukoulun (ohjeet löytyy googlesta) ja voin suositella jos pienin askelin haluaa parempaan suuntaan! :) toi kestää 11 viikkoa ja sen jälkeen pitäisi kymppi pystyä juoksemaan, katsotaan miten käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! En tykkää juoksemisesta ollenkaan! :'D
   Täytyy kuitenkin tsekata se, kun oon taas paremmassa kondiksessa :)

   Poista