VUODEN TEHOPAKKAUS?


Sain alkukeväästä anemiadiagnoosin. Olin todella uupunut, väsynyt, hengästyin pienestä, enkä jaksanut mitään. Hiuksia lähti päästä ja rytmihäiriöt lisääntyivät. Samalla kaikki kiukutti ja enemmän kiukutti se, etten tuntenut itseäni ollenkaan. 
Tiedättekö mihin muuhun kaikki ylläolevat ja muutama muukin kärsimäni vaivaa kuuluu? Juuri saatuun kilpirauhasen liikatoimintadiagnoosiin. 

Kävin tällä viikolla verikokeissa, joissa kontrolloitiin anemiaa ja samalla olin joutunut käymään muiden vaivojen takia lääkärillä ja tämä lääkäri päätti tarkistuttaa kilpirauhasarvoni. Ja hyvä, että päätti. Arvon alaraja on 0,3 (joissain 0,5) ja minulla luku on 0,044. Toinen kilpirauhasarvoja mittaava luku on korkea, muttei mene ylärajan yli. 
Odottelen vielä virallista läääkärille pääsyä, jotta saisin lääkityksen kuntoon ja tämän inhottavan epämukavuuden pois mun kropasta. 

Mun mielestä on niin koomista, että ihmiset näkevät mut tyyppinä, joka hoitaa sata asiaa kerrallaan ja handlaa ihan kaiken. Mutta oikeasti mä olen todella uupunut ja jatkuvasti omilla rajoillani. En tunne itseäni ollenkaan tehokkaaksi ja voisin vajota yksin jonnekin luolaan nukkumaan viikoksi... Mikä johtunee näistä sairauksista, joita olen joutunut vastaanottamaan tämän kevään aikana. 
Onneksi mua on aina auttanut se, että osaan ajatella positiivisesti, enkä jää synkistelemään asioita. Hieman yritin vaipua itsesääliin ja valittaa mun poikaystävälle, mutta se meni ehkä enemmän komiikaksi kuin itsesääliksi. 

Elämä antaa meille just sen, mitä me jaksetaan ottaa vastaan. Mun kohdalla se on näköjään ihan helevitsusti kaikkea. Mutta bring it on. I can handle it. Mun hyvät ajat odottaa vielä joskus. 

2 kommenttia

 1. Voimia! 💕

  Tunnistan itseni tekstistäsi. Olen lähivuosina alkanut opetella pikku hiljaa niitä omia jaksamisen rajoja paremmin, niin herkästi tulee haalittua liikaa, vaikka kivoista jutuista olisikin kyse. Aina ei pysty tai kykene! Ja toi vetäytyminen nukkumaan johonkin: allekirjoitan täysin!

  😘💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra <3

   Asioista kieltäytyminen ja omien rajojen asettaminen onkin se vaikein osuus. Sitä täytyy ehdottomasti opetella!

   Poista