EPÄHÄÄT

Kuva: Pinterest

Voiko parisuhdetta juhlia, vaikkei halua naimisiin? Onko juhliminen ja vieraiden kutsuminen pelkästään avioituvien etuoikeus? Saako sanoa ääneen, ettei enää koskaan halua naimisiin, mutta voisi haluta ne juhlat, jotka joskus jäi saamatta? 

Epähäät. 

Sillä nimellä suunnittelen vuoden päähän meidän parisuhteellemme juhlia. Ne ovat isot juhlat, jossa juhlitaan sitä, että me olemme päättäneet haluta viettää koko loppuelämämme toistemme kanssa ja lupaamme kohdata vaikeuksia yhdessä ja liukua helppojen jaksojen läpi käsi kädessä. 
Ilman mustaa valkoisella. Ilman titteleitä vaimo ja aviomies. 

Suomessa ilmiö saattaa nostaa kulmakarvoja ylös ja nokat pystyyn, mutta jenkeissä (ylläri?) non-wedding wedding partyt ovat tavallisia. Näissä non-wedding wedding partyissä yleensä pappi siunaa liiton, mutta meillä ei tehdä edes sitä, sillä toinen osapuoli kokee sen vaivaannuttavaksi. Joten taplataan omalla tyylillä. 
Haluamme kuitenkin koota kaikki meidän ystävämme yhteen paikkaan, juhlia meidän parisuhdetta ja kertoa koko maailmalle samalla, että me ollaan ihan tosissaan. Haluamatta kuitenkaan laittaa nimiä avioliittopapereihin. 

Joten jatkossa saatan jutella teille pikkasen suunnitelmista, jotka kylläkin kulkevat hyvin samaa rataa hääsuunnitteluiden kanssa. On ne samat päivämäärät, juhlapaikat, kaasot (epäkaasot), bestmanit (epäbestmanit), kukat, valokuvaajat ja vieraslistan pohdinta. Eli kaikki sama, mitä häihinkin tulee ja kuuluu. Olen jopa valkannut itselleni valkoisen mekonkin jo. Tosin se ei tule olemaan mikään prinsessaunelma, mutta todella boheemi ja minun näköinen kylläkin. 

Miksi? Koska me voidaan. Koska miksi juhlat olisivat vain ja ainoastaan avioituvien oikeus. Koska me(kin) ollaan sitouduttu. 

Ps. Varastin epähäät törkeästi omalta kampaajaltani, joka suunnittelee omiaan oman puolisonsa kanssa. Joten en ole maailman ainoa epähäidensuunnittelija. Meitä on monta! 

6 kommenttia

 1. Anteeksi mutta nyt oon aivan pihalla. Mistä tämä parisuhde yhtäkkiä tuli, luulin että olet sinkku? Piti ihan alkaa selata tekstejä että miten olen näin pihalla. Pikkuisen hämmentävää kun en muista että olisit kertonut mistään suhteesta ja nyt järjestät "häitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kirjoittanutkaan, että olen parisuhteessa. Sen on voinut todeta esim. Instan kautta.
   Enkä tule parisuhteesta koskaan kirjoittamaankaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva kuulla!
   Munkin mielestä tää on hauska tapa juhlistaa meitä :)

   Poista
 3. Hauska idea! Innolla jään seuraamaan epähäiden järjestelyitä 😍

  VastaaPoista