BRUGGESuklaata, olutta, ranskalaisia, vohveleita, taidetta ja historiaa. Siinä on hyvin tiivistetysti Brugge. 
Brugge oli keskiajalla suurkaupunki, taiteen ja rikkauksien markkinapaikka, joka näkyy hyvin elävästi vielä tänäkin päivänä, vaikka keskusta-alueella asuukin vakituisesti alle puolet siitä, mitä Bruggessa asui keskiajalla. 
Nykyään kaupunki elääkin lähinnä turismilla, jota varsinkin Englannista tulee massoittain. Mun isän mukaan "Brugge on englantilaisten Tallinna". 

Valtavasta turistimäärästä huolimatta kaupunki on hyvin rauhallinen, hiljainen ja lähes vaaraton. Koko reissun aikana taisin kuulla kerran jonkinlaisen sireenien äänen, kun taas Brysselissä poliisiauto viipotti menemään pillit soiden heti rautatieasemalta ulos tullessa. 
Kevät oli juuri alkanut myös Belgiassa, joten kaikissa puissa ei ihan vielä ollut lehtiä ja kukinnot olivat kesken. Mutta siitä huolimatta paikka oli todella kaunis. 

Brugge on sen verran pieni, että meidän kolme kokonaista päivää Bruggessa riitti aika hyvin nähtävyyksien läpikäymiselle. Tietty kolme päivää on aina todella lyhyt aika pureutua kunnolla mihinkään, joten muutaman lisäpäivän nytkin olisin mielelläni kaupungissa viettänyt. 
Mitään huonoa en tähän keksi Bruggesta sanoa. Hyvää oli itse kaupungin kauneus, ilmapiiri, ihmiset ja ennen kaikkea vohveli! Heh. 

Kannattaa ehdottomasti käydä, jollet ole jo käynyt! ---Lisää Bruggesta - Visit Bruges

6 kommenttia