AMMATTIKORKEAKOULUN ENNAKKOTEHTÄVÄT


Niin se loppui. Hakuaika ja ennakkotehtävien tekeminen. Kolmen viikon hyvin intensiivinen stressaaminen ja luovuuden prosessin läpikäyminen päättyi tasan viikko sitten, kun korkeakoulujen hakuaika meni umpeen. Toki stressaaminen alkoi jo hyvissä ajoin ennen kuin ennakkotehtävät pamahtivat edes julkiseksi maaliskuun alussa. 
Olen ollut todella hiljaa koko hakuprosessista myös omalle lähipiirilleni. Jotenkin sitä pelkää koko ajan pilaavansa ne omat pienet mahikset, jos huutelee kovaan ääneen pitkin kylää mistä unelmoi. Kovin suomalaista, eikö? 
Koska itse en oikeastaan loppujen lopuksi pidä täysin mahdottomana, mutten myöskään 100% mahdollisena, että yli sadan hakijan joukosta minä olisin yksi niistä seitsemästä, jotka kyseiseen kouluun pääsee, niin sitä on viettänyt hieman ristiriitaisia fiiliksiä, voiko asiasta edes puhua. Koska sittenhän on ihan paska, jollei pääsekään, eikös? Mutta koska olen puhunut omista unelmistani, niin tämä on myös yksi unelmani. Päästä Turun Taideakatemiaan opiskelemaan Kuvataitelijaksi, valokuvauksessa. 
Mietin koko kevään, minne hakisin ja ykkösvaihtoehtoni oli Lahden ammattikorkeakoulun Visuaalisen viestinnän koulutusohjelman valokuvaajan ammattia. Mutta Lahti on meidän nou nou -muuttokohde, joten se ei ollut edes mahdollisuus. Toinen vaihtoehto oli Tampereen Yliopiston Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelma, jonka kautta pystyy opiskelemaan kuvajournalistiksi. Valitettavasti Tamperekin oli hieman liian työlään keskustelun takana, joten ainoaksi vaihtoehdoksi mulle jäi Turku. 
Turun ammattikorkeakoulussa ei siis ole mitään vikaa! Mutta koen itse olevani enemmän dokumentaarinen kuvaaja kuin taidekuvien tekijä, mutta toisaalta itseään voi toteuttaa niin monella eri tavalla ja valokuvaus on niin hyvä väline siinä, että uskon saavani Turustakin "haluamani". Kunhan mielen pitää avoimena, niin kaikki on mahdollista. Nyt vaan sitten jännätään, pääsenkö edes pääsykokeisiin ennakkotehtävieni avulla. Seuraava stressi onkin siinä. 
Pääsykokeiden intensiivisyys hieman pelottaa, mutta jos olen tähänkin asti elämässä pärjännyt, niin uskoisin selviäväni hengissä pääsykokeistakin! 

-Kuvat ovat pieni ote ennakkotehtävistäni, jotka koostuivat kolmesta eri tehtävästä, osan otsikko on muuttunut matkan varrella, mutta kuvat ovat samoja.

Ei kommentteja