TÄYDELLINEN VAIPPAKAKKU

Ihana Mere saa ensi (tai sitä seuraavassa, hehheh) kuussa kolmannen lapsensa. Meren babyshowereita vietettiin maaliskuun alussa, mutta itse jouduin perumaan osallistumiseni ihan päivää ennen hieman vakavemmista syistä. Tein kuitenkin hänelle vaippakakun, jota aloin jo heti tammikuussa suunnittelemaan. 
En ole koskaan aikaisemmin tehnyt vaippakakkua. En edes haaveillut sen tekemisestä, mutta kun Mere teki minulle vajaa kaksi vuotta sitten vaippakakun, niin päätin antaa "potut pottuina". Ja tietty pistää pikkasen paremmaksi. Sehän kuuluu asiaan, eikö? 

Mulla oli suuri haave tehdä vaippakakusta neliön muotoinen. Sain siihen välittömästi inspiraation Oot niin ihana -vauvakirjasta, joka mulla on Ennalle. 
Mutta tiedättekö saako pyöreistä vaipoista kasattua neliönmuotoista kakkua? No ei saa!! Perskuta. Mun kärsivällisyydellä en kauaa jaksanut yrittää, kun huomasin vaippoja yhteen juuttinarulla kiristäessäni, että neliönmuotoinen vaippakakku on täysin mahdottomuus (kyllä, haaste heitetty!). Joten tästäkin kakusta tuli perinteinen pyöreä. 


Meren kakku sisälsi

- Oot niin ihana -vauvakirjan*
- Libero 2 -vaippoja
- 2 tölkkiä colaa piilotettuna vaippojen keskelle
- erilaisia suklaa- ja lakupatukoita piilotettuna vaippojen sekaan
- Liewood -pussilakanan* ja tyynyliinan*
- Sofie la Girafe Body lotion ja Hair&Body wash -lahjapakkauksen*, sekä SOS creamin
- Naturstuttenin luonnonkumitutin
- For Minis And Mommies mokkasiinit* ja tuttinauhan* 
- Konges Slojdenin pupuhelistimen*

- vaipat rullasin kiinni kuminauhoilla ja lopuksi mintunvärisellä juuttinarulla, jota käytin koristeidenkin kiinnitykseen

*saatu




Aloitin kakun kasaamisen vauvakirjan päälle. Pidin siis vauvakirjaa pohjakerroksena. Hyvin yksinkertaisesti vain kasasin vaippoja yhteen. Ensin yritin tosiaan tehdä kerroksista neliöitä, mutta se olikin hieman hankalaa, joten kakusta tuli perinteisen pyöreä. 
Vaippakerroksia tein kolme. Väliin sujauttelin suklaa- ja lakupatukoita. Ja ne colat sinne ihan alimmaiseksi. 

Kun vaipat oli kerroksissa, avasin Kukutilta saadun Liewoodin pussilakanan. Pussilakanan sisältä paljastui lakanan ja tyynyliinan lisäksi ihana, reilunkokoinen kangaskassi, joka tulikin hyvään käyttöön, sillä vaippoja jäi kakusta yli. Näin sain annettua ylimääräiset vaipat Merelle siistissä kassissa. 
Alimpaan, eli isoimpaan kerrokseen taittelin pussilakanan ympärille. Toisen kerroksen jätin "paljaaksi" ja ylimpään kerrokseen taittelin tyynyliinan. Keskikerroksen ympärille laitoin Liewoodin pussilakanasetin mukana tulleen narun. Siitä tuli kiva lisä kakkuun.
Laitoin tutin FMAM:lta saatuun tuttinauhaan ja kiinnitin tutin, sekä muut koristeet kakun kerroksien päälle. Li'l Decorista saatu pupuhelistin ja ihonhoitotuotteet sopivat kakkuun täydellisesti. 
Koko kakun kirsikoina toimivat aivan ihanan söpöt FMAM:lta saadut hiiri-mokkasiinit. 
...joiden vuoksi hetken mietin itsekin vauvakuumetta... 


Vaippakakku oli lopulta todella helppo tehdä! Odotin alkuun vaippojen, kumilenkkien ja kirosanojen lentelyä, mutta niin ei tainnut omien muistikuvieni perusteella tapahtua. 

Ja näin tekijänä kyllä ihan suoraan sanon, että tästä tuli aivan täydellinen vaippakakku! Enkä ole edes puolueellinen, sillä tiedän vaippakakun vastaanottajan tykänneen kakusta ehkä jopa enemmän kuin minusta... 

---

Vaippakakku tehty yhteistyössä
kanssa <3 

4 kommenttia