KUN UUPUMUS EI OLLUTKAAN STRESSIÄ


Tämän alkuvuoden aikana olen ollut noin parisen viikkoa terveenä. Meillä on kiertänyt vähän kaikki tavallisesta flunssasta aina vatsatautiin perheen sisällä ja jokainen on saanut vuorollaan olla kipeänä. 
Esikoinen joutui myös pariksi viikoksi sairaalaan maaliskuun alussa, mikä selittää tämän blogihiljaisuuden - kaiken vapaa-aikani vietin sairaalalla. 
Samaan aikaan pusersin ennakkotehtäviä ammattikorkeakouluun ja väsyin. Väsyin, väsyin ja väsyin. En enää jaksanut liikkua, koska hengittäminenkin tuntui todella työläältä. Hiukset putoilivat päästä ja kynnet lohkeilivat. Olin jatkuvasti kipeänä. Viimeisimpänä tautina minulla oli viime viikolla alkanut angiina, johon syön edelleen antibioottikuuria. 
"Liikaa stressiä" ajattelin. 

Taisi liittyä uuteen e-pillerireseptiin, mutta lääkärini kehoitti minua käymään verikokeissa. Itse en juurikaan odottanut mitään erikoista, mutta sieltä se kuitenkin sitten tuli - anemia
Oma anemiani diagnosoitiin raudanpuuteanemiaksi. Minulla on alhainen hemoglobiini ja sen lisäksi minulla on liian vähän, liian pieniä ja hapettomia punasoluja. Lääkityksenä minulla aloitettiin 100 päivän rautakuuri. 
Kesäkuussa menen hieman kattavampiin verikokeisiin, joilla seuraillaan rauta-arvojen nousua ja punasolujen normalisoitumista. 

Nyt, kun tiedän, etten kärsi pelkästä stressistä, voin ehkä jopa huokaista helpotuksesta. Tämä on jotain, mikä korjaantuu oikealla lääkityksellä ja ennen kaikkea oikealla ruokavaliolla! 
Olen pitänyt itsestäni viimeisen kuukauden niin huonosti huolta, että nyt on aika ottaa itseä niskasta kiinni ja keskittyä taas itseeni ja omaan hyvinvointiin. 
Se on jännää, miten itse ei edes huomaa olevansa huonossa jamassa, kunnes kroppa alkaa huutelemaan "pysähdy". Nyt on siis pakko pysähtyä ja ottaa askel taaksepäin. Laittaa Annukka kuntoon. 

Kunhan saan taas vähän itseeni eloa, niin luvassa on teille aivan mahtavan ihana vaippakakkuohje! Tein Merelle vaippakakun babyshowereihin maaliskuun alussa. En ole koskaan aikasemmin tehnyt vaippakakkua ja täytyy sanoa, että sen tekeminen yllätti monella tapaa... 
Kirjoittelen teille myös juuri palauttamistani ennakkotehtävistä, kunhan hakuaika menee kokonaan umpeen. 

2 kommenttia

  1. Mielenkiintoista! Onko tuo siis sama kuin vähäinen ferritiini? Itselläni oli se ferritiini 13 kun normaaliarvo on kuulemma 10-150 mutta alakanttiinhan tuo minun on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, mulla on hemoglobiini (hb) liian matala ja sen lisäksi vielä punasoluindeksit (mcv, mch) liian matalat. Eli liian vähän punasoluja ja nekin punasolut liian pieniä ja hapettomia...

      Poista