MUN UNELMALOMAKOHTEET

Nyt kun huhtikuun matka lähestyy, niin oon aika paljon alkanu kuumeilemaan jo seuraavasta matkasta. Mulla ei ole koskaan aikasemmin ollut minkäänlaista matkakuumetta, en ole missään vaiheessa elämääni kokenut, että matkailu olisi jollain tapaa tärkeää tai maailmaa pitäisi jotenkin erityisemmin nähdä. 
Meillä ollaan kyllä reissattu perheessä, kun asuin kotona. Aina se perinteinen "hiihtolomalla ulkomaille" on vähintäänkin vuoden sisään tehty. Ehkä niiden reissujen ajoitukset vain ottivat paikkaansa mun pahimman teini-iän aikaan, eikä ne liiemmin mua hetkauttaneet. Olen käynyt useammassakin maassa ja jopa Euroopan ulkopuolellakin. 

Tällä hetkellä kuitenkin haaveilen useammasta matkasta. Haluaisin viedä lapset jonnekin todella kivaan ja lapsiystävälliseen kohteeseen, mistä löytyy kaikille jotain. Helpommin sanottu kuin tehty. Vielä reissaaminen viiden todella eri-ikäisen lapsen kanssa saa rajoittua Tukholmaan. Kunhan Ennakin hieman kasvaa, niin uskaltaudun varmasti koko konkkaronkan kanssa pois pohjoismaista. 

Samalla halun sivistää myös vain itseäni matkustamalla niihin paikkoihin, joihin en pysty lasten kanssa lähtemään. Haluan nähdä maailmaa ja erilaisia kulttuureita. Haluan tuoda niitä kulttuureita takaisin kuvien kautta Suomeen. 

* AGADIR (Pinterest)

Missä mä olen sitten jo käynyt? 
Tukholmassa, Lontoossa, Cambrigdessa, Windsorissa, Pariisissa, Versaillesissa, Hampurissa, Trierissä,  Luxemburgissa, Costa Del Solilla, Agadirissa, Marrakechissa ja Gardajärvellä. 
Näistä kävisin uudelleen varmasti kaikissa. Teini-ikäisenä ei todellakaan tule ajateltua sitä, miten upeaan paikkaan on päässyt käymään, joten aikuisiällä osaisi nauttia matkasta täysin eritavalla. 

Mutta minne sitten haluaisin mennä? 

* NEW YORK (Pinterest)

Ihan all time favorite mulla on aina ollut New York, New York. En tiedä miksi. En pidä suurista ihmismassoista tai liiasta hälinästä, mutta jokin New Yorkissa kiehtoo niin paljon, että oon sinne suunnitellut matkaa jo ensi vuodelle. Ehkäpä jopa yksin. 
Mulle paikka edustaa siirtomaata, jolla on todella moninainen historia. Rakennuksia, puistoja, paikkoja, joilla kaikilla on jotain kerrottavaa. Sekä modernia nykypäivää, joka ei kuitenkaan kilpaile vanhan kanssa. 
New York on myös yksi niistä (oletetusti) kuvauksellisimmista paikoista maan päällä, joten hyvin voi olla se syynä, miksi se vetää mua puoleensa. 

* DEADVLEIN, NAMIBIA (Pinterest)

Toisena, mihin nyt oon silmäni iskenyt, on Afrikka. 
Olen käynyt Marokossa, mutta en oikein itse lue sitä samalla tavalla Afrikan maaksi kuin esimerkiksi Kenian, koska kulttuuri on kuitenkin niin erilaista Marokossa. Unelmakohde Afrikassa olisikin Namibia. En osaa sanoa miksi. Ehkäpä Deadvlein mystiikka vetää puoleensa liikaa.
Kuitenkin jokaisessa Afrikan maassa on sitä jotain, mitä todella mielenkiinnolla kävisin tutkimassa. Uskoisin, että voisin viettää kuukausia ja kuukausia matkaten maasta toiseen. 
Ja valokuvata. 

* ISLANTI (Pinterest)

Euroopassa haluaisin käydä ainakin Santorinilla, Lontoossa (uudelleen), Barcelonassa ja Islannissa. 
Islanti kaikessa eksoottisuudessaan on mulle kolmas ihan pakko käydä tämän elämän aikana -paikka. Mun sisko on käynyt Islannissa ja hän kehui paikkaa todella paljon. En siis voi olla missaamatta sitä! 

Tässä siis mun unelmia minikoossa. Aika näyttää, mihin Belgian jälkeen mun matkalaukkuni matkustaa ja kenen kanssa. 

 Mihin sä oot aina halunnu matkustaa?


4 kommenttia

 1. Ihanasti sanottu tuo, että NYCissä on paljon uutta, mikä ei kiklpaile vanhan kanssa! Olen kerran käynyt, ja on hassua, kun kaikki elokuvista tuttu on yhtäkkiä siinä silmien edessä, koulubussit ja muut.

  Onnittelut matkakuumeen viriämisestä! Se tuppaa olemaan parantumaton, kin on tartunnan kerran saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Taitaa olla niin, ettei siitä pääse enää eroon :D

   Mutta hyvä se vaan on, jos pääsee sivistämään itseään (ja siinä sivussa muitakin) :)

   Poista
 2. Mäkin haluaisin käydä New Yorkissa tai jossain muualla Amerikassa. Tai sitten Lontoo tai Skotlanti olis myös kivoja. Tai joku sellanen hiljanen ja syrjäinen paikka, jossa sais vain olla ja mietiskellä asioita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlanti on kyllä munkin listalla! Unohtui jostain syystä mainita. Ja Irlanti. Sellainen joku ihana vanha kylä, missä voi olla yksin omien juttujensa kanssa <3

   Poista