MITEN OPPIA RAUHOITTUMAAN?Mulla on aina kymmenen rautaa tulessa ja ainakin viis jossain muualla. Tekeminen ei lopu koskaan ja oon huomannu, etten enää oikeastaan edes osaa pysähtyä ja vain olla, kun tekemistä ei olisikaan. Mun luokkakavereiden kesken naureskellaan sitä, miten mun vuorokaudessa voi olla enemmän tunteja kuin muiden (vaikka mulla ne kyllä loppuu aina kesken). 
Mun yksi tän vuoden tärkeimmistä tavoitteista onkin ollut opetella rauhoittumaan. Mutta miten sitten voi oppia rauhoittumaan?

Ensimmäinen askel oli alkaa ihan oikeasti ottaa itselle aikaa. Ilman kotitöitä, ilman häiriötekijöitä ja ilman kännykkää. 
Aloitin niinkin simppelillä jutulla kuin dokumenttien katsomisella ilman mitään muuta askaretta. Se voi kuulostaa tyhmältä, mutta ennen multitaskasin kaiken - pesin hampaita, meikkasin ja puin. Keitin iltapuuroa, pesin pyykkiä ja vaihdoin vaippaa. Kuuntelin päivän kuulumiset jokaiselta lapselta ja tein päivällistä. Hoidin sähköpostit ja koitin seurata lempparisarjaa telkkarista. Aina vähintään kaksi asiaa kerralla. 
Joten se, että istuin alas ilman mitään, oli mulle itselle todella omituinen tilanne. 

Mä olen totaalisesti nauttinut mun dokkari-illoista. Niitä ei ihan joka ilta ehdi pitämään, mutta vähintään kerran viikossa riittää mulle hyvin. Saan tyhjennettyä mun ajatukset arkisesta aherruksesta täysin ja imen itseeni dokumenteista inspiraatiota. 

Toinen askel on olla tuntematta syyllisyyttä siitä, että tekee jotain, mistä vain ja ainoastaan minä itse nautin. Se tunne, että samaan aikaan saisi niin paljon muutakin tehtyä tai fiilis, että vietän aikani täysin turhaa istuen, on ollut vaikea selättää. 
Olen todella vahvasti elänyt mun elämää muita varten ja itsekkyys on pitänyt opetella. 

Kolmas askel mulle on ollut inspiraation seuraaminen. Jos oon saanu jonkun mun mielestä mielenkiintoisen kuvausaiheen, niin olen surutta lähtenyt sitä toteuttamaan. En ole epäillyt omia taitojani valokuvaajana tai miettinyt ketä aiheeni kiinnostaa, vaan toteuttanut niitä täysin itseäni varten. 

Rauhoittuminen on todellakin taito. Sitä pitää opetella. Siihen meni mulla ainakin viikkoja ja vieläkin mulla on parantamisen varaa siinä, etten tekisi mitään muuta kuin sitä yhtä asiaa kerrallaan. Haaveissa vielä on viettää yksi vapaaviikonloppu, jolloin mä oikeasti olisin vapaalla. Jolloin oikeasti kaikki lapset olisivat isällään ja mä ihan oikeasti keskittyisin vain itseeni. Siihen en oo vielä kertaakaan päässyt. 

Osaatteko te rauhoittua ja keskittyä teihin itseenne?


Ps. Blogi viettelee hiljaiseloa, sillä mulla on koulussa tooooodella kiireinen kevät. Vielä kaksi kuukautta aikaa tehdä vähintäänkin kolme lopputyötä, dokkari, valokuvateos, yksi kokonainen lehti ja vieläpä ammattikorkeakoulun ennakkotehtävät. Eli taas kerran ihan vaan pari juttua..... 

5 kommenttia

 1. Paljon on ollut viimeaikoina itselläkin mielessä tuo asia, eli en aina itsekään osaa rauhoittua ja keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan. Opeteltava taito, jonka aion handlata vielä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin rauhoittumisen opetteluun! Se on aikaa vievää puuhaa <3

   Poista
 2. Lue ja katso videoita mindfulnessista. Yksinkertainen harjoitus joka päivä: makaan silmät kiinni sohvalla. Käyn läpi miltä tuntuu missä kohdassa kehoa. Seuraavaksi mitä kuulen. Sitten mitä näen. Vaikka kattoviivoja. Näitä kaikkia 1-5 minuuttia. Joka päivä. Testaa! 😊

  VastaaPoista