VALOKUVAUSMATKA EUROOPPAAN*Kuvat: Iskän kotialbumi

Mulla on huhtikuun alussa "työssäoppimisjakso". Kaksi viikkoa. Sen sai käyttää täysin omavalintaisesti - hakea työharjoittelupaikkaa, toteuttaa omaa projektia tai käydä koulussa kaksi viikkoa kestävä animaatiokurssi. 
Mun alkuperäinen suunnitelma oli avata kahdeksi viikoksi pop up -valokuvaamo, järkätä erilaisia kuvauspäiviä ja tehdä valokuvaajana duunia. Kaksi viikkoa on aivan liian lyhyt aika mennä työharkkaan minnekään ihan oikeaan työpaikkaan - ehdin oppimaan kahdessa viikossa sen, että se on liian lyhyt aika ja tuntemaan missä on työpaikan vessa. 

Kuitenkin nyt talviloman jälkeen suunnitelma omasta valokuvaamosta alkoi vaihtua omaan projektiin. Oon tehnyt paljon itsetutkiskelua sen kaikissa kliseisimmässä merkityksessä ja tiedän, että kahden viikon todella tiivis työskenteleminen tekisi tällä hetkellä mulle vain hallaa. Mun on pakko päästä tuulettamaan mun aivot, luomaan jotain omaa, luovaa ja täysin yksin. 
No täysin yksin en pääse lähtemään, mutta se on mun omasta tahdostani - pyysin mun iskän mun matkaseuraksi. Me ollaan aikasemmin iskän kanssa reissattu suhteellisen paljon, mutta viime aikoina luonnollisesti reissut on reissattu isommalla kokoonpanolla, eli lasten kanssa. Nyt sille isä-tytärajalle tuli todella hyvä sauma ja pääsen samalla tekemään ihka ensimmäistä omaa taiteellista projektiani ja vieläpä ulkomailta käsin! 

Huhtikuun alussa meikkis pakkaa kameran ja muutaman hamosen laukkuun, suuntaa nokkansa kohti Belgiaa ja kuvaa, kuvaa ja kuvaa. Viisi päivää pelkkää valokuvaamista, naurua iskän kanssa, kävelyä pitkin keskiaikaisen Bruggen ja suurkaupunki Brysselin läpi. Ehkä myös muutama suklaa ja herkullista ruokaa. Ehkä. 

Henkilökohtaisesti tää matka tulee merkkaamaan todella paljon, enkä malttaisi odottaa, että pääsen lähtemään. Tää tulee olemaan niin nykyhetken kuin tulevaisuudenkin kannalta merkittävä tapahtuma. 

2 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta! Onpa mukava sitten seurata tunnelmia ja mietteitäsi.

  Belgiasta tahtoisin nähdä niin paljon enemmän. Olen vain muinaisella Euroopan-reissulla yöpynyt Brysselissä yhden yön. Siinä ei ehtinyt kuin vähän Grand Placea nuuhkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä tätä reissua todella innoissani ja odotan myös sitä, että pääsen siitä kertomaan täällä blogissakin :)
   Siitä on jo pitkä aika, kun viimeksi pääsin kunnolla reissuun!

   Poista