UNELMIEN TYÖHUONE

Oon viime kesän jälkeen uskaltanut aloittaa unelmoimaan niitä omia pieniä ja suuria unelmia, joita oon pantannut oman pääni sisällä. 
Koulun vaihtaminen ja uuden media-alan aloittaminen oli mulle se yksi suurimmista käännekohdista, mitä mun elämässä on ollut. Vaikka se on pieni juttu muiden näkökulmasta, niin on se antanut mulle jo tämän 5 kuukauden aikana huikeasti uusia mahdollisuuksia ja työtapahtumia, joista en olisi uskaltanut aiemmin edes haaveilla. Tämän kevään yksi suurista unelmista toteutuslistalla on oman työhuoneen/valokuvastudion hankkiminen ja mahdollisesti yrittäjyyden aloittaminen. 
Oon liiketiloja katsellut toisella silmällä jo muutaman kuukauden, mutta vielä ei ole löytynyt sitä oikeaa. Onneksi katsella voi ihan rauhassa ja aikaa on. Vielä ei ole mikään kiire avata omaa liikettä, kun koulukin on kesken. Olen myös avoin kaikenlaisille muille työtarjouksille, joita saattaa kevään aikana tulla vastaan. Kesätöitäkin pitäisi etsiä... Olen liiketilan puutteessakin ehtinyt ajattelemaan minkälaisen työtilan itselleni haluaisin, miten sen sisustaisin ja mitä haluaisin siellä olevan. 
Käytännöllisyys, yksinkertaisuus ja vaaleus on mulle ne linjat, joita yritän kotonakin noudattaa. Samaa linjaa haluan oman työtilanikin jatkavan. 
Tällä hetkellä mulla on oma työpiste meidän olohuoneessa, jonka oon järjestänyt ja sisustanut sen mukaan, mitä sitten studiolleni ottaisin mukaani. Nyt mulla on todella pieni pöytä, hankittu Ikeasta. Haluaisin ehdottomasti isomman pöydän ja must have on pukkijalat. En tiedä mikä ihmeen fiksaatio mulla on pukkijalkoihin, mutta ne mun työpöydässä pitää olla. Tällä hetkellä ei siis niitä ole... 
Pöydällä tietty tietokone. Itse työskentelen Macilla, mikä on helpottanut mun elämää 100%. Meillä on koulussa sama kone käytössä, vaikkakin suuremmalla näytöllä, joten siirtyminen kotoa kouluun käy todella helposti. Täytyy kyllä myöntää, etten osaa enää käyttää PC-koneita juuri ollenkaan. Tietokoneen lisäksi multa löytyy käden ulottuvilta kalenterit - niin jokapäiväiseen kuin ajanvarauksen käyttöön omansa. Kalenterien lisäksi mulla on pakko olla paljon muistilehtiöitä. Mulla on lähes jokaiselle asialle oma vihko ja muistiinpanovälineet, joten vihkoja, lehtiöitä ja ihan tavallisia A4:sia lojuu siellä sun täällä. Hiirimaton sijaa toimittaa tällä hetkellä LuKLabelin clipboard*, jota ajattelin myös hyödyntää myöhemmin liikekäytössä sen oikeassa tarkoituksessa. Mutta toimii myös todella esteettisenä hiirimattona! 
Pöydän yläpuolella on myös LuKLabelin kaunis rautakehikko*, johon olen ripustanut itselle tärkeitä kortteja ja julisteita. Onpa siinä myös mun Mummun kuva, ehkä 30-40 vuoden takaa. Unisiepparilla* on mulle itselleni henkilökohtainen merkitys, joten sen saaminen pahoja ajatuksia poistamaan oli tärkeää. Toisella puolella seinällä mulla on pala Turkua, eli Saanan ja Ollin Turku-juliste*. (Nyt mun isä hankkii mulle varmasti jostain Tampere-julisteen)
Yksi iso juliste, jonka ehdottomasti haluan mun studiolle, on Bo&Co:lta saatu, täysin mun toiveiden mukaan teetetty juliste. Mulla julisteessa on iso P-kirjain tarkoittaen valokuvausta (photography) ja alla Ansel Adamsin lausahdus " You don't take a photograph. You make it"Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty? Eli matkaa omaan liiketilaan ei enää ole kauaa. Tai ainakin toivon, ettei mun tartte enää pitkään työskennellä pelkästään kotoa käsin vaan työpäivä tarkoittaisi jotain muutakin kuin mun jäämistä kotiin omaan pieneen nurkkaani. 

Minkälainen on teidän unelmien työhuone? 


---


Postaus on toteutettu yhteistyössä LuKLabelin kanssa
En hyödy linkkien klikkailusta laisinkaan
*Tuote saatu

2 kommenttia

 1. En tiedä tuliko äskeinen kommentti läpi, mutta laitetaan uudelleen:-)

  Ihana postaus varsinkin, kun itse olen menneellä viikolla pähkäillyt oman työpisteeni kanssa. Etäpäivinä teen töitä useimmiten olohuoneen sohvalla tai lattialla. On siis sanomattakin elvää, että työpiste olisi oman terveydenkin kannalta syytä laittaa kuntoon.

  Työpisteesi näyttää inspiroivalta, joka on luovalla alalla tärkeää. Ja rautakehikko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tullut ensimmäinen kommentti läpi, joten hyvä kun laitoit uutta :)

   Kiitos! Mäki tein ennen hommia vähän siellä sun täällä, mutta sitten ostin pöytäkoneen ja oli pakko alkaa miettimään kiinteää pistettä. Sen kanssa ei ihan sohvalla maata :'D

   Rautakehikko on <3
   En osaa päättää kumpi on hienompi, valkoinen vai musta. Mulla onkin molemmat :D

   Poista