VUODEN VIIMEINEN PERHEMATKA
Meille on jo muodostunut pieneksi perinteeksi käydä laivalla mun isän kanssa. Ainakin jollain kokoonpanoilla. Vuosi sitten ennen joulua mukana oli isommat ja Enna, toukokuussa pelkästään isommat, kesällä Lina ja Elle... Tällä kertaa mun isä heitti villin kortin ja ehdotti, että matkaan lähdettäisiin koko konkkaronkan kanssa. Plus mun Mummu, eli lasten Iso-Mummu. 

Täytyy sanoa, että pidin ajatusta täytenä katastrofina. Viisi lasta - kaksi teiniä, kaksi todella uhmaikäistä ja yksi, joka ei viihdy sekuntiakaan paikoillaan. Piknik -risteilylle, jonne meidän pitää lähteä kello 7 aamulla lähtevällä bussilla. Jolta palataan kotiin vasta kahdenksan jälkeen illalla. 

Mutta! Meillä ei ole koskaan ollut yhtä kivaa matkaa koko perheen kesken. Ei koskaan. Tosin ne ovat todella harvassa, kun ollaan matkustettu yhtään mihinkään kaikki yhtä aikaa. Mutta kaikesta ennakkostressistä poiketen kukaan ei kiukutellut. Kukaan ei maannut hyttikäytävällä äksänä. Kukaan ei huutanut täyttä kurkkua buffetissa. Kaikilla oli todella hauskaa. 
Mummu ja iskä olivat kullanarvoisia ja katsoivat Linan ja Ellen perään, kun laitoin Ennaa päiväunille. Isommat tytöt pitivät Linasta ja Ellestä huolen bussimatkoilla ja kun vaihdettiin laivaa Maarianhaminassa. Kaikki meni täydellisesti. 

Tälläiseen täydelliseen perhematkaan on todella hyvä päättää tämä vuosi. Hymyissä suin. 

Ei kommentteja