KESÄTÖITÄ, TÖITÄ VAI YRITTÄJYYS?
Joulukuun puoliväli ja suurin osa kesätyöpaikoista on jo sulkenut hakunsa. Huomasin toki tietyt kiinnostavat haut ajoissa, mutta arvatkaa muistinko ne enää sen jälkeen? No en tietenkään, vaan kolmisen viikkoa liian myöhään. 
Muutenkin se, että hakuaika umpeutuu jo marraskuun loppupuolella on itselle todella vierasta. En todellakaan ole ehtinyt ajatella ensi vuotta, saati ensi kesää ja tienestejä. Mutta niin se vaan on, että niitä pitäisi jo ajatella ja ennen kaikkea päättää mitä ensi kesänä haluaa tehdä. 

Valmistun toukokuun alussa. En tule edes saamaan opintotukea enää toukokuun aikana, joten jotain pitäisi keksiä, jotta jääkaapissa näkyisi valon lisäksi myös ruokaa. Vaikka nyt toukokuu vaikuttaa olevan todella pitkällä, niin ei se oikeasti sitä ole. Neljä kuukautta. Saman verran, mitä olen tähän mennessä koulua käynyt ja tämäkin aika on mennyt kuin siivillä. 
Valmistuminen tietää myös päätöksiä. Mitä sen jälkeen? Toinen koulu? Kesätyöt? Työpaikkahaku? Vai yrittäjyys? 
Syksy on ollut niin hektistä, että päätöksien tekeminen tällä päällä tuntuu välillä jopa ylivoimaiselta. Miten voin nyt päättää jostain, mitä tapahtuu puolen vuoden päästä? 

Mahdollisuuksia on siis monia. Uskon, että kevään syventävät kurssit auttavat päättämään sen, mihin päädyn. Joten tuntuukin omituiselta koittaa päättää etukäteen. Mutta jollein nyt päätä esimerkiksi kesätöistä, niin huhtikuussa se laiva on jo seilannut ohitse. 
Jos päätän jatkaa opiskelua, niin pyrin saamaan edes kesätyöpaikan. Jollen jatka, niin haluaisin työn, jossa pystyisin jatkamaan kesän jälkeenkin. Kolmas vaihtoehto on ryhtyä yrittäjäksi, kokopäiväiseksi valokuvaajaksi. Sanomattakin varmaan selvää, että viimeinen mahdollisuus pelottaa todella paljon. Yrittäjänä kun en koskaan tiedä kuinka paljon rahaa jää käteen. Olen jo liiketiloja ja kimppastudioita katsellut, mutta silti jotenkin yrittäjyyteen hyppääminen pelottaa todella paljon. Osaisinko mä? Pystyisinkö? Olisko musta siihen? 

Pää lyökin tällä hetkellä ihan tyhjää. 
Päätöksiä pitäisi alkaa tekemään pian ja mun pää on ihan tyhjä. Mitä ihmettä mä teen? Samalla oma epävarmuus tuntuu todella absurdilta, koska mulla on myös sellainen olo, että mä voin tehdä ihan mitä vaan mä haluan! 
Kunhan joku vaan päättäisi sen mun puolesta... 

Ps. Kuvat ovat meidän kouluprojektin kuvauksista. Päästiin kuvaamaan meidän videoprokkista Rentoon pari viikkoa sitten. Vielä en ole itsekään lopullista videota nähnyt, joten innolla odottaen! 

4 kommenttia

 1. Tsemppiä kesätyöpohdintoihin (mun mielestä yrittäjyys kuulostaa todella hyvältä) ja rauhallista Joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Yrittäjyys kuulostaa samalla todella jännittävältä, mahtavalta ja erittäin pelottavalta :D

   Rauhallista joulunodotusta myös sinulle <3

   Poista
 2. Elämä kantaa aina ja loppujen lopuksi ohjaa oikeaan suuntaan. Kannattaa kuunnella omia ajatuksia ja seurata sydäntä, silloin tulee tehtyä oikeat päätökset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tekee!
   Pitäisi uskaltaa luottaa enemmän omaan intuitioon ja mennä nokka kohti omia unelmia, eikä hannailla :D

   Poista