KOLME HELPPOA JUHLAKAMPAUSTA

Nyt, kun pikkujoulut on juhlittu, niin on aika katsoa uutta vuotta. Ja mikä uuteen vuoteen kuuluu, on juhlat. 
Mä olen juhlinut uutta vuotta aika vähän. Oikeastaan yhden käden sormilla laskettavan verran. Olen ollut aina joko töissä tai lasten kanssa. Tai köh, raskaana, köh.... Joten ensimmäistä kertaa koskaan pidän tänä vuonna ihka omat uuden vuoden juhlat! Itse juhlista lisää ensi viikolla, mutta tänään keskitytään siihen hiuspuoleen. Miten tehdä helppo juhlakampaus uudelle vuodelle? 

Kävin Greenlips Beautyssa juttelemassa Niinan kanssa tämän talven trendeistä ja juhlakampauksista. Yhdessä päätimme tehdä teitä (ja vähän itseänikin) varten todella helpon tutoriaalin juhlakampaukseen. 
Kihara- ja nutturakampaus lettipannalla. 

Tämä kampaus on ennen kaikkea helppo - sen pystyt tekemään yksin tai kaverin avustuksella kotona. Sitä varten ei tarvitse olla mikään kampaaja tai huippukätevä käsistään. Pitää oikeastaan osata vain seurata ohjeita. 
Ja mikä parasta kampauksen pystyt muuntamaan omannäköiseksi muuttamalla muutamaa yksityiskohtaa. Yksi pohja, kolme kampausta. 

Niinalla oli käytössä Less is Moren tuotteet, joiden avulla kampauksesta tuli kestävä ja hyvännäköinen. 
Olen itse nyt innostunut luonnonkosmetiikan hiustuotteista. Ennen olin piiiikkasen skeptinen niiden toimivuudesta, mutta eilen raivasin koko kylpyhuoneen synteettisistä hiustuotteista ja tilalle saapuivat tässäkin kampauksessa käytetyt Less is Moren tuotteet. Niistä siis takuuvarmasti tulossa lisää ensi vuoden puolella! 


KIHARRA HIUKSET


Ihan ensialkuun mainittakoon, että kampaus on aina hyvä tehdä puhtaisiin hiuksiin, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Toiseksi - tärkeintä on hyvä pohjatyö, eli se kihartaminen. Eli tätä vaihetta ei kannata tehdä puolitehoisesti.
Itselläni on kotosalla vasta hankittu puikkokiharrin ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille. Puikolla saa huomattavasti parempaa kiharaa kuin esimerkiksi muotoilu(suoristus)raudalla. 

Kiharra hiukset mahdollisimman pienissä osioissa, jotta niistä tulee tuuheat.
Käytä LIM:n Mascobadogeliä - ota geeliä runsaasti käteesi, levitä sitä osioon niin, että hiusosio saa olla jopa märkä. Kiharra. Käy koko pää läpi samalla kaavalla - Mascobadogeeli, kiharrus.  Aloita kihartaminen niskasta ja työskentele alhaalta ylös. 

Älä pelästy, vaikka kiharat näyttäisivät tässä vaiheessa enemmän Prinsessa Ruususelle kuuluvilta kiharoilta, ne eivät jää sellaisiksi. 

Kun olet kihartanut hiuksesi, avaa kiharat haromalla niitä joko käsilläsi auki, tai käytä harjaa. Mitä enemmän avaat kiharaa, sitä tuuheampi (ja isompi) kampauksesta tulee. 

TUUHEUTA TYVI


Enemmän volumea tyveen saat joko pienellä kreppiraudalla tai tupeeraamalla tyven osio osiolta. Nämä näppärät pienet kreppiraudat olivat ainakin jokin aika sitten ihan hittituote ja voisin sellaisen koittaa itsellenkin etsiä. Todella näppärä väline, jolla saa tälläisen ohuenkin hiuksen nousemaan hyvin tyvestä. 

Eli käy hiusten tyvi osio osiolta läpi kreppiraudan kanssa. Älä siis kreppaa koko hiusta, vaan ihan muutaman sentin pituudelta ihan tyvestä. Älä myöskään kreppaa niitä hiuksia, jotka jäävät kampauksen päälle. 

LETITÄ HIUSOSIOT
Tupeerauksen/kreppauksen jälkeen erota molempien korvien päältä kolmionmuotoiset osiot, joihin tehdään letit lettipantaa varten. Kahden erillisen letin sijaan voit tehdä myös pään yli menevän ranskan/hollantilaisen -letin, jos omat tai kaverin sormet siihen taittuvat. Kuvissa kuitenkin näkyy kaksi erillistä lettiä, jotka ovat kaikista helpoimmat tehdä. 

Lisää tuuheutta letteihin saat käyttämällä kreppirautaa tässäkin. Eli kreppaa lettiosiot ennen letittämistä. 

Letitä osiot. Tässä voit käyttää luovuutta - tee joko ihan tavalliset letit tai vaikkapa kalanruotoletit. Tai kuten Niina teki - tee molemmat, eli toiselle puolelle tavallinen ja toiselle kalanruoto. 
Kun letit ovat valmiit, suihkauta niihin Elderflower -suolasuihketta, jotta pystyt työstämään niitä paremmin. Suolasuihke antaa hiuksiin pikkasen rouheutta ja tuuheutta, jotta varsinkin lettikampauksista saa pöyhittyä kuohkeampia. 

Avaa lettejä. Pidä letin latvasta kiinni ja avaa letin reunoja pikkasen aloittamalla latvasta kohti tyveä. Näin saat letistä isomman ja hieman boheemimman. Mitä enemmän availet, sitä isompi letistä tulee. Tässä saa käyttää omaa makua. 

VIIMEISTELE KAMPAUS
Viimeistele kampaus kiinnittämällä lettiosiot pantamaisesti päälaelle pinneillä. 
Suihkauta latvoihin Lindengloss Finishing Sprayta antamaan kiiltoa ja Thyme Laquer -hiuslakkaa kiinnittämään kampauksen. 
Jos aiot kiinnittää hiukset nutturalle, älä käytä vielä tässä vaiheessa hiuslakkaa. 

Ja valmis! Eikä ollut vaikea! 

PILVINUTTURAJollet halua jättää hiuksiasi auki, niin jatka kampausta viemällä hiukset nutturalle. 

Nutturan voit tehdä joko keskelle tai niin kuin Niina teki - sivuun. Jos päätät tehdä nutturan sivuun, niin uskalla tehdä se tarpeeksi sivuun, jotta se hiukan näkyy edestä päin sivulla. Näin se ei näytä siltä, että se olisi vahingossa lipsahtanut toispuoleiseksi. 

Nutturaa varten tupeeraa kiharaa joko sormien tai kamman avulla vieläkin pöyhkeämmäksi pilveksi. 
Vie hiukset haluttuun kohtaan ja kiinnitä hiukset muutamalla pinnillä kiinni. Tämän jälkeen nostele nutturaa haluttuun muotoon ja kiinnitä se tiukasti pinnien avulla kiinni. 

Käytä kiinnittämiseen hiuslakkaa.

RUUSUNUTTURASiistimmän nutturan saamiseksi letitä auki olevat hiuksesi löysälle tavalliselle letille. Suihkauta lettiin hieman suolasuihketta ja avaa lettiä hieman. 

Kierrä letti ympyränmuotoiseksi ruusuksi haluttuun kohtaan ja kiinnitä ruusu pinneillä. 
Niina teki tämänkin nutturan minulle sivuun ja omasta mielestäni varsinkin tämä ruusunuttura sopii todella hyvin sivunutturaksi. 

Kiinnitä nuttura hiuslakalla

Voilà! Kolme todella helppoa kampausta ovat valmiita! Tässä lopputulokset vielä kuvina: 


Kertauksena: 

-kiharra
-aukiharjaa
-tupeeraa/kreppaa
-osita hiukset lettejä varten
-kreppaa lettiosiot
-letitä osiot
-kiinnitä letit päälaelle

-tee nuttura joko kiharapilven kanssa tai letittämällä hiukset löysästi ja kiertämällä letti ruusuksi

-kiinnitä hiuslakalla
-anna kiiltoa hoitosuihkeella

Näin helppoa juhlakampausta tuskin tulee ihan heti vastaan! 

Aion itse tehdä tuon ensimmäisen version, eli hiukset auki, uutena vuotena. Katsotaan siis käytännössä, miten saan kampauksen onnistumaan kotosalla. 

Joten kokeilepa sinäkin! *Postaus toteutettu yhteistyönä Greenlips Beautyn kanssa
*En hyödy linkkien klikkailusta laisinkaan

2 kommenttia

 1. Onpa kauniita kampauksia! Ja tuo sun hiusten värisävy on ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tykkäsin myös näistä kaikista kolmesta :)

   Ja hiukset on pelkkää lovea <3 Meinasinkin hehkuttaa niitä postauksessa, mutten enää kehdannut :'D

   Poista