VAUVAN SIIRTYMINEN PERHEPEDISTÄ PINNASÄNKYYNEnna alkoi nukkumaan kokonaisia öitä joskus huhti-toukokuun vaihteessa ja toukokuussa itse aloin haaveilemaan kunnollisista yöunista. 
Olen todella herkkäuninen, herään ihan kaikkeen, mitä vieressä nukkuva tekee. Joten heräilin pitkin yötä siihen, kun Enna käänsi kylkeä, naurahteli ja vääntelehti. Vaikkei Enna herännyt, minä heräsin. Joten oli aika alkaa katselemaan sitä pinnasänkyä, jota vannoin olemaan hankkimatta ja vauvan oli aika siirtyä perhepedistä pinnasänkyyn. Vaihtoehtona oli ostaa Ikean halvin pinnis, tietäen että Enna siirtyisi siitä reilun puolen vuoden päästä junnusänkyyn. Eli rahanmenoa rahanmenon perään. Jälleenmyyntiarvo nollissa. Houkuttelevaa, eikö? 
Mutta onneksi törmäsin Li'l Decorissa myytäviin Oliver Furnituren (ihastuttavan kauniiseen) Wood -pinnäsänkyyn, joka ei ole pelkästään lyhytikäinen pinnis, vaan se kokonsa ja muutettavuutensa vuoksi todella pitkäikäinen hankinta. Isona plussana hyvä jälleenmyyntiarvo. 
Wood -pinnis muuttuu pinnasängystä aina eskarilaisen laidattomaan sänkyyn. Ja mikä hienoa, koko on lähes sama kuin Linan ja Ellen juniorisängyissä, eli 70 x 140cm, kun isommilla sängyissään pituutta on 160cm. Eli kyseessä on kookas sänky. 


Ensialkuun jännitti todella paljon - niin Ennan kuin itsenikin puolesta. Kun on nukkunut vauva kainalossa kahdeksan kuukautta, niin symbioosi on aika taattu ja tiukka. Mutta kuin pyynnöstä, Enna on alusta saakka nukkunut omassa sängyssään lähes täydellisesti (kop, kop). Muutamia kertoja lukuunottamatta, Enna on nukkunut aina koko yön omassa sängyssään. Nukuttaminenkin on sujunut jotenkin liian helposti, eikä mitään pitkiä nukuttamisrituaaleja ja poppakonsteja ole koskaan tarvittu, kuten isompien kohdalla vielä vuosi sitten istuin tunti tolkulla huoneen nurkassa sormet ristissä ja hengitystä pidätellen. 
Enna juo maidon ja nukahtaa sänkyynsä. Voin jättää Ennan jopa hereillä omaan sänkyynsä ja sinne se sitten 5-10 minuutin sisällä simahtaa. En todellakaan voi uskoa, että tämä on näin helppoa! Voiko olla?! Täytyy siis sanoa, että tällä kertaa vauvan siirtyminen perhepedistä pinnasänkyyn on mennyt oletettua (ja aiemmin koettua) huomattavasti paremmin! 
Mä olen saanut nukkua kokonaisia öitä kesäkuusta lähtien, kunhan en heräile mihinkään turhuuksiin - harvemmin Ennasta johtuviin asioihin. 


Vielä kun saataisiin isompi asunto tästä ihan läheltä, niin kaikki olis enemmänkin kuin täydellistä!

4 kommenttia

 1. Hyvä teidän pikkuinen, hienoa! <3 Joskus se siirtyminen perhepedistä omaan sänkyyn onnistuu, teillä meni hyvin! Et ilmeisesti koettanut liian aikaisin.. Tuo sänky kestää sitten myös "daybed"-tyyppisenä sohvana, mukavia tyynyjä sinne selkänojaksi ja eikun satujen ihmeelliseen maailmaan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää meni kyllä todella kivuttomasti! Oon tosi ilonen. Toivottavasti ei tule takapakkia missään kohtaa.. :)

   No mä itse asiassa mietinkin, että tuo on niin ihana jo pelkästään sisustuselementtinä, etten siitä ihan heti luovu!

   Poista
 2. Oliko tää yhteistyö postaus? Ei ehkä ihan olisi kyllä varaa maksaa 800€ sängystä :o vaikka toki jos se kestää tuon 5-6 vuotta niin maksaahan se takaisinpäin mutta kertasummana kyllä todella kova kun menot pienen lapsen kanssa muutenkin isot ja tulot (yleensä) pienet. Olisi kiva jos näissä postauksissa näkyisi selvemmin mikäli on tehtyyhteistyönä, oon joskus ennenkin miettinyt sun blogissa että onkohan yhteistyö vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mainitsen aina, jos postaus on toteutettu yhteistyönä. Se kuuluu ihan jokaisen bloggaajan tehtäviin. Jollei joku ole yhteistyöpostaus, niin silloin merkintää ei ole. Itse olen tarkka tästä.

   Jos mä tykkään jostain tuotteesta (kuten nyt tästä sängystä ihan järjettömän paljon), niin totta kai mä suosittelen sitä muillekin! Ei kaiken positiivisen tartte olla aina yhteistyötä tai maksettua mainontaa.
   Tämä pinnasänky oli Li'l Decorissa alennuksessa, koska Niina uusi näytteillä olevia huonekaluja. Kuka tahansa olisi sängyn voinut ostaa alennuksesta, kuten nyt minä :)

   Mun omana henkilökohtaisena agendana on koittaa auttaa suomalaisia pienyrittäjiä ja linkkaan kyllä enemmänkin kuin mielelläni niiden sivustoja ja tuotteita, joihin olen tykästynyt.

   Poista