UNELMISTA TOTTA - OSA 1

Oon nyt viimeisen kuukauden aikana aika monta kertaa kirjoittanut unelmista ja niiden toteuttamisesta. Vieläkään en ehkä itsekään ihan usko kuinka lähellä omia unelmia ja niiden toteutumista tässä nyt ollaan. 
Koulu sujuu todella hyvin, olen siitä enemmänkin kuin innoissani - joka päivä tulee jotain uutta ja mielenkiintoista, enkä halua missata päivääkään. Olen päässyt jo tähän mennessä tekemään kaksi haastattelua ja julkaisua, joista toinen tulee eetteriin ensi viikolla. Pääsette seurailemaan mun koulutöitä tuolta yläpalkistakin löytyvän "Koulutyöt" linkin takaa. Keräilen sinne kaikki tämän vuoden aikana tehdyt koulujulkaisut, joten jos teitä suinkaan kiinnostaa, mitä mä oikein koulussa teen, niin sitä kannattaa seurailla! Viikon, parin välein meillä on aina julkaistavaa. 

Yksi unelma, mitä uskalsin nyt varovasti lähteä tavoittelemaan, on valokuvaus. Vaikka en vieläkään taida uskaltaa lähteä ihan Taideakatemiaan saakka, niin mulle iso askel oli päättää ruveta kuvaamaan ensin ihan harrastuksena ja katson, uskallanko ryhtyä yrittäjäksi saakka valokuvauksen parissa. 
Oon kiusannut mun ystäviä pari viikkoa ja pyytänyt heitä kuvattavaksi ja tällä viikolla pääsin nappaamaan mun ekat ihka viralliset kuvat. Kuvissa on Linan kummisetä hänen tyttöystävänsä kanssa. Olin todella iloinen, että he uskalsivat ja ennen kaikkea jaksoivat kiireen keskellä lähteä mun koekaniineiksi. 
Ensi viikolla saankin taas kameran eteen mun siskon lisäksi ainakin yhden mun vanhan opiskelukaverin! Ihanaa, että ihmiset on olleet suostuvaisia ja ihan mukana, kun olen pyydellyt kavereita mukaan tähän. 
Samaan aikaan kokoan myös isompaa koulutyötä, joka kuuluu mun yhteen valokuvaus -kurssiin. Siitä tulee paljon intensiivisempi ja henkilökohtaisempi kuin olin koskaan uskaltanut edes kuvitella kuvaavani. Joten odotan todella innoissani tulevaa syksyä ja edessä olevia kuvaussessioita. 

Mutta varovasti "heitän" teille tähän kolme tällä viikolla otettua kuvaa:
Kunhan tässä syksyn aikana saan aikaiseksi, niin kasaan itselleni valokuvausta varten omat sivut, joihin kokoan portfoliota. 

Mutta mitäs te tykkäätte näistä kuvista? 

6 kommenttia

 1. 1. Kuva oikein onnistunut, hyvä sommittelu, valotus ja rajaus.
  2. Liian vahvasti tarkennettu miehen silmiin, voisi olla hiukan enemmän keskellä tuo tarkennus. Ideana kiva!
  3. Hiukan sellainen "mitäänsanomaton" katsojan katse ei oikeen kohdistu mihinkään kuvassa. Naisen kasvot liian varjossa ja miehen liian kirkkaat.

  Jatka vaan, silmää on sulla selvästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon tästä palautteesta!

   Itse asiassa mua itseäni häiritsee tuossa kakkoskuvassa ihan sama naisen kasvojen utuisuus ja mua harmittaa, etten huomannu sitä paikan päällä ollenkaan. Mulla on kuitenkin useampi kuva siitä ja kaikissa sama ongelma.

   Täytyy myöntää, että mua jännitti ihan kamalasti kuvata, vaikka kuvattavat mulle olikin tosi tuttuja, joten jännitykseltäni en ihan kaikkea muistanut tarkistaa heti paikalla. Ehkä siitä jännityksestä pääsee joskus eroon ja alkaa ajattelemaan kuvauksellisia asioita paljon rutiininomaisemmin. :)

   Poista
  2. Jos oot kuvannut olylla ja 45mm, niin kannattaa nostaa sitä f.lukua niin saa suuremman tarkennusalueen :) Ite kuvaan oikeestaan vallan 45mm f1.8 ja käytän yleensä tuota pienintä aukkoa. Usein sitten vaan se ongelma, että tarkennusalue on aika pieni. Nyt oon ruvennut pelaamaan enemmän iso-arvolla, niin saa suurentaa aukkoa. :D Tuli vaan mieleen, kun josksu sillon mietit sitä olyn hankkimista :)

   Poista
 2. Joo! Ostin OMD:n :)

  Harmittelin ihan samaa kotona, että olis pitäny pienentää aukkoa pikkasen. Mut taas laitetaan jännityksen piikkiin. Ja näin mä ainakin ite opin parhaiten (tekemällä "virheitä") ja muistan ens kerralla huomattavasti enemmän tsekkailla kaikkia asetuksia ja kuvia lähempää :)

  VastaaPoista
 3. Eiammattilaisen silmään ihania kuvia! *_*

  VastaaPoista