PIENEN PIENI PÄIVÄKOTILAINEN


Kymmenen kuukautta meni niin äkkiä! Siis todella äkkiä. Joten kuinka äkkiä seuraavat kaksi kuukautta meneekään ja siihen loppuu vauvavuosi?! Mun vauva.
Mutta tässä sitä ollaan, siinä pisteessä, että Ennakin aloittaa päiväkodin.

Mä olisin vielä voinut venailla vaikkapa puolisen vuotta, mutta mä tiedän myös, etten olis ehkä kestänyt enää yksin kotona sitä puolta vuotta. Oon nyt ollu putkeen kotona 1,5 vuotta ja sitä ennenkin jouduin olemaan on/off sairaslomalla kotosalla. Ennen hiusalaa, olin kotona 2,5 vuotta. Joten kotona olen saanut nyt olla.
Nyt on siis aika aloittaa uusi aikakausi ja siihen kuuluu meidän arjessa päiväkoti. Isommilla tietenkin koulu.
Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään, että oon taas kerran ihan hukassa, että mitä sinne päiväkotiin pitääkään viedä!
Kaikki lähtee siitä, että pitää olla reppu, jonne pakata vaihtovaatteet. Me saatiin Ennalle Kiddexiltä kuvissa näkyvä suloisempaakin suloisempi Affenzahnin pikkureppu. Olisin saanut valita myös isommista repuista Ennalle oman päiväkotirepun, mutta ajattelin aloittaa tästä pienestä.
Affenzahnin reput ovat ergonomisia, joten pienikin päiväkotilainen voi omaa reppuansa kantaa kodin ja päiväkodin välillä - kunhan ensin oppisi kävelemään. Pieni reppu ei myöskään ole kantajaansa isompi, joten sitä on pienenkin helppo itsekseen kantaa. Koska ollaan rehellisiä - ne haluavat kantaa reppuansa itse.
Hauskana juttuna repuissa on tuo ulosvedettävä kieli, jonne saa kirjoitettua repunomistajan nimen! Söpö yksityiskohta.

Mikä tekee repuista mielenkiintoisen on, että Affenzahnin reppujen materiaali on kierrätetyistä muovipulloista valmistettua PET-polyesteriä.  Esimerkiksi tähän meidän pieneen reppuun on käytetty 6 kappaletta puolen litran pulloja.
Reput ovat täysin myrkyttömiä ja kemikaalivapaita. Iso peukku!
Toinen, mitä piti ehdottomasti Ennallekin hankkia, oli For Minis and Mommies -mokkasiinit, jotka Linalla ja Ellelläkin on tän koko 1,5 vuotta päiväkodissa ollut. Oon edelleenkin mokkiksiin todella tyytyväinen, enkä kuvitellutkaan ostavani Ennalle mitään muita tossuja. 
Nää Ennan supersupersupersöpöt mokkasiinit oli muuten alennuksessa! Kannattaa käydä tsekkaamassa.  

Kolmas päiväkodin aloitukseen kuuluva rasti on ne nimitarrat.... NE nimitarrat, jotka muistan tilata aina liian myöhään. Joten tällä(kin) kertaa joudun odottelemaan, että saan tarrat kotiin ja Enna aloittaa päiväkodin nimikoimattomilla vaatteilla.
Koska ne oppis tilaamaan tarpeeksi ajoissa?? 


Me ollaan nyt käyty pari kertaa tutustumassa päiväkotiin, jotta ensi viikon maanantaina päästäis edes pikkasen helpommalla. Mutta oikeastaan mä en ole huolissani Ennasta ollenkaan! Tyyppi on ottanu aika rennosti ja kävi jopa lohduttelemassa äidin perään itkevää kaveria. 
Joten uskoisin Ennan sopeutuvan aika hyvin. Enna on muutenkin luonteeltaan aika rennosti uudet asiat ottavaa sorttia.

Enna muuten aloittaa täysin samassa päiväkodissa ja täysin saman ikäisenä kuin A 13 vuotta sitten aloitti....

4 kommenttia

 1. Onnea uuteen arkeen. Ja kiitos sisätossu muistutuksesta! Täytyykin sellaiset vielä hommaa meidän Ässälle ennen kuin meillä palataan syyskuussa arkeen.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia söpöstä tytöstä. Ja ihana reppu. Eiköhän se päiväkodin alkaminen suju alkujännityksen jälkeen hyvin. Mä oon kirjoittanut vaatteiden pesulappuihin lasten nimikirjaimet, kun en ole muistanut/jaksanut/viitsinyt ommella tai silittää nimilappuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sujuu aivan varmasti! Ja onneksi nyt mun uuden koulun vuoksi meille tuli lisäaikaa reenailla ja saadaan jopa kolme viikkoa viettää lyhyempiä päiviä ja vapaita ennen kuin arki kunnolla alkaa :)

   Mä oon Linalle ja Ellelle tilannu niitä tarralappusia. Ne on ollu tosi käteviä! Tykkään laitella vanhoja vaatteita myyntiin kirppikselle, niin tarrat on helppo irrotella pois, eikä vaatteisiin jää mitään näkyvää todistetta entisestä omistajastaan :D
   En mäkään enää lähtis siihen silittelytouhuun! Yh!! Sitä se oli vielä isompien ollessa pieniä ja voi sanonko mitä :DD

   Poista