PARAS PAIKKA TURUSSAMä oon varmasti joskus kertonut kuinka iso historiafriikki mä olen ja miten voisin puhua historiasta, keskiajasta ja kaikesta ennen 1800-luvulla tapahtuneesta ihan 24/7. Jos kaikilla on nörttihetkensä, niin historia on mun. 
Joten ei tule varmaan yllätyksenä, että mun mielestä paras paikka Turussa on Turun Linna. 

Turun linna on pelkästään jo Suomen historiassa todella merkittävä paikka, mutta myös paikka, josta joka kerta löytyy jotain uutta. Linna ei siis menetä wow-factoriaan ihan hetkessä, sillä sinne voi aina palata uudestaan ja uudestaan, kiertää vaikka vain toisen puolen linnasta. Istuskella puistossa piknikillä tai juoda linnan kahvilassa iltapäiväkahvit. 
Mä käytän linnaa mielelläni kuvauksissa - siellä on otettu Linan 1-vuotiskuvat vuonna 2014 ja viime vuonna Mere otti siellä mun raskausajan kuvat. Jotenkin tekisi mieli otattaa siellä myös Ennan ykköskuvat...

Mä pääsen käymään linnalla ihan liian harvoin. Haluaisin päästä sinne ihan rauhassa, vaikka yksinkin ja kuvata jokaisenkin pienen yksityiskohdan. 
Tällä viikolla pääsin AC:n kanssa pikapikavisiitille linnaan ja räpsin kuvia sieltä sun täältä. Mutta olis kiva mennä joku kerta ihan rauhassa ja olla kuin ne maalarit, jotka istuu kohteensa edessä ja fiilistelee ihan rauhassa monta tuntia. Ja nyt, kun mulla alkaa koulussakin valokuvauskurssit, olis hienoa päästä itse kameran taakse ottamaan itse henkilökuvia linnassa. Suostuiskohan joku malliksi? 

Vaikka Turussa on toki satoja ihania paikkoja, joista voisin teillekin tulevaisuudessa esitellä omat lempparini, niin paras paikka Turussa on ehdottomasti Turun linna ja sen ympäristö. Mikään muu paikka ei pääse edes lähelle. 
Otankin itselleni syksyn missioksi viettää enemmän aikaa linnalla ja imeä sen rauhallista olemusta itseeni kuin sieni. 

Mikä on sun kotikaupungin paras paikka?

Ei kommentteja