MENOSSA NAIMISIIN?

Kesä on aina häiden kulta-aikaa. On ihanaa, miten kesät ovat täynnä kosintoja, kihlajaisia, hääsuunnitteluja ja sitten niitä itse häitä. 
Mä olen viimeksi päässyt juhlimaan häitä kaksi vuotta sitten, kun mun serkku meni naimisiin elokuussa. Sitä ennen en edes muista koska olisin päässyt nauttimaan rakkaudentäyteistä iltaa. Mun kaverit ei vain ole ollut sitä häätyyppiä....
Koska itse suunnittelin vielä kaksi vuotta sitten omia häitäni hiki hatussa, niin päätin palata siihen jännittävään fiilikseen, joka silloin vatsanpohjassa kutkutteli. 
Okei, palailen myös sen takia, sillä meidän häät olisivat olleet tämän kuun lopussa, joten myönnän kärsiväni pienestä haikeudesta. Ei kuitenkaan muistella pahalla. Mä rakastin häiden suunnittelua! 

Tämän postauksen tarkoitus siis onkin auttaa sinua, joka olet menossa naimisiin! 

Paljon riippuu siitä, koska teidän häät ovat. Lyhyellä aikataululla on nykyään todella vaikea järjestää isoja häitä, pienempienkin kanssa saattaa olla ongelmia. Bridezillat varaavat omat kirkkonsa, juhlapaikkansa, valokuuvajasuosikkinsa ja bändinsä jo vuosia etukäteen. Meillä Turussa pystyy kirkon varaamaan vasta tasan vuosi ennen itse hääpäivää, mutta joissain kunnissa se onnistuu aikaisemminkin.
Itse kuulun siihen kastiin, joka suunnittelee, tekee listoja ja järkkää ihan hulluna koko ajan. Joten kyllä, mullakin oli jo vuonna 2015 iso osa hommista tehtynä ja vähintäänkin katsottuna. 

Omasta mielestäni häiden ilme rakentuu juhlapaikan ympärille. On todella vaikeaa tehdä maalaisromanttisia häitä, jos niitä juhlitaan modernissa rakennuksessa tai vaikkapa tehtaassa. Samoiten taas vaikkapa vanhaan talliin ei ihan istu modernit koristeet. Joten lokaatio on todella tärkeässä asemassa ja sen mukaan rakentuu häiden yleisilme. 
Meidän häät oltaisiin pidetty Kylpylähotelli Caribiassa, jonka helppouteen ihastuin todella paljon. Caribiassa sai lähes kaiken, mitä halusinkin ja ihan mahtavana lisänä oli oma "jatkopaikka" eli yökerho omaan käyttöön. Sinne olisi myös sopinut ajatuksissani oleva ruusukultainen teema ja isot pöytäkoristeet. Samasta paikasta olisivat myös ulkopaikkakunnilta tulleet vieraat saaneet alennuksella hotellihuoneet halutessaan. Meillä oli iso osa vieraista muualta kuin Turusta.  

Mitä muuta tulee ottaa huomioon? Vaikka päivä on ehdottomasti morsiusparin, niin päivää mukana ovat rakentamassa morsiusparin valitsemat kaasot ja bestmanit. Oikeastaan päivän onnistuvuus on aika lailla kiinni taustatiimin työskentelytaidoista. Niin se vain on... Jos bestmanit vetää kännit ennen häitä ja kaasot riitelevät, niin voin luvata, että morsiusparin hääpäivä on pilalla.  
Kannattaa siis ehdottomasti valita taustalle ne tyypit, joihin pystyt luottamaan enemmän kuin itseesi! 
Kannattaa lukea: Kuka kaasoksi?
Huomioonottamisen arvoinen asia on myös vieraslista. Sillä vaikka kuka sanoisi mitä, niin minun mielestäni hääjuhla on vain ja ainoastaan morsiusparin juhla - ei vieraiden, ei sukulaisten ja vähiten mummon siskon serkun naapurin. Ihan sama mitä kukakin on mieltä siitä, onko häihin pakko kutsua kaikki, joiden kanssa on elämän aikana joskus ollut tekemisissä, niin jos budjetti on rajallinen, tarkoittaa se myös sitä, että raja on johonkin vedettävä. Kaikkia ei pysty kutsumaan ja uskoisin jokaisen morsiusparin viettävänsä sen elämänsä tärkeimmän juhlan niiden ihmisten kanssa, joista he aidosti välittävät. Lapsilla tai ilman. 
Kannattaa lukea: Vieraslista.

Tässä siis tällänen alustava hääinfo. Mä en mitenkään aktiivisesti tällä hetkellä erilaisia hääblogeja itse seuraa, sattuneesta syystä. Mutta ainakin meidän Varpublogien joukosta löytyy Kristallihäät ja sitten tietenkin Mutsis On. -blogin Emilia kirjoittelee omista ensi vuonna eteen tulevista häistään. Kannattaa käydä ainakin nuo tsekkaamassa, jos kaipailee enemmän häätunnelmaa! 

Ja hei - tsemppiä häiden järkkäämiseen!

Ei kommentteja