KEVYT ALKU PÄIVÄKOTIARKEEN


Pikkutytöt aloittivat kaikki kolme päiväkodin viime viikon maanantaina. Sitä edellisellä viikolla käytiin parina päivänä vajaan tunnin verran yhdessä tsekkailemassa ja tutustuttamassa Ennaa päiväkodin porukkaan. 
Koska sainkin uuden koulupaikan, niin päiväkodin varsinainen arki päästäänkin aloittamaan kunnolla hieman myöhemmin alkuperäisestä suunnitelmasta. Mun hiusalan koulu olisi jo alkanut tällä viikolla, mutta mediajournalismin opinnot alkavatkin vasta 28. päivä. Joten saatiin ihanaa lisäaikaa kesälomaan ja kaivattua rentoa alkua päiväkodin aloittamiseen. 

Kaikki kolme nuorinta on nyt ollut noin kolme päivää viikossa päiväkodissa 9-14, eli aamu-ulkoilut, aamupiirin ja sitten päikkäriajan. Samalla ajalla mä olen kotona hoitanut kotitöitä ja sitten ihan oikeasti hiki hatussa järkkäillyt tässä kuussa myöhemmin tulevia Varpublogien bloggaajapäiviä. Eli haaveilen vieläkin siitä yhdestä päivästä, kun vetelen vain päikkärit. 
Mutta mun päiväunia tärkeämpää on ollut, että kaikki kolme saa taas totutella kesäloman jälkeiseen arkeen ihan rauhassa. Varsinkin Ellelle se on ollut tärkeää ja koska Ellen kanssa on lähes joka aamu joku asia vaikeaa, niin on ollut kiva päästä näin rauhassa viemään tyttöjä, eikä heti alusta saakka kamalalla kiireellä. Ja vaikka Enna ei ole vielä toistaiseksi ollut moksiskaan päiväkotipäivistä, niin uskon tämän pehmeän alun tekevän Ennallekin hyvää. Sillä äkkiä ne päivät venyvät pitkiksi, kun koulu alkaa. Tähän mennessä kaikki lapset ovat tykänneet taas mennä päiväkotiin, mitä nyt tosiaan Ellellä aina pikkasen jotain uhmaa aamuisin. Joko Elle haluaa Ennan kanssa sisälle (Lina ja Elle jää aina ensin ulos) tai sitten äidin pitäisi jäädä myös päiväkotiin, kuten silloin tutustumispäivinä. Joskus taas Ellellä vaan on niin uhmainen huono aamu, että hän ilmoittaa jo pukiessa, ettei aio tulla mihinkään. 
Mutta hakutilanteissa taas Ellenkin fiilis on jo toinen ja päivä on aina mennyt hienosti. 

Meillä on vielä yksi rennompi viikko edessä ennen mun koulun alkua ja sitä ennen otetaan piiitkä viikonloppu ja ollaan eilisestä torstaista aina maanantaihin saakka vapaata. Mitään isompia suunnitelmia meillä ei ole, sillä näistä ilmoista ei koskaan tiedä, mutta jollei muuta tehdä, niin takapihalla ainakin leikitään! 
Ensi viikolla siis vielä treenaillaan kolme päivää lyhyiden päivien avulla ja sitten heti maanantaista alkaa meillä uusi arki ja pidemmät päiväkotipäivät. Itseä jännittää enemmän kuin lapsia... Luonnollisesti.

2 kommenttia

 1. Se on kyllä ihana, kun saa aloitella päiväkotiarkea kevyesti :)

  Me olemme tällä viikolla käyneet kahtena päivänä tunnin verran päiväkodilla pyörimässä. Maanantaina mennään taas ja tiistaina on molemmilla pojilla lyhyt hoitopäivä. Isoveikka on jo konkari päiväkotihommissa, pikkuveikka alottelee uraansa. Parin viikon päästä ovat kahtena päivänä hoidossa ja sitten se arki alkaakin, kun mie palaan töihin (6h/pv työpäiviä).

  Tsemppiä tulevaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teilläkin on ollut mahdollisuus käydä useampana päivänä tutustumassa ihan rauhassa. Ja vielä, että pääset aloittamaan työt lyhyillä päivillä!

   Tsemppiä teillekin syksyyn! :)

   Poista