AJATUKSIA KOULUN ALKAMISESTA
Niin se vaan lähenee tuo maanantai. Kovaa vauhtia.
Oon nyt ollut kotona 1,5 vuotta ja sitä aikaisemminkin reilun 6kk melkein kokonaan kotona, välillä koulussa käyden. Eli vähintään 2 vuotta nyt kotiäitiyttä tulee täyteen, josta 1,5 vuotta yksinhuoltajan arkea.
Alkaa olemaan jo aikakin lähteä takaisin aikuisten maailmaan ja kokeilla omia rajojaan työelämässä. Ensin vain "pakollinen" eli koulutuksen update. 

Mähän olen käynyt aikoinaan Turun taidenviestintälukiona tunnetun Juhana Herttuan lukion (nyk. Turun klassillinen lukio), itse valitsin medialinjan. Eli olen jo joskus käynyt mediakurssit journalismista, valokuvauksesta, videosta aina radioon saakka (hitto sitä oman äänen kuuntelemista...!). Mulla on noista ajoista pelkkää hyvää sanottavaa ja mun uratähtäimessä olikin silloin Taideakatemia ja elokuvaleikkaajan tutkinto. Sitten tulin raskaaksi ja sanotaanko, että kaikki omat unelmat jäivät Juhana Herttuan käytäville. 
Kyseistä lukiota ei enää ole olemassa, joten en voi palata kirjaimellisesti rikospaikalle. Mutta fiiliksissä on vieläkin ne meidän hulluakin hullummat videoideat. Terkut vaan tiimiläisille! 

Nyt maanantaina mulla alkaa nuo samat kurssit hieman syvempinä ja tietenkin päivitettyinä. Onhan siitä lukiosta jo useampi muutama vuosi. Ja mä en malta odottaa! 
Ensimmäinen puoli vuotta pitää sisällään niin median maailmaa, valokuvausta, toimitustyötä kuin tv-kuvaustakin. Ensi vuonna meillä on kolmen viikon työharjoittelu, jota en malttaisi millään odottaa! 
Ainoa mun ongelma onkin pysyä mun alkuperäisessä suunnitelmassa jatkaa tästä mediatuottajaksi, eikä ryhtyä valokuvaajaksi, radiojuontajaksi tai toimittajaksi. Koska mulla on sellanen olo, että musta voi tulla ihan mitä vaan! 

Mua ei enää edes jännitä. Mä olen todella valmis aloittamaan Mediajournalismin opinnot. Toivottavasti ne siellä on valmiita vastaanottamaan mut....

2 kommenttia

 1. Miten pitkä tuo koulu on? Onko hyvät työllistymismahdollisuudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu kestää alle vuoden, eli se loppuu toukokuussa 2018.
   Työllistymismahdollisuudet tällä alalla ovat täysin itsestä kiinni ja siitä kuinka aktiivinen itse on. Luovilla aloilla on aina vaikeampaa saada työtä.

   Poista