KESÄTEATTERIAAKKOSET

Kesälupaukseni numero yksi oli käydä kesäteatterissa. Lunastin lupaukseni käymällä katsomassa Linnateatterin tämän kesän kesänäytelmän Haluatko mökkiläiseksi
Kesäteatterin inspiroimana päätin laittaa teille kesäteatteriaakkoset. Mitä kesäteatterissa tarvitaan, vaaditaan ja miten olisi suotavaa käyttäytyä. 

Kuvat: Otto-Ville Väätäinen


---


A - Ajoissa.
Jos normaalisti kuvittelet, että 15 minuuttia ennen näytöksen alkua on ajoissa, olet väärässä. Tulin huomanneeksi, että jopa 35 minuuttia ajoissa tarkoitti takarivin paikkoja.

B - Bajamaja.
Kesäteatteri ei ole mitään ilman bajamajaa. Joten jos kartat niitä, älä juo nesteitä.E - Elämys. 
Kesäteatteri on aina omanlaisensa kulttuurielämys, jota ei voi oikein verrata tavalliseen teatterinäytökseen. Kesäteatteri pitää kokea itse.

H - Huumori.
Kesäteatteri on täynnä huumoria, sen vuoksi sitä tehdään. En voisi kuvitella kesäteatterin lavalla näyteltävän mitään draamaa tai vakavaa settiä. Kesään kuuluu huumori. Haluatko mökkiläiseksi sisälsi paljon mökkiskenen kliseitä, joten jollet ole mökki-ihmisiä, et ehkä hiffaa näytelmän huumoria.

I - Ihmiset.
Niitä keäteatterissa on paljon. Kannattaa siis varautua jonottamaan ja niin - olemaan ajoissa.

J - Jonot.
Jonoja löytyy. Jonoa teatteriin, jonoa istumaan, jonoa juomia hakemaan. Niin ja väliajalla on aika varma vessajono.

K - Kesä. 
Kesäteatteri kuuluu kesään. Ei olisi kesäteatteria ilman kesää.

L - Linnateatteri. 
Linnateatterin tämän kesän kesänäytelmä on Haluatko mökkiläiseksi? Varaa omat lippusi täältä.


M - Mökki. 
Tämän kesän teemana on Linnateatterissa mökki. Mökki ja mökkiläiset, naapurit ja tiekiistat. Mitä näitä mökkihommia nyt onkaan. Anoppia unohtamata!

N - Nolot tilanteet. 
Kesäteatteriin kuuluu sellainen hurttihuumori ja nolot tilanteet. Mielellään toteutettuna lavalla, eikä yleisössä omasta puolesta.

O - Olut. 
Suomalaiseen kesäteatterikulttuuriin kuuluu ainakin yksi alkoholijuoma kylmänä nautittuna.

P - Paviljonki. 
Linnateatterin kesäteatteri sijaistee Linnateatterin sisäpihalla, katetussa paviljongissa. Mikä on todella mukavaa, sillä Suomen kesät ja silleen. Koskaan ei voi tietää mitä taivaalta tulee, joten on mukava tietää, että kesäteatteriakin katsellessa säästyy räntäsateelta.

R - Ruoka. 
Jos mieli tekee ruokailla, niin ainakin Linnateatterilla on käytäntönä, että ruoka tilataan etukäteen. Näin saa samalla myös oman pöydän ja  varatun istumapaikan koko teatteriesityksen ajaksi.


S - Sade. 
Sade kuuluu suomalaiseen kesään, se virkistää! Mutta sateessa ei ole pakko istua, sillä kuten aikaisemmin mainitsin, niin Linnateatterin kesäteatteri on katettu!

T - Teatteri.
Kesäteatterikin on teatteria, vaikkakin ihan omansalainen elämys. Kesäteatteri kannattaa itse kokea, sillä sitä ei oikein voi toinen sinulle kuvailla.

U - Ulkoilma. 
Ei kesäteatteria ilman ulkoilmaa!

V - Väliaika. 
Kahvia ja pullaa? Ruokaa ja juomaa? Vessajono? 

*Haluatko mökkiläiseksi -liput saatu Linnateatterista*

Ei kommentteja