KATEUTTA AIHEUTTAVA HUOPAPALLOMATTO


 *Matto saatu yhteistyöstä Suhkimattojen kanssa*

Meillä on nyt kuukauden verran asunnossa omaa paikkaansa etsinyt ihana Sukhimatto, joka lopulta päätyi uuden huonejärjestyksen jälkeen Ennan omaksi matoksi. 
Kun matto saapui kotiin, sitä ihastelivat kaikki. Lina ja Elle vain istuivat maton päällä, enkä saanut edes siirrellä sitä mihinkään. Ja onhan matto ihana - kuin kävelisi pumpulin päällä!




Suhkimatot ovat kaikki käsintehtyjä mattoja juuri sinulle. Mikä tarkoittaa siis sitä, että mattoa aletaan valmistamaan vasta kuin tilaus on tehty ja matot tehdään aina käsityönä.  Meidän huopapallomattomme on tehty Nepalissa ja maton mukana tuli viesti sen tekijältä, mikä minusta teki matosta entistäkin arvokkaamman ja lämpöisemmän kuin esimerkiksi tusinatuotannosta ostettu matto.
Sukhilla ollaan todella tarkkoja työntekijöiden oloista ja palkkauksesta, joten mattoa tilatessa ei tarvitse pelätä niitä olosuhteita, joissa mattoa valmistetaan. 



Pelkäsin alkuun, että matto ei tule millään soveltumaan Ennan huoneeseen, sillä mielikuvissani huopapallomatto oli todella vaikea puhdistaa. Todellisuudessa sitten ei ollutkaan. 
Tavallisesti vain imuiroin maton - päältä ja alta, mutta esimerkiksi ensimmäisen kerran, kun Enna siihen meni ja puklasi, hetken kyyneleitä vuodatettuani huomasin, että pukluki lähti matosta todella helposti kostealla rätillä! Joten matto saa jäädä jatkossakin Ennan huoneeseen. 



Matto on todella pehmeä ja miellyttävä jalkojen alla. Tiedän, sillä olen viettänyt nyt Ennan sängyn vierellä aikaa matolla istuen ja nukuttaen neitiä uuteen omaan sänkyynsä... 
Haaveilen olohuoneeseen ihanasta Suhkin Beni Ouarain -matosta, mutta vielä toistaiseksi se jää pelkäksi haaveeksi, sillä tänä kesänä keskityn takapihan kunnostamiseen. Mutta ehkä vielä joskus tulevaisuudessa me kaikki saadaan nauttia tuosta pehmeästä villasta jalkojemme alla. 
Sillä let's be honest - huopapallomatto aiheuttaa meissä muissa aikamoista kateutta!

4 kommenttia

 1. Ihana kirjoitus, ja huh helpotus, hyvä että kuolavahinko ei aiheuttanut pysyviä vaurioita!
  Aurinkoisia kesäpäiviä teidän tyttöporukalle!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva lukea tämä postaus, kun joskus talvella ihailin ko. nettikaupan mattoja ja mietin, uskaltaisikohan sieltä matot olkkariin tilata. Miten paljon tuo matto kerää itseensä pölyä ja roskia? Mulla on yksi huopamatto, ja se on tässä suhteessä ihan mahdoton, eli koko ajan saisi olla imuroimassa sitä. Ja kestääkö matto hyvin imuria vai saako varoa?

  /Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä matto kerää ihan sen tavallisen verran pölyä ja roskia. Ei mitenkään niitä itseensä imemällä kuitenkaan.
   Oon "joutunu" sitä imuroimaan vähemmän kuin esimerkiksi meidän Ikean villamattoa, jota sais olla ihan koko ajan imuroimassa.
   Riippuu tietenkin varmaan paikasta, missä matto on, mutta meilläkin huopapallomatto oli ekat pari viikkoa olkkarin puolella, eikä se ollu mitenkään pölyinen tai likainen sinä aikana.
   Enkä ole joutunu varomaan maton imurointia ollenkaan! Matto on tosi kestävä ja tiivis. Veden kanssa sitä en menis kastelemaan, rätillä olen hieman pyyhkinyt, mutten hangannut.

   Vaihtaisin ton Ikean maton tosta Sukhiin ihan sekunissa, jos kysyttäis :D

   Poista