VIHDOIN VÄLIKAUSI


Ees taas, ees taas. On ollut lämmintä ja sitten taas pakkasta ja ikuinen "mitä lapsille ulos päälle" -kysymys on pyörinyt mielessä lähes joka päivä viimeisen kuukauden verran. 
Nyt sitten vihdoin ja viimein se kevät on saatu meille ja lapset saavat pukea hieman kevyemmin päälle! Parasta myös on, ettei itse tarvitse pukeutua kuin michelinukko ja hikoilla lapsia pukiessa. 

Tänä keväänä mulla oli edessä uuden välikausihaalarin/-asun ostaminen Linalle, kun edellinen takki-housucombo meni pieneksi. Linan vanhat mahtuisivat Ellelle, mutta Elle ihastui Linan haalariin niin paljon, että päätin ostaa Ellellekin uuden softshell-haalarin. Toinen asu voi olla sitten varalla. 
Jo toista kertaa myös annoin tyttöjen ihan itse valita haalareidensa kuosit. Minä näytin vaihtoehdot ja tytöt valkkasivat itse Name Itin softshell-haalareiden joukosta omansa. Normaalisti en anna tyttöjen juurikaan pukeutumisestaan päättää, mutta jo talvihaalareiden kohdalla he saivat päättää omat lempparinsa, joten tälläkin kertaa mentiin samalla linjalla. Lina valkkasi itselleen punaisen perhoskuosisen haalarin ja samaa kuosia vielä piponkin. Neiti onkin pelkkää pinkkiä päästä varpaisiin, sillä niin meidän päiväkotilenkkarit kuin saappaatkin ovat pinkkejä. Samoiten myös päiväkodissa käytettävät ulkoiluhansikkaat. Ainoastaan sormikkaat ovat harmaat. Mutta neiti on onnellinen, se on tärkeintä. 
Elle taasen yllätti minut omalla valinnallaan - nimittäin sinisellä haalarilla. Tai haalari on enemmänkin denimkuosinen, eikä puhtaan sininen. Mutta toisaalta, Elle valitsi myös sinisen toppahaalarin (vaaleanpunaisilla pilkuilla), joten taitaa tuo sininen olla neidin lemppariväri. Pipoksi Elle valitsi pilkullisen pipon, mikä sopiikin kivasti asukokonaisuuteen. Selkeä fashionista.
Olin kuullut pelkkää hyvää Name Itin softshelleistä, joten tällä kertaa en edes katsellut muita välikausivaatteita. Ja olen tyytyväinen. Tytöillä näyttäisi olevan hyvä olla haalareissaan ja hyvien ominaisuuksiensa vuoksi ne ovat menneet niin viileämpinä kuin lämpimämpinäkin päivinä tässä parin viiko ajan. 
Kylminä aamuina ollaan laitettu syksyllä hankitut Name Itin välikausiasut haalarin alle. Vielä ei ole niin lämmin, että niillä pärjättäisiin yksinään. 


Kenkinä meillä on äkkiä Prismasta ostetut Cirafin lenkkarit (tämä äiti hokasi vasta lumen sulattua, ettei meillä olekaan lenkkareita), joita tytöt käyttävät lähinnä päiväkodissa. "Parempina" lenkkareina meillä on Jonathanin lenkkarit, joita käytetään sitten päiväkodin ulkopuolella. 
Käsissä välikauden menee sormikkaat, päiväkotiin lisätään sitten ulkoiluhanskat tarvittaessa päälle. Päässä tosiaan molempien itse valkkaamat Name Itin pipot ja kaulassa kummallakin on Pierre Robertin merinovillaiset tuubihuivit. En ole vieläkään saanut aikaiseksi tilata Linalle omaa lasten tuubihuivia, mutta josko tässä ihan pian.... Ennallekin voisi sellaisen syksyä ja päiväkotia varten tilata. Tuo Linan musta huivi on siis minun merinovillahuivini, joskin on toimittanut asiansa Linalla oikein hyvin. 


Tää on kyllä tytöillä toimiva setti ja tytöt itsekin vaikuttavat olevan tyytyväisiä välikausitamineissaan!
Vielä haalarit ovat sen verran reiluja, että näillä mennään varmasti ensi syksykin!

Ei kommentteja