KIRJE TYTTÄRILLE

Hei, 

Haluan heti alkuun kertoa kuinka ylpeä olen teistä jokaisesta. Hirvittävän ylpeä. Jokainen teistä on osoittanut minun käsitykseni naiseudesta ja tytöistä uudelleen ja uudelleen erilaisiksi, mitä kuvittelin vielä naiseuden olevan ennen lasten saamista. 
On etuoikeus kasvattaa tyttölapsia. On etuoikeus huomata, miten vahvoja ja samalla herkkiä naiset voivat olla. Olen itse vasta aikuisiällä oppinut, ettei herkkyys ole heikkoutta, mutta toivon, että olen teille opettanut, että kaikki tunteet ovat sallittuja, eikä niiden näyttäminen ole väärin. 
Tunteet ja niiden tunnistaminen on taitoa, jota pitää opetella. Se on meidän naisten supervoima, jolla me pärjäämme välillä niin kovassa maailmassa. Kun tunnet itsesi, omat vahvuutesi, heikkoutesi ja kykysi, pystyt ihan mihin tahansa.

Olen onnellinen, että te olette syntyneet maahan ja maailmaan, jossa nainen kykenee mihin vain. Maahan, jossa on jo ollut naispresidentti ja naiset valtaavat suurten yritysten johtoporrasta. 
Te kykenette mihin vain, jos haluatte. Teissä on voimaa. Teissä on tahtoa. Teillä on kykyä.
Haluan, että opitte sen, ettei tässä maailmassa ole ammattia, johon te ette kykenisi opiskelemaan. Ei ole virkaa, jota te ette pystyisi täyttämään. Ei harrastusta, johon te ette saisi osallistua. Älkää ikinä antako ennakkoluulojen määritellä sitä, mitä te olette.

Älkää koskaan pelätkö olla ylpeitä siitä, että olette tyttöjä - naisia, sillä se ei tarkoita sitä, että te olisitte heikompia kuin miehet. Päinvastoin.

You amaze me everyday. 

Ihanaa naistenpäivää Nea, Ada, Lina, Elle ja Enna! 

Rakkaudella, 
Äiti

4 kommenttia

  1. ihana teksti ja suloisia kuvia!!sulla on ihana viisikko <3 ja tykkään sun blogista, niin mielenkiintoisia ja elämänmakuisia postauksia!:) ihanaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
  2. Ihana teksti! Ja miten ihania kuvia. Tuo rusettikoru on aivan ihana. <3

    VastaaPoista