HURJA VESIPETOEn ole koskaan aikaisemmin harrastanut lasten kanssa yhdessä mitään. Juu, oon se huono äiti, joka ei tykkää muskareista tai ole aikaisemmin kokenut pienten vauvojen kanssa harrastamista niin kovinkaan tärkeänä. 
Kun Hanna otti muhun yhteyttä ja kysyi, josko me Ennan kanssa haluttais tulla kokeilemaan GoBabyGo:n vauvauintia, niin mietin hetken koska itsellä on vähän huonoja kokemuksia uimisesta ja taustalla hukkumisäksidenttiä. Kunnes päätin, että kunhan päästään pois kotoa joskus, niin pelkästään se on jo plussaa! 

Voi kuinka väärässä mä olen ollut!! Jo heti ensimmäisen uintikerran jälkeen hihkuin intoa ja täyttä ihastusta tuota pientä vesipetoa kohtaan - miksen mä ole vienyt omia lapsiani aikaisemmin vauvauintiin!?
Enna rakastaa polskia vedessä. Välillä tyyppi komentelee ja pitää omaa showta, mutta uiminen on meidän molempien mielestä viikon kohokohta. Me aloitettiin uiminen tammikuun alussa. Ensimmäinen tunti meni meiltä Ennan rokotuksista saadun kuumeen takia ohi, mutta jo toiselle kerralle päästiin ja oltiin heti täysillä mukana. 
Vauvauinnin voi aloittaa, kun vauva on noin 3 kuukauden ikäinen ja painaa vähintään viitisen kiloa. Hannan uinnit järjestetään Caribiassa, jossa näin melkein turkulaisena en ollut koskaan ennen käynyt uimassa! Caribian allas on niin ihanan lämmin, että siellä voisi lillua pidemmänkin aikaa. 
Uinneissa lauletaan ja leikitään. Ihastellaan palloja, polskitaan laudan päällä ja tehdään erilaisia uimaharjoitteita. Me ollaan juuri aloitettu sukellusharkat ja niitä treenaillaankin tämän kevään aikana useampaan otteeseen. Kuitenkaan Hannan tunnit eivät perustu pelkästään vauvan sukellusrefleksiin, joten vähän isommankin vauvan ja lapsen kanssa kannattaa uintiharrastus aloittaa! 
Itsellä onkin seuraavaksi edessä Linan ja Ellen opettaminen uimaan, sillä se on juurikin edellä mainituista syistä vähän jäänyt... Nyt sille ei ole enää mitään estettä, sillä en enää itsekään pelkää veteen menemistä yhtään niin paljoa kuin ennen näitä tunteja!


Meidän huippu-uimarin urat Ennan kanssa on vasta aluillaan, mutta en voi kuin täydestä sydämestä suositella vauvauintia. Ja niistä kaikista ennakkoluuloista irtipääsemistä..
Mikään ei ole mielekkäämpää kuin päästä oman vauvan kanssa tekemään jotain yhdessä ja pääsee kerrankin antamaan 110% itsestään ja huomiostaan toiselle. Kotona kun tulee aina kuitenkin tehtyä myös jotain muuta samalla..

Jos asut Turun alueella, niin kannattaa käydä tsekkaamassa Hannan tuntien aikatauluja - vielä olisi meinaan vapaita paikkoja jäljellä! Lisätietoja tunneista löytyy osoitteesta www.liikutaanilosta.fi !
Me käydään Ennan kanssa myös Hannan ohjaamalla GoBabyGo vauvajumpassa, mistä kerron lisää joku toinen kerta. Mutta täytyy vinkata, että olin väärässä siitäkin, etten tykkää mistään muskarileikkihommista......

Niin - ei kannata ainakaan ostaa tuollaista uimapukua kuin meillä on. Voin kertoa, että on pikkasen hankalaa ottaa sitä yksin pois suihkussa, kun uimapuku on märkä! Onneksi Enna on ottanut ison kasvupyrähdyksen ja uimapuku alkaa olemaan jo pieni, niin pääsen hyvällä omatunnolla ostamaan uudet ja hyvin erilaiset uikkarit. 

Ps. Meitä kuvaamassa kävi iki-ihana Ann-Christine, jota Ennakin kiitti omalla tavallaan pariin otteeseen <3 (mm. pissaamalla päälle)

*Yhteistyössä GoBabyGo

2 kommenttia

 1. Tosi ihania kuvia! =)

  Tämä ei liity tähän postaukseen, mutta huomasin, että sinulla on jonkin verran tatuointeja. En tiedä oletko aiemmin tehnyt niistä postausta, mutta olisi kiva nähdä millaisia tatuointeja sinulla on ja onko niillä ns. jokin merkitys kaikilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tatuoinneistani on postaus, mutta aikas vanha sellainen - olisko jo melkein 4 vuotta vanha.
   Joten voisin uudelleen tässä kevään aikana niistä kirjoitella :)

   Poista