HERKUTON HELMIKUU

En oo päässy viikkoon edes katsomaan tietokonetta päin!! Apua! Iso kasa sähköposteja ja muita hommia pitäis ehtiä koneella tekemään, mutta meillä on nyt jotenkin niin iso hulina päällä, etten ole ehtinyt kuin haaveilemaan tietokoneajasta. 
Mutta nyt! Nyt maanantain kunniaksi Enna vetelee sikeitä rattaissa ja mä pääsin avaamaan koneen. Loistoa!
Täällä alkoi viime viikon keskiviikkona herkuton helmikuu. Mulla on tähtäimessä päästä eroon sokerista kokonaan eroon, joten parasta on aloittaa kunnon shokkihoidolla ja jättää herkut pois kokonaiseksi kuukaudeksi. ...tosin ehdin jo naureskella, että valkkasin sen ainoan kuukauden, jossa on vain 28 päivää. Hah. 
Tarkoitus on kuitenkin tehdä tästä ihan elämäntapa - ei karkkeja, jätskiä, limsaa, sipsejä tai mitään roskaruokaa. 

Herkuton on valitettavasti koskenut myös lapsia, jotka hieman kitisee uutta lanseerausta vastaan, mutta hyvää tekee nuorisollekin olla hetki ilman suklaata. Tosin uskon todella vahvasti, että tyypit käy omalla rahalla koulun jälkeen herkuttelemassa.....
Ensimmäiset kaksi-kolme päivää oli tosi vaikeita. Ostinkin valmiiksi kotiin rusinoita, joita meidän kaikkien on kiva napostella, jos jotain tekee mieli napostella. Nyt rusinoitakin menee huomattavasti vähemmän, kun on jo tottunut syömään kerralla hyvin ja välttämään kaikki pienet naposteluhetket. Olin aika kiukkuinen ja huomasin itsekin tiuskivani noina parina ekana päivänä aika paljon. Todella ihmeellistä, miten ihminen voi jäädä koukkuun sokeriin!

Herkuttoman helmikuun jälkeen meillä tulee olemaan ns. karkkipäivä. Sitä en ole vielä päättänyt, onko se kerran viikossa, kerran kahdessa viikossa vai kerran kuukaudessa, mutta käyttöön sellainen otetaan. Näin isommatkin lapset osaavat odottaa sitä herkkupäivää, eikä tarvitse salaa ostella patukoita kaupasta. 

Fiilis on jo nyt parempi, kun suussa ei ole koko aika jotain. Ruokaakin osaa arvostaa eri tavalla, kun ei pilaa ruokailuhetkiä mussuttamalla karkkia juuri ennen päivällistä tai lounasta. 

Vielä 22 päivää jäljellä! 
Tosin en oikeastaan kaipaa herkkuja tällä hetkellä ollenkaan... Pitäisiköhän viellä herkuton maaliskuukin..

Mitenkäs siellä? Onko teillä pidetty herkuttomia kuukausia?

Ei kommentteja