KOLME KOKONAISTA KUUKAUTTA


Enna täytti sunnuntaina kolme kuukautta. Kolme kuukautta on jotenkin todella pitkä aika, mutta myös jollain tapaa lyhyt. Itsestä tuntuu, että neiti olisi koitutunut ainakin noin vuosi sitten. Niin tottunut tähän meininkiin täällä jo olen. 
Päivät sujuvat sukkelasti samaa kaavaa toteuttaen, yöt vähän vähemmän nukkuen. 

Kolme kuukautta nuori Enna on todella sosiaalinen tapaus - juttelee, naureskelee ja haluaa olla menossa mukana. Mielellään keskipisteenä. 
Enna tunnistaa kaikki siskonsa ja alkaakin hymyilemään heti, kun jonkun siskon ääni jostain kuuluu.
Yksin on ikävä olla, myös Ennan mielestä. Joten mieluiten pikkutyyppi kulkeekin sylissä paikasta toiseen ja aloittaa ihanan huutokuoron, jos äiti yrittää hetkeksi laittaa leikkimatolle. 
Vaikeaa onkin saada tehtyä kaikki kotitöitä, jollei varasyliä löydy. Enna syö tällä hetkellä pääsääntöisesti rintamaitoa. Joskus korviketta menee alas, kun Enna jää isänsä kanssa kahdestaan, jos minä käyn esim. kaupassa tai muilla asioilla. Eli harvoin. 
Mulla oli imetyksen suhteen ensin vain yksi tavoite - imettää. Imetys lähtikin todella hienosti käyntiin, enkä voisi tyytyväisempi olla. Olen päässyt seuraavaan tavoitteeseeni - imettää kolme kuukautta. Tällä hetkellä tavoite onkin 6kk. 
Ensi kuussa me varmaan aletaan maistelemaan kiinteitä, mutta otetaa niiden kanssa ihan iisisti, sillä ei ainakaan kasvun takia mitään lisäravinteita tarvita. Neiti on meinaan kasvanut paremmin kuin siskonsa. 
Imetyksen onnistuminen on ollut itselle ihan järjettömän iso asia, eikä ole tullut mieleenkään lopettaa. Koskaan aikaisemmin imetys ei ole tuntunut niin luontevalta ja omalta jutulta kuin nyt Ennan kanssa. Koskaan aikaisemmin ei ole myöskään tullut edes mieleen imettää julkisilla paikoilla, kun taas nyt heitän tissin kehiin heti, kun Enna sitä vaatii. Oli paikka mikä tahansa. Yöt meillä sujuu vaihtelevasti. Joskus nukutaan enemmän ja joskus vähemmän. Vieläkin minä olen ainoa tutti, mikä kelpaa ja nukkumaan mennäänkin tissi suussa. 
Mutta nykyään kuitenkin meille on hahmottunut tietyt nukkumaanmenorutiinit, joita Ennakin noudattaa ja niistä Enna tietää, että kohta mennään nukkumaan. Harvoin enää tarvitsee sängyssä alkaa taistelemaan nukkumattia vastaan.  
Nyt pidetään sormet ristissä, että tämän viikon pitkät yöunet ovat pysyvi - Enna on nyt 4-5 yötä nukkunut nyt ensimmäisenä unipätkänä neljästä viiteen tuntia! Itse olen tietty herännyt viimeistään kolmen tunnin jälkeen.. koska siihen on totuttu.


Vasta kolme kuukautta. Isoin kehitys on vasta edessä, joten yritän nauttia näistä pikkuvauvahetkistä täysillä!

5 kommenttia

 1. Mistä on tuo ihana body?😍
  Meilläkin tyttö 3kk, täytti viime torstaina eli ei montaa päivää ole vanhempi. Meillä kasvetaan hitaasti, mutta omilla käyrillä. Imetys loppui kuin seinään, kun käskettiin ottaa lisäksi korviketta. Se harmittaa ja kovasti, mutta tärkeintä, että vauva kasvaa.
  Ja meillä on ihan samanlainen sylivauva. Leikkimatto on kotona vain koristeena, kun vauva ei siinä suostu hetkeäkään olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Body on ostettu Babyshopista, the Brand on merkki. Tosin se on jo vuoden vanhaa mallistoa ja joku sitä jo instan puolella olikin etsiskellyt ja se oli loppuunmyyty :/

   Tärkeintä on, että vauva kasvaa <3
   Tämä imetyksen onnistuminen on itselle niin uusi asia, että sitä pitää aina välissä hehkuttaa. Mutta hienosti nuo edelliset ovat enemmän tai vähemmän korvikkeilla kasvaneet ;)

   Tsemppiä sinne vauvavuoteen!

   Poista
 2. Ootko kokeillu reppua tai liinaa että saisit tytön kanssa tehtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kokeiltu ollaan, eikä Enna viihdy sisätiloissa kantorepussa kuin 5-10min. Jos sitä viittäkään...

   Poista