BRITAX AFFINITY

Meillä on ollut tuplarattaat siitä lähtien, kun aloin odottamaan Elleä. Ensin Ellen ja Linan yhteiset tuplat olivat käytössä vain Linalla, mutta Ellen syntymän jälkeen niihin otettiin käyttöön sisarusistuin. 
Hieman vajaa vuosi sitten meidän vanhat tuplat vaihtuivat uusiin Mountain Buggy Dueteihin, joihin olin ja olen edelleen todella tyytyväinen. Ostin Buggeihin myös vaunukopan, jossa Enna on matkustanut enemmän ja vähemmän tyytyväisenä. 


Joulukuussa sain kuitenkin tekstiviestin mun äidin mieheltä. Viestissä oli vain kuva rataspakkauksesta ja kysymys "kelpaisko vankkurit?". Googletin pikaisesti pakkauksesta näkyvän tekstin "Affinity", sillä mulla ei ollut hajuakaan mistä rattaista on edes kyse. 
Rattaat osoittautuivat Britax Affinity -merkkisiksi yhden lapsen rattaiksi ja olin heti kiinnostunut. Olisin itse asiassa juuri laittanutkin kyselyä kavereille, josko joku olisi meille (taas kerran) lainaillut ykkösrattaita tulevaa laivareissua varten. Rattaat siis tulivat todella tarpeelliseen saumaan - vastasin "kyllä!"
En olisi varmaan muuten lähtenyt vielä ostelemaan uusia rattaita meille, mutta koska "joulupukki" ne meille toi, niin totta kai niitä on myös käytetty. 
Ykkösrattaat ovat niiiiin erilaiset kuin tuplat - tuntuu, ettei työntöaisa ole tarpeeksi leveä, painoakin on ihan kamalan vähän työnnettävänä ja kamalan kapeatkin nuo ovat. Vaikkeivat ole edes markkinoiden kapeinta laatua. 
Affinityt ovat siitä erikoiset rattaat, että niihin pitää ostaa kankaat ja kuomu erikseen. Me saatiin siis pelkkä runko, joten aloin heti myös katselemaan kangasvaihtoehtoja. Elle sai päättää värin - punainen. Itse en ehkä olisi punaiseen kallistunut ja uusimman malliston punainen, joita affinityille on tarjolla, onkin aika... noh, punainen. Joten oli onni, että löysin hieman vanhemman malliston "chili red" -värisen tummanpunaisen kangasvaihtoehdon. 
Näihin rattaisiin myös suositellaan käytettäväksi vaunukoppaa ennen kuin lapsi on 6kk ikäinen. Mutten lähtenyt sitä enää erikseen ostamaan, sillä meillä oli jo vaunukopalliset vaunut Ennalle. Affinityt kuitenkin saa ihan täysin vaakatasoon, joten olen niitä uskaltanut Ennankin kanssa käyttää - kunhan vuoraan istuinosan lampaantaljalla, ettei Ennalle tule vahingossakaan kylmä. Tarkoituksena on myös ostaa nyt alennusmyynneistä kunnon lämpöpussi, jonka sisään Ennan saa lämpimään. 

Ja kuten kuvistakin näkyy, niin tavaratilaa on huomattavasti enemmän kuin Mountain Buggy Dueteissa - kuvienottoreissulla me ollaan Ennan kanssa kotiutumassa kauppakeskuksesta mukana maalipurkki, pensselit ja ehkäpä tuossa isossa kassissa on myös "muutama" lastenvaate. (Mukaanlukien kaksi toppatakkia, joten mistään pienistä kasseista kyydissä ei ole kyse.)Muuten näin muutaman käyttökerran jälkeen olen ollut tyytyväinen näihin meidän yllärirattaisiin! On kiva joskus päästä lähtemään liikkeelle vain ykkösrattailla, sillä onhan se hieman tylsää kulkea paikasta toiseen tuplarattailla, kun niissä on välillä vain yksi lapsi (vauva) kyydissä. 
Myös Enna diggailee näistä ehkä hitusen enemmän, sillä tilaa levitellä käsiä on tietysti huomattavasti enemmän kuin tuplissa. 

Onko teillä kokemuksia Britax Affinity -rattaista?

Ei kommentteja