TREVLIG RESA

Kun mun isä joulukuun alussa kysyi "lupaa" viedä isommat tytöt laivalle, ideana oli päästää tytöt viettämään luksusaikaa Papan kanssa. Muutaman mutkan kautta laivalle lähdettiin myös minä ja Enna, jolloin kotiin jäivät Lina ja Elle. 
Lina ja Elle saivat vuorokauden tärkeää isi-aikaa ja me muut vielä tärkeämpää luksusaikaa mun isän kanssa. 

Meidän piti tyttöjen kanssa yöpyä ihan tavallisessa family -hytissä, mutta kuten aina, mun iskällä oli pari ässää hihassa ja me tytöt saatiinkin jättimäinen sviitti meidän käyttöön. 
Päästiin elämään glamourelämää sviittiläisinä - päästiin laivaan ennen muita, hytissä odotti hedelmäkori (joskin hieman hassusti koottuna) ja jääkaappi täynnä virvokkeita. Ihanaa myös oli sviitin iso koko ja avaruus! Rattaat ei vieny yhtään liikaa tilaa ja me Ennan kanssa saatiin ihan oma makkarikin, kun makuuhuoneen ja olohuoneen sai erotettua päivän päätteeksi verhoilla. En tiedä miten tästä lähtien pitäisi pystyä tyytymään normaaleihin hytteihin...
Mun mielestä Silja Line vois kyllä hieman alkaa panostamaan näihin Turku-Tukholma väleillä kulkeviin laivoihin, sillä hytit (ja koko laiva) kaipaa todellista updeittausta! Mä rakastan Silja Serenadea ja Symphonya, niiden freshiä ilmettä ja hyttejä. Mutta samaa ei todellakaan voi Baltic Princessistä puhua..... Me turkulaisina käytäisiin varmasti huomattavasti enemmän laivoilla, jollei Turun laivoilla sattuisi olemaan "kännilaivojen" maine. Perheellisenä mielummin vaivaudun matkustamaan Helsinkiin ja sitä kautta risteilemään huomattavasti perheystävällisimmillä laivoilla. Mikä on todella harmi, kun laivoja lähtisi ihan takapihaltakin... 

Meillä oli ihana reissu. Päästiin viettämään aikaa niin yhdessä kuin erilläänkin ja shoppailtua viime hetken joululahjoja. Itse ostin päiväkodin tädeille ison kasan suklaata ja Pentikin omenaglögiä. 
Myös pakolliset tuliaiset Linalle ja Ellelle tuli ostettua, mutta muuten olin aika pihi, enkä viitsinyt väkisin raahata isoa kasaa makeisia kotiin. 
Jäin haaveilemaan kesäreissusta Helsinki - Tukholma -välille ja toivon, että se me päästään A:n ja R:n kanssa vielä tekemään. Isompien lasten kanssa matkustaminen on niin erilaista kuin pallomeri-ikäisten kanssa, joten näitä on pakko vielä päästä tekemään enemmänkin. Toki haaveissa on myös samanlainen reissu, kun tammikuussa päästiin tekemään. Meillä puhutaan siitä vielä paljon! 

Iso kiitos mun isälle ihanasta laivareissusta! En keksi edes sopivia sanoja kuvaamaan kuinka kiitollinen koko reissusta olen! 

Nyt meillä alkaa jouluvalmistelut, siivoaminen ja rauhoittuminen oman jengin kesken. Tänä vuonna on isäjoulu, joten isommat matkustavat oman isänsä luokse. Lina ja Elle lähtevät perjantaina kääntymään isälleen, mutta koko porukka tulee viettämään aattoa tänne meille minun, Ennan ja mun siskon kanssa. Ihanaa päästä viettämään lapsijoulua, vaikkei se minun vuoroni tänä vuonna olekaan! 

Ps. Meitä voi nykyään seurailla myös snapchatissä tunnuksen annueblogi takaa ;)

Ei kommentteja