PUKINKONTTIIN - VAUVALLE

Jouluaatto lähenee ja ainakin itse alan vasta miettimään joululahjoja. En ole todellakaan sitä tyyppiä, joka keräilee lahjoja pitkin vuotta ja piilottelee niitä lapsilta. En, koska joulu ei ole koskaan ollut "mun juttu", mutta myös sen takia, etten malta koskaan olla antamatta niitä lahjoja heti eteenpäin. 
Aikaisempina vuosina olen hankkinut lahjat juuri ja juuri ennen aattoa (yleensä 23.12.), mutta tänä vuonna ensimmäiset joululahjat ostinkin jo marraskuun viimeinen päivä! Edistystä? 

Ajattelinkin taas tänä vuonna kerätä ja kasata vinkkejä teillekin, mistä löytää kivoja joululahjoja millekin ikäluokalle. Meillä kotona on vauva, taapero, leikki-ikäinen, kouluikäinen ja teini-ikäinen, joten pohdintaa riittää. 

Aloitetaan vauvasta. Vauvat nyt luonnollisesti eivät ymmärrä joulun päälle yhtään mitään, se on fakta. Enna tulee jouluaattona olemaan sen vajaa kolme kuukautta, joten neiti viettää aattonsa juoden maitoa, nukkuen ja välillä katsellen muiden avaavan paketteja. 
Omasta mielestäni on kuitenkin kivaa, että Ennallakin on muutama paketti kuusen alla, vaikka ne mitä luultavemmin menevät siskojen avattavaksi. 

Mitä sitten hankkia vauvalle?
Vauvalle voi hankkia jotain, mitä normaalisti muutenkin ostaisi. Vaatteita, unileluja, pussilakanoita, vilttejä, ruokailuvälineitä yms. Mikä tulee tarpeeseen.
Tässä omia suosikkejani: Vauvaikäisen lahjat ovat vielä helppo ostaa, sillä saaja joko ei ymmärrä niistä mitään taikka innostuu niistä takuuvarmasti, mitä vanhempi vauva on. Tätä ikää onkin helppo vielä hyödyntää ja ostaa vain ja ainoastaan niitä tarpeellisia ja käytännöllisiä lahjoja, sillä voin luvata, että mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä epäkäytännöllisemmiksi lahjatoiveetkin muuttuvat... 

Mitä lahjoja teidän vauvat saavat jouluna?

*Kuvat ovat lainattu niiden linkeissä olevista verkkokaupoista

---

Viime vuoden vinkit voit käydä lukemassa näistä linkeistä:

2 kommenttia

 1. Ei ole kyllä vielä mitään ideaa,mitä sitä hankkisi/toivoisi poika 4kk:lle. Tytöille sen sijaan lahjat on jo hankittu. Todennäköisesti poju saa pehmeitä paketteja,kun vaatekokokin taas kohta vaihtuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeät lahjat ovat ihania! <3

   Ihan pienille vauvoille on kyllä vaikea toivoa ja ostaa mitään, kun sellaiset pienet eivät nyt varsinaisesti tarvitse yhtään mitään. Mutta vaatteet ovat aina käytännöllinen lahja!

   Poista