MOUNTAIN BUGGY DUET - VAUNUKOPAN KANSSA
Kun hankin meidän Mountain Buggy Duetit, niin ajatuksissa oli heti, että ostan niihin myös Ennaa varten vaunukopan. Moni varoitteli, että koppa on todella kapea, mutta silti pidin koppaa parempana vaihtoehtona kuin ei koppaa ollenkaan.

Mountain Buggyt ovat edelleen maailman paras valinta meidän tupliksi, en vaihtaisi niitä pois mistään hinnasta! Niiden kanssa pääsee ihan mihin vaan ja yksinkin pärjää kahden lapsen kanssa helposti. Ainoa "vika" niissä edelleen on, ettei tavaratila ole kasvanut tässä seitsemän kuukauden käytön aikana ollenkaan, joten mitään isoja shoppailureissuja ei rattaiden kanssa tehdä. 
Renkaat olen joutunut pumppaaman kerran, sillä ne kesän aikana pääsivät tyhjenemään hieman. Joten mielestäni pienellä vaivalla ilmakumirenkaidenkin kanssa ollaan päästy. Kannattaa hankkia pumppu kotiin, ettei renkaat pääse yllättämään! Ei tee hyvää kulkea tyhjillä renkailla minnekään.. 
Meillä ollaan nyt kohta pari kuukautta liikuttu vauvan kanssa joko kantorepun avulla taikka sitten meidän tuplilla. 
Alkuun Enna ei viihtynyt kopassa ollenkaan. Ei siis yhtään. Ihan kamala huuto heti, kun hänet sinne asetteli. Pikku hiljaa kuitenkin Ennakin on tottunut nukahtamaan vaunukoppaan lähes heti, mutta varsinkin paksun vaatetuksen kanssa Enna huutaa ahtautta aika kauan ennen rauhoittumista.

Onhan Mountain Buggy Duetin vaunukoppa pieni. Siis todella pieni. Ei välttämättä niin pituudeltaan, vaan se on todella kapea. Mutta mitä voi markkinoiden kapeimmilta tuplilta oikeastaan odottaakaan? Eivät ne tavalliset istuimetkaan mitkään tilaihmeet ole, mutta sopivat kuitenkin. Joten ei vaunukoppakaan voi mikään järjettömän iso olla. 
Vaunukopan kapeus ei juurikaan haittaa, mutta koppaan ei todellakaan saa mahtumaan esimerkiksi paksua lämpöpussia vauvan seuraksi. Pelkän toppahaalarin kanssa vaunukoppa "täyttyy" aika lahjakkaasti, vaikkei Ennakaan vielä kovin iso vauva ole. Meillä onkin lämpöpussin sijaan ollut käytössä Baby Wallabyn merinovillapeitto ja -10 pakkasilla peiton lisäksi vielä villapeitto. 
Kevät/kesävauva mahtuisi varmasti oikein hyvin vaunukoppaan ilman mitään sen suurempia ihmettelyjä. Näin talvivauvalle koppa on kuitenkin aika ahdas. 
Kopan saa myös kahteen eri asentoon - normaaliin vaakatasoon ja "refluksiasentoon", jossa päätä saa korotettua hieman. Vaikka meillä koppa on tällä hetkellä normaaliasennossa, niin korotettu pääty on ihan loistava keksintö, mikä olisi pitänyt olla jo Linan vauva-aikaan vaunuissa. 

Kun ostaa vaunukopan, mukana tulee myös ns. vauvaistuin. "Istuin" on tarkoitettu hieman vanhemmille vauvoille ja se on eräänlainen kangas, joka tulee tukirautojen päälle. Tätä en ole itse vielä testannut ollenkaan, mutta uskoisin istuimen olevan huomattavasti kivempi ja tilavampi kuin kopan. Istuinta ei kuitenkaan suositella Ennan ikäisille vauvoille, joten meillä sitä testaillaan vasta ensi vuoden puolella. 
Kopan oston yhteydessä saa siis kaksi eri "istuinta" vauvalle - kopan ja tämän istuimen. 
Ainoa miinus, mikä itselle tulee mieleen on, ettei näin istuin-vaunukoppa -combossa ole ollenkaan turvakaarta istuvalle lapselle. Turvakaari kun on iso ja yhtenäinen ja se pitää ottaa pois, kun vaunukopan asentaa rattaisiin, niin istuva lapsi jää ilman kaarta. Meillä kun Elle ei käytä ollenkaan valjaita, jotka rattaissa ovat, niin hän istuu ilman minkäänlaista kiinnitystä rattaissa. 
Muuten olen edelleen todella tyytyväinen omaan ratasvalintaani - kapeasta vaunukopasta huolimatta. 

*Mountain Buggy Duet rattaista ja vaunukopasta on saatu alennus yhteistyössä OzBabyn kanssa*

3 kommenttia

  1. Meinaatko tehdä avioeron toisesta vaiheesta postausta?

    VastaaPoista
  2. Mountain Buggy Duet on kyllä ollut ihan loistava valinta. Plus -koppa toimi meidän talvivauvoilla hyvin, mutta toisaalta pojat ovat keskosia ja meillä ei viime talvena Cambridgessä ollut montaakaan pakkaspäivää. Pojat tykkäsivät kölliä vatsallaan refluksia-asentoon säädetyssä kopassa. Sen sijaan istuin osa ei sopinut pojille lainkaan, vaan siirryimme suoraan ratasosan istuimiin.

    Huono puoli on, että koppaa ei ole ilmeisesti tarkoituskaan kantaa, sillä kantohihnoja ei ole. Esikoisen kanssa tuli kannettua koppaa milloin mihinkin. Kaksosten kanssa en kyllä kaivannut tätä ominaisuutta. Kahden kopan kantaminen olisi kuitenkin ollut erittäin hankalaa.

    http://fromtwinland.blogspot.fi/2016/07/suojaan-auringolta.html?m=0

    VastaaPoista