KUUDEN TUNNIN LOMA


Tässä elämäntilanteessa on todella vaikeaa saada sitä kuuluisaa omaa aikaa. Valvon kaikki yöt vauvan kanssa yksin, herään joka aamu lasten kanssa yksin ja hoidan päivittäiset arkirutiinit yksin. 
Silloin tällöin pyydän jonkun katsomaan Ennan perään, kun esim. haluan käydä suihkussa tai yksin kaupassa. Joten tähän mennessä kaikki "oma aika" on ollut asioiden hoitamista ilman lapsia mukana. Mutta jopa se 10 minuutin suihkussakäynti on tällä hetkellä luksusta ja rauhoittavaa aikaa. Vielä toistaiseksi saunassa käynti on haaveen tasolla, mutta ehkä pääsen saunaan jouluna..

Mulle tuli tilaisuus viettää perjantaina omaa aikaa ilman lapsia ja totta kai tartuin siihen. Tiedossa oli isäviikonloppu, mutta perjantaiksi Lina ja Elle pääsivät Mamulaan yökylään ja tyttöjen isä tuli mun luokse viettämään isä-tytär -aikaa Ennan kanssa. 
Itse koukkasin hakemaan AC:n ja köröteltiin yhdessä mun siskon luokse syömään, juomaan ja puhumaan maailman menosta. Lähdin kotoa kello 18 ja palasin kotiin kello 00 laittamaan Ennan yöunille.

Mikään ei ole pitkään aikaan ollut yhtä mahtavaa kuin kuuden tunnin lomareissu parin kilsan päähän. Sain olla hetken ystävien kanssa ilman, että joku kyselee tuhatta kysymystä, vetelee housujen lahkeesta tai imee rintaa. Keskusteluiden tasokin oli (ajoittain) älykkäämpää kuin kinasteleminen haalarin pukemisesta tai kakkapissavitsien naureskelua. Päätin jopa pistää päälle jotain hienompaa ja sipasta naamaan poskipunaa!
Join myöskin tämän vuoden ensimmäisen, ja viimeisen, alkoholiannoksen - kuohuviiniä glögin kanssa! Kannattaa kokeilla, vaikka yhdistelmä ei ihan heti houkuttelisi! Ensi vuonna aion pitää pikkujoulupirskeet ja glögikuohari tulee olemaan menossa mukana! 

Nyt, kuusi tuntia rentoutuneena, jaksaa taas ottaa kiinni arkiaskareista, pestä pyykkiä, imuroida ja pakkailla meidän maanantaista risteilyä varten! 


4 kommenttia

 1. Mukavaa kun sait itsellesi vapaan illan lasten ja kodin hoidosta.

  Tuli tuosta suihkussa käymisestä mieleen, että sellaista se vauva-aika juurikin on.
  Kaipasin esikoisen aikane että pääsen rauhassa suihkuun (tai että ruoan voi syödä silloin kun se on vielä kuumaa). Jos sylissä viihtyvä vauva juuri nukahtikin, ja tiesin hänen nukkuvan pienen hetken ilman syliä. Niin suihkussa iski aina paniikki, nyt lapsi huutaa pienet kasvot punaisina.
  Mutta kun otin lapsen mukaani turvaistuimessa kylpyhuoneen kuivalle puolelle, ei ollut tuota ongelmaa. Suihkun kohinassa vauva yleensä nukkui aivan mainiosti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Vauva-aikaan kuuluu juurikin hieman homssuinen äiti, joka haaveilee lämpimästä ruoasta ja suihkusta :D

   Pitää yrittää tuota Ennan mukaanottamista suihkuun. Neiti on vaan ihan kamala sylityttö, eikä viihdy hetkeäkään esim. sitterissä yksin..

   Poista
 2. Moikka! Miulla ois siulle tunnustus ja haaste jos haluut osallistua! :) http://starbox.fi/hempee/tunnustus-ja-10-vinkkia-aloittelevalle-bloggaajalle

  VastaaPoista