TARINA NIMEN TAKANA


Enna Riley - joidenkin korvaan varmaan hieman eksoottinen nimi? Mutta itse asiassa Enna -nimisillä tytsyillä on ihan Suomen nimipäiväkalenterissa virallisesti nimipäivät, 23.1.
Mutta mitä nimi meille vanhemmille merkkaa?

Enna
Tämä on itse asiassa niinkin tylsä tarina, ettei vauvan isälle kelvannut mikään muu nimi. Etsin ja etsin kaikki maailman nimet läpi, kunnes selasin tavallista nimipäiväkalenteria ja heitin ihan vitsillä Ennan. Siitä hetkestä lähtien mikään muu nimiehdotus ei mennyt enää läpi. Itse yritin saada Emma -nimeä läpi vielä silloinkin, kun maistraatin nimipaperit tulivat postiluukkuun.
Eri lähteiden mukaan Enna tarkoittaa niin miekkaa kuin irlantilaista pyhimystä. 

Riley
Tulee täysin suomalaisesta nimestä Raili. En halunnut antaa Raili -nimeä Railina, sillä siskollani on vastaavanlainen vanhempi suomalainen nimi ja hän on aina saanut siitä kuulla (lähinnä minulta). Joten halusin välttää tämän sisarrakkauden tuoman piikittelyn ja mieleen joku päivä iski Riley. Rileyllä on hyvin läheinen Raili-kaima, joka oli enemmän kuin liikuttunut kuullessaan ristiäisissä nimen lausuttavan.
Kansainvälisesti Riley voi olla niin pojan kuin tytönkin nimi ja nimi tulee Briteistä. Se ei varsinaisesti tarkoita mitään ja on aikaisemmin tunnettu paremmin sukunimenä.

Meillä oli nimiä alunperin kolme - viimeisimpänä olisi ollut Olivia, joka toimikin Ennan sairaalanimenä. Pudotimme kuitenkin Olivian pois, sillä kolme nimeä kuulosti jotenkin liiotetulta. 

Nyt neidillä on ainakin minun mielestäni erittäin kaunis nimi ja toinen nimi on ainakin itselleni enemmänkin kuin tärkeä.

8 kommenttia

 1. Mietinkin että olisiko tuon Rileyn pohjana Raili. En oo ennen tajunnutkaan että ne on "sama" nimi!

  Kaunis nimi tytöllänne! Mekin jätimme olivian pois tyttäreltämme ja juuri samasta syystäkin! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis nimi! Enna ei omaan korvaan kuulosta harvinaiselta, mutta kun oikein alkoi miettiä, niin enpä ole kyseiseen nimeen juuri törmännyt. Ihana :)
  Kaunis on myös pienen neidin pitsimekko! Mistä olet moisen sävyisen löytänyt?<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mekko on ihan Lindexistä! Tosin ostin se jo touko-kesäkuussa, joten en tiedä onko sitä enää myynnissä. Ainakin samaa mekkoa oli alennusmyynneissä vielä tarjolla..

   Poista