SINETTIPIDENNYSTEN HOITAMINEN

Ajattelin koota paketin, missä kerron itse hyväksi todetut kikat ja niksit sinettipidennysten saralla.
Teksti koskee siis sinettipidennyksiä, enkä mene takuuseen, että niitä samoja niksejä kannattaa noudattaa muidenkin pidennystyyppien kanssa.Mikä on sinettipidennys?
Sinettipidennykset ovat pidennysmuoto, jossa lisähius kiinnitetään omaan hiukseen sinetin avulla. Sinetti sulatetaan ja "juotetaan" oman hiuksen ympärille.
Tämä pidennysmuoto ei toki ole se hellävaraisin pidennysmuoto, mutta oikein laitettuna se vahingoittaa omaa hiusta vähän.

Mistä sinettipidennykset kannattaa ostaa ja kenen ne kannattaa laittaa?
Sinettejä ja kaikki muitakin pidennyksiä saa nykyään pilvin pimein netistä. Niitä voi tilailla ihan kuka vaan ja valitettavasti niitä voi myös myydä ihan kuka vaan. Tässä ehdottomasti pätee sanonta "hyvä ei ole halpaa" ja kokemusta on! Vaikka kampaajan hinnat tuntuu välillä ihan armottoman kalliilta, niin siihen on syynsä - kampaajien tilaama ja käyttämä hius on vain niin paljon parempilaatuista kuin esimerkiksi Rapunzel of Swedenin hius, jota tuntuu todella moni käyttävän.
Itselle ainakin yksi kriteereistä on, että hius säilyy kauniina ja pidennykset voi pitää päässä mahdollisimman pitkään, niin mielummin käytän laadukasta hiusta kuin kakkosluokkaa.

Aito hius on aina parasta. REMY-hius on käsiteltyä aitoa hiusta, joka on kiinnitetty sinetteihin oikein päin. Aitoa hiusta voi käsitellä kuten omaakin hiusta - kihartaa, suoristaa, värjätä. Tosin itse en kyllä suosittele värjäämään pidennyshiusta kestoväreillä, saati alkaa vaalentamaan. 

Sinetit kannattaa aina laitatuttaa ammattilaisella, jolla on sinettipidennyksien laittoon käyty koulutus takana.
Toki niitä voi liimailla kavereidenkin kesken vartin youtubevideon katselun jälkeen, mutta haluatko sineteistä ammattilaisen laittamat ja luonnollisen näköiset vai kotikutoiset? Se kun ei ole oikeasti ihan sama mihin kohtaan päätä niitä sinettejä sijoittaa ja miten ne laitetaan...

Miten sinettipidennystä pestään?
Sinettipidennyksen pesussa kannattavinta on käyttää kosteuttavaa shampoota. Shampoo ja pesu kannattaa keskittää päänahkaan, eikä niinkään pidennettyihin latvoihin. Huolellinen huuhtelu kannattaa myös muistaa, ettei shampoota jää sinettien väliin ja päänahkaan.
Hoitoainetta kannattaa levittää pitkin hiusta ja antaa sen vaikuttaa hetki ennen huolellista huuhtelua. Kannattaa välttää hoitoaineen laittamista sinettien päälle. Myös hiukseen jätettävät hoitoaineet ovat hyväksi pidennyksille.
Sinettipidennyksille ei koskaan saa käyttää rakennepaikkaavaa shampoota taikka hoitoainetta!

Älä koskaan mene märillä hiuksilla nukkumaan!
Suositeltavaa myös on, että hiukset laitetaan vaikkapa letille nukkumisen ajaksi, etteivät ne sotkeudu. Itselläni toimii kaikkeen sopiva äitinuttura.

Miten sinettihiusta voi käsitellä?
Aitoa hiusta voi käsitellä niin kuin omaakin hiusta. Kannattaa kuitenkin välttää liikaa kuumien rautojen yms. käyttöä.
Pidennyshiusta ei myöskään kannata kuivata pää alaspäin tai "vastakarvaan", sillä se menee helpposti takkuun ja siitä tulee pörröinen. 
Kaiken lämmön kohdistamista suoraan sinetteihin pitkäksi aikaa kannattaa välttää.  

Sinettihiuksia ei kannata tupeerata liikaa. Voi olla aikamoinen työ saada isoa sotkua selvitettyä.. 
Muuten hiuksiin saa myös tehtyä erilaisia kampauksia, kuten omiinkin hiuksiin. 

Sinettipidennyksien harjaamiseen kannattaa käyttää luonnonharjasharjaa. Itselläni on käytössä Tangle Teezer, mikä ei valitettavasti ole paras mahdollinen harja pidennysten harjaamiseen, sillä sillä ei saa harjattua kunnolla hiusten tyvestä saakka. Harjailenkin omia hiuksiani aina pienemmissä osissa. 
Käytössä mulla myös on selvitysharja, mutta sitä käytän vain latvaosiin, en koskaan harjaa sillä sinettien kohdalta. 

Tällä hetkellä omat sinettini ovat pysyneet hyväkuntoisina nyt jo yli kolme kuukautta. Tänä aikana on sineteistä lähtenyt tasan yksi osa, joka on tietenkin myös luonnollista, sillä sineteissä kiinni olevat hiukset myös lähtevät joskus päästä.. 
Olen myös huomenna vihdoin ja viimein menossa kampaajalle värjäämään tyven, joten pääsen ihan ammattilaisen käsittelyyn ja kampaajani pääsee tsekkaamaan sinettien kunnon ihan kunnolla. Itse kun en pysty tutkimaan niitä lähietäisyydeltä.. 

Mitkä ovat sinun vinkkisi sinettipidennysten hoitoon?

1 kommentti

  1. Asiantuntevaa tekstiä ja kiva että postasit hiustenpidennyksistä! Kuten sanoit, halvan pidennyshiuksen käyttö tulee aina pitkällä juoksulla kalliimmaksi kuin laadukas, ammattitasoisesti toteutettu hiustenpidennys. Joillakin menetelmillä laadukasta hiusta voi käyttää lukemattomia kertoja uudestaan, jolloin samaa hiuserää voi käyttää peräti 1-2 vuoden ajan omasta hiustenhoidon tasosta riippuen. Tämä tuo selvää säästöä jatkuvasti pidennystä käyttäville. Ns. hiustenpidennysten ammattilaisten suhteen kannattaa kuitenkin huomioida ettei yhden-kahden päivän pidennyskurssi vielä tee kenestäkään ammattilaista vaan tekijän kokemus ja sen myötä tullut näkemys on aina osaamisen ydin. Yst. Terv Katariina Naugrén - Hair Gl'Amour, Helsinki

    VastaaPoista