VIIMEISTÄ VIEDÄÄN
*Kuvat on ottanut Luonnokaunis -blogin Ann-Christine*

Mulla oli tänään (oletettavasti) viimeinen äitiysneuvolakäynti. Ihan järkyttävää... Tai järkyttävää huomata, että tässä ei todellakaan ole enää montaa viikkoa aikaa, kunnes vauva on täällä. Tai täällä jossain muussa muodossa kuin meikäläisen isossa mahassa... 

En ole paljoakaan neuvolapostauksia tehnyt tässä raskaudessa, koska jos nyt rehellisiä ollaan, niin en usko, että ketään teistä kiinnostaa kuinka verenpaine on vaihdellut parilla luvulla tai sf-mitta vedellyt taas siellä yläkäyrän tuntumassa. 
Aika vähillä vaivoillakin olen säästynyt, mitä nyt välillä sattunut niin paljon, ettei liikkumisesta ole tullut mitään ja sitten tietty olen rampannut toksemia-labroissa kontrollissa kolmisen kertaa tämän raskauden aikana. Kärsin vieläkin pahoinvoinnista, joka aika-ajoin on niin kovaa, etten pysty puhumaan ja kaikki keskittyminen menee vain hengittämiseen. Tämän takia raskausmyrkytystä etsitään verikokeilla. Tietty pahoinvoinnin lisäksi minulla on myös päänsärkyä, turvotusta ja supistuksia. Niitä tavallisiksi luokiteltavia raskausvaivoja. Hiushommat olen jättänyt niin minimiin kuin mahdollista, sillä välillä sormet ovat niin turvoksissa, ettei ne edes mahdu saksiin...
Olen joutunut käymään TYKSissä vain ja ainoastaan yhden kerran päivystyksellisesti tämän raskauden aikana, mikä on todellakin saavutus! ...mitä niitä tuli esim. Linan odotusaikana 12 käyntiä ja noin 4 osastoreissua...

Vauva kasvaa siis mitä ilmeisemmin samoissa kokoluokissa kuin Elle. Painoarvio rv 31+6 oli 2070g, mikä oli kolmesta mittauskerroista se pienin. Ellestä on tehty painoarvio rv 32+5 ja se on ollut 2170g. 
Uskon kuitenkin Milfridin ottaneen todella ison kasvuspurtin tuon arvion jälkeen, sillä liikkeet ovat voimistuneet hurjasti, eikä vauvalla vaikuta olevan enää kovinkaan paljoa tila temmeltää. Toisin sanoen, tyyppi yrittää tulla niin navasta kuin kyljistäkin ulos. Samaan aikaan. Terkka kuitenkin tänään sanoi arvelevansa noin käsikopelolla vauvan olevan sopusuhtainen ja olevan jopa hiukan ehkä pienempikin kuin Elle oli.
Terkka oli myös sitä mieltä, että vauva olisi jo laskeutunut alas. Minkä olen kyllä myös itsekin huomannut siitä, ettei enää ahdista niin paljoa istua ja vauvan liikkeetkin tulevan normaalia alemmas.

Tämän neuvolan jälkeen en enää (toivottavasti) palaa äitiysneuvolaan, vaan seuraava tapaamiseni oman terkkani kanssa teen vauva mukana. Samalla haikeaa, mutta jännittävää. Seuraava kontrollini on lääkäri ja painoarvioultra rv 36+0, joka tehdään Kaupungin ultraääniyksikössä, sen jälkeen asioin vain TYKSissä. Apua!

Mutta näin viimeisen neuvolakäynnin kunniaksi voisin laittaa ne kaikki mittaukset teidänkin pällisteltäviksi: 

RV 35+0
Paino: + 11,9kg
Turvotus: +
RR: 128/76
Pissa:  -
SF-mitta: 33
Tarjonta: RT
Sykkeet: +140
Liikkeet: ++

Ainoa, mikä hirvittää synnytystä enemmän (ei ehkä kuitenkaan) on tuo painonnousu..... Sormet ristissä toivoen sen olevan turvotusta, nestettä ja lähtevän yhtä liukkaasti pois kuin on tullutkin. 
Pakko vielä kerran kauhistella sitä kuinka vähän tässä on aikaa jäljellä...... Ja multa puuttuu vielä vaikka ja mitä!!

Olkaa kuulolla, sillä tämän jännityksen ja viimeisten viikkojen kunniaksi on luvassa teillekin jotain todella ihanaa! Ihan pian ;)

2 kommenttia

 1. Niin uskomattoman nopeeta mennyt tämä sun odotus..pian siellä on jo vauva.♥ Niin ihanaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se onneksi taas tuntuu itsestäkin - välillä on ollut itkupotkuraivareita siitä, etteivät viikot kulu minnekään :''D

   Nyt taas välillä toivoisi, että olisi pari viikkoa lisäaikaa, että saa kaiken hoidettua ensin alta pois..

   Poista