VALMIINA VÄLIKAUTEEN?Lastenvaaterumba on kyllä ihan uskomaton. Varsinkin, jos lapsi on päiväkodissa, niin vaatteita tarvitsee ihan järjettömän paljon erilaisia. On talvivaatteet, asusteet, kengät. Sitten välikausivaatteet, joita käytetään keväisin ja syksyisin. Molempien alle täytyy olla kerrastot, fleecet tai jotkut muut thermovaatteet. Sitten tietty ne asusteet ja kengät. Erikseen sitten kuravaatteet, sadetakit ja kurahanskat. Kumppareita unohtamatta. Kesällä sentään pääsee hieman helpommalla... 
Mutta totuus on, että lastenvaatteet syö ihan kamalan loven lompakosta. Mulla neljä kertaa. 
Onni on, että vaatteita pystyy hieman kierrättämään lapselta toiselle, mutta usein jotkut välikausivaatteetkin on niin kuluneita, ettei niitä enää pysty seuraavalle antamaan. Isommat rikkovat lähes joka talvi ainakin yhdet toppahousut, joten niitäkään en pysty säästämään isommalta pienemmälle. Isompien kesken on vielä makuerot, jotka ovat noiden kahden välillä suuret, eikä toista miellyttäneet ulkoiluvaatteet miellytä toista ollenkaan. Ei kelpaa siis. 
Sama homma menee vähän kenkien kanssa - niitä kulutetaan yhden kauden aikana ne yhdet, eikä niitä pysty kierrättämään. Pienempien kenkiä vielä pystyy, sillä ne ovat jollain ihmeellä säilyneet edellisestä kaudesta ja tänä syksynä uusia lenkkareita ei tarvitse hankkia. Mutta talveksi sitten Lina tarvitsee uudet kengät. 
Ensi kevät onkin sitten uusi stoori. Sinne täytyy molemmille pienille ostaa lenkkarit ja Linalle uusi välikausiasu. Onneksi se on sen ajan murhe. 

Välikausi on mun mielestä se vaikein kausi - on kylmää, mutta on myös todella lämmintä. Lapselle pitää aamulla pukea paksusti, mutta iltapäivällä ei välttämättä tarvitse edes takkia. Siinä sitten tasapainoillaan kaikkien asusteiden ja välikausivaatteiden kanssa. 
Ensin pallottelin Linaa ja Elleä päiväkotiin ulkohousujen ja softshelltakkien kanssa, mutta takki oli ehdottomasti liian paksu näille alkusyksyn keleille. Tytöillä on myös olemassa fleecesetti, mutta se päästää omasta mielestäni kaiken tuulen läpi, joten ei sekään nyt ihan käytännöllisemmästä päästä ole. Välikausivaatteiden alla kyllä, sitten kun tulee kylmä, muttei pelkkänä ulkoasuna. 
Ratkaisin ongelman tilaamalla Name Itin valikoimasta lämpöpuvut molemmille. Lämpöpuvut ovat näille keleille täydelliset ulkoilupuvut, sillä ne eivät ole liian paksuja, muttei kuitenkaan ohuitakaan. Plus puvut ovat kevyet ja molemmat liikkuvat niissä sujuvasti. Ei siis tönkköjä peltiukkoja. Puku menee sitten myös välikausihaalarin tai -puvun alle, kun iskee ne kylmemmät kelit ennen pakkasia. 
Name Itin thermo settiä saa myös mustana ja nykyään myös korallin värisenä. Tilatessani sitä ei ollut tuota korallia väriä ollenkaan, olisin ottanut tytöille eriväriset, mutta toisaalta tytöillä on vahingossa kaikki muutkin ulkoiluun liittyvät vaatteet samanlaisia, joten meneehän nämäkin. 
Linan setti on kokoa 104 ja Ellen 98. Tällä hetkellä ne ovat molemmille hieman reilut, mutteivät liikaa. Saattaa siis olla, että niillä mentäisiin vielä ensi syksynäkin. Riippuu neitien kasvupyrähdyksistä.
Ensi keväälle on suunnitelmissa ostaa Linalle jokin Name Itin ihanista softshell-haalareista. Olen kuullut niistä pelkkää hyvää ja ajattelin niitä testata sitten ensi keväänä, kun tämän syksyn setti menee Linalle pieneksi. Onko teillä niistä kokemuksia? Kuulisin mielelläni teidän mielipiteitä niistä. 
Myös tämän talven toppapuvut ovat harkinnassa ja Name Itin valikoima näyttää olevan niissäkin top kolmosen joukossa, kun vertaa muihin liikkeisiin. Lindexissä oli todella suppea (ja järkyttävät kallis) valikoima, samaa näytti myös Kappahlin toppikset. Tai jotenkin itse en osaa maksaa Kappahlin haalarista 100€.. Ovatko ne hintansa arvoiset? 
Minä kun "joudun" ostamaan kaksi haalaria kerrallaan, niin valitettavasti hinta puuttuu myös peliin. Ja luotettavuus.Kuvissa Ellellä on ihana Name Itin panta. Panta on tosin neidille vielä liian iso ja tarkoitus oli käyttää sitä ponnaripäisellä Linalla, mutta neidit päättivät toisin. Mutta muistatteko te 90-luvun pannat? Ainakin allekirjoittanut on mennyt ala-asteella samanlainen tatti päässä kuin Ellellä on kuvissa. Hah. 
Linan pipo on taasen saatu Vimmalta ja se on ehdottomasti Linan lempparipipo. Harmi vain, että se on menossa pieneksi (on jo), eikä Lina halua luovuttaa sitä Ellelle. Pitää etsiä uusi, mutta se taitaa olla kukkakuosin kohdalla jo hieman menetetty peli...? 
Molempien sormikkaat ovat Name Itiltä. Linan huivi on R:n vanha ja Ellen huivi on ihana merinovillainen Pierre Robertin tuubihuivi. Pitääkin ostaa Linalle samanlainen.. 


Mutta tässä on meidän alkusyksyn välikausisetti - miltä näyttää? Tietty tytöillä on sitten sitä paksumpaa päälle, kunhan ilman hieman kylmenevät. Molemmilla on housu-takki -setti, mutta seuraavan välikauden menen kyllä haalarilla. On se haalari niin paljon kätevämpi päiväkodissa. Vai mitä te tykkäätte?

Mitä välikausivaatteita ja asusteita teidän lapsilla on? Mitkä ovat tarpeellisia ja mitkä turhuuksia, joita pitää päiväkotia varten ostella? 

---

Vinkki: Koodilla NameItAnnukkaEronen2016 saat Name Itin verkkokaupan tuotteista -15% !

Koodi on voimassa 23.10.2016 saakka.

*Postaus on osa Annu E. -blogin ja Name Itin yhteistyötä.
Linan ja Ellen thermosetit, sormikkaat ja Ellen panta ovat saatuja yhteistyön tiimoilta.
En hyödy linkkien klikkailuista laisinkaan.*

Ei kommentteja