MIKÄ VAUVALLE NIMEKSI?


Uuden nimen pohtiminen on aina ihanaa kamalaa puuhaa. Ainakin itse tykkään selailla keskustelupalstoja etsien sitä täydellistä nimeä. Kuluttaa kalenterin nimipäiväosuuden puhki ja tehdä listoja listojen perään. You can call me crazy. 
Mutta vaikka kuinka ihmeellistä ja ihanaa uuden nimen keksiminen on, voi se myös olla stressaavaa ja hermoja raastavaa, kun sitä oikeaa ei tahdo löytyä millään.

Kappas kun niitä tyttöjä tässä talossa on jo neljä. Neljä tyttöä. Neljä kertaa täydelliset nimet keksitty. 
Voin ihan rehellisesti sanoa, että nimimarkkinoilla ei ollut enää yhtäkään nimeä tytölle, jonka olisin itse kelpuuttanut. Ei ainuttakaan. Paljon kivoja, muttei yhtäkään nimeä, jonka olisin omalle tyttärelleni halunnut antaa. Ei yhdelläkään keskustelupalstalla, ei yhdelläkään sivustolla. 
Pojalle kyllä keksin nimiä vaikka kuinka. Ihme ja kumma... Minulla oli heti pojalle nimi valmiina, viimeistä silausta myöten. Pojasta olisi tullut kunnon miesten mies nimensä kanssa, mutta kuitenkin samalla suloisen söpö. 
No ei tullut poikaa, kuten varmaan jokainen tietää. Tai eihän sitä vielä tiedä kukaan, mutta jos ultraukseen erikoistunut lääkäri sanoo, että vauvalla on alle 1% mahdollisuudet olla poika, niin itse olisin siinä tiimissä mukana. 

Mistä sitten täydellinen nimi tytölle? 

Etsintä oli vaikeaa. Tällä kertaa itsellenikään ei kelvannut yksikään nimi. Vauvan isä oli tietty jo entuudestaan hankala tyyppi, mitä nimiin tulee - hyvä kun sain edellisille nimet läpi. Joten nyt meitä hankalia ja niminirsoja oli kaksi. 
Selasin kaikki maailman sivustot läpi. Ehkä viidesti. Voi olla, että kuudesti. Kaikki erikoisimmista nimistä niihin Liisoihin saakka. Oman sukupuun, kolmasti. Löytyi kivoja, muttei täydellisiä. 

Kuten kaikkien muidenkin perheen lapsien nimet, halusin vauvallekin nimen, jolla olisi jonkinlainen merkitys. Jotain, mitä kertoa nimestä. Tarinan nimen taakse. En halua nimetä lapsiani nimellä, joka "oli ihan kiva ja kuulosti ookoolle". Kaikilla on tarina nimen takana. 
Sitten keksin toisen nimen. Se oli omasta mielestäni enemmän kuin täydellinen. Sillä oli tarina, sillä oli merkitys, eikä merkitys ollut mikään heppoinen. Esitin nimen vauvan isälle. Niminirso inhosi sitä. Inhoaa varmaan oikeasti vieläkin. Mutta päätin, etten anna periksi, en sitten mistään hinnasta. Minulle oli ihan sama, vaikkei me oltaisi puhuttu enää sanaakaan koskaan, mutta sen nimen päätin antaa vauvalle toiseksi nimeksi. Onneksi niminirso tottui nimeen ja tykkää myös nimen merkityksestä. Mutta tosiasia on, etten oikeasti tiedä, mitä mieltä hän on kyseisestä nimestä. Toisaalta, en välitä. 

Toiseen nimeen piti saada etunimi. Homma ei ollutkaan mikään ihan helppo. Mutta nimi löytyi niinkin helposta paikasta kuin nimipäiväkalenteri. En ollut itse koskaan ennen kuullut kyseistä nimeä, mutta kantajia näyttää olevan kuitenkin sen verran, että nimellä on ihka oikea nimipäiväkin. 
En itse ihastunut nimeen heti. Se oli nimi, jonka heitin puolivitsillä vauvan isälle ehdolle. Hän ihastui siihen heti, eikä suostunut enää mihinkään muuhun. Joten teimme kompromissin - hän saa oman lempparinsa ja minä omani. 
Meillä oli nimiä alunperin kolme, mutta päätimme karsia viimeisen nimen pois jonosta, sillä emme halunneet nimen kuulostavaan liialta yrittämiseltä. Nimiä on siis vauvalla tällä hetkellä kaksi. Kaksi täydellistä nimeä.

Nykyään kuitenkin itse rakastan vauvan tulevaa nimeä todella paljon. Se on erilainen. Se on uusi. Se on täydellinen. Enkä malta odottaa, että koko maailma kuulee meidän pienen nimen! 

Mitä tapoja te olette käyttäneet uuden nimen keksimisessä? Uskallatteko arvuutella vauvan tulevaa nimeä?

8 kommenttia

 1. Apua! 4 täydellisen ihanaa nimeä. Hih meillä 2 tuottaa jo vaikeuksia. Vivi on ihana nimi. Varsinkin kun Vivi Lönnin mukaan nimeäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! ;)

   Vivi/Wivi oli meillä pitkään ykkösvaihtoehtona, kunnes se ei enää kummastakaan kuulostanut hyvältä.. Joten ei tule Viviä meille, vaikka muuten kiva nimi sekin on!

   Poista
 2. Hmm... Mitähän sitä veikkais? Tosta kuvasta jossa noita nimiä on mua viehättää eniten tuo Vivi, Lyydia (varmaan siks koska mun oma toinen nimi on se) Isla ja Aava. Oma veikkaukseni tosin ei ole tuossa. Vaihtoehtoni ovat Ira/Iro, tai sitten kuvassa oleva Lilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti nimeä ei tuosta kuvasta löydykään ;)

   Mutta pehmeä ja tyttömäinen nimi kuitenkin on, eikä siinä ole kovia konsonantteja ollenkaan. Seuraa siis isosiskojensa nimijälkiä :)

   Poista
 3. Minä veikkaan Enna, Hilma tai Tinja. :)
  Nimen pohtiminen on kivaa, vaikka juuri sen oikean löytyminen ottaakin välillä niin koville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinjakin on tosi hauska!

   Kyllä tämän nimen kanssa saatiin pari uutta harmaata hiusta pääkoppaan, mutta onneksi sekin löytyi! :D

   Poista