ARJEN HELPOTTAJA: LIHAPULLAKEITTO

Ihan ensin - kyllä, luit täysin oikein. Lihapullakeitto. 

En tiedä missä törmäsin lihapullakeittoon, mutta se näytti niin eksoottiselta ja hauskalta, että minun oli ihan pakko kokeilla sitä itse. 
Tytöt tykkäävät keittoruuista, joten tämä oli helposti myyty myös heille. 

Tämä ei ehkä varsinaiseseti helpota arkea, mutta se ainakin tekee siitä astetta maukkaaman ja hauskemman! 


Lihapullakeittoon tarvitset: 

400g naudan jauhelihaa
mausteita
1/2 prk Creme cuisine chili&paprika

2 pss Amerikansekoitus -pakastevihanneksia
3 perunaa
3 lihaliemikuutiota 

Tee naudan jauhelihasta lihapullia - itse teen hyvin yksinkertaisia lihapullia, joihin tulee muutamaa eri maustetta (jotka saattavat vaihdella joka kerta) ja puolisen purkkia Creme bonjour cuisine chili&paprikaa. Sekoitan ainekset ja pyörittelen niistä pullia. 

Jotkut osaavat paistaa lihapullat hienosti pannulla. Minä en kuulu niihin ihmisiin, joten teen lihapullani uunissa. Sellainen 200 astetta ja 15-20min ja ne ovat valmiita. Riippuu tietty tekeekö niistä myös yhtä isoja, kuten meikäläisellä on tapana tehdä... Keittoa varten pinnistelin lihapullien koon mahdollisimman minimiin. 

Kun lihapullat on uunissa, niin laita ison kattilan pohjalle noin 1-1,5 litraa vettä. Kun vesi kiehuu, lisää 2 lihaliemikuutiota, niitä kannattaa hieman murskailla. 
Lisää joukkoon kaksi pussia amerikansekoitus -pakastevihanneksia - tässä voi käyttää muitakin vihannessekoituksia, jos tykkää. Minä valkkasin meille jo aikaisemmin yhdeksi lemppariksi muodostuneen amerikansekoituksen, jossa on maissia, porkkanaa, paprikaa, romanopapuja ja parsakaalia. 
Pilko perunat kuutioiksi ja lisää ne kiehuvaan vihanneskattilaan. 

Kun lihapullat ovat kypsiä, ota ne pois uunista. 

Kun vihannekset ja perunat ovat kiehuneet hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää lihapullat varovasti joukkoon. Anna niiden kiehua vielä kimpassa noin 5-10 minuuttia, mutta kannattaa olla tarkkana, ettei vesi kiehu ihan täysillä, sillä sen jälkeen pullat ovat muuttuneet jauhelihakeitoksi. 

Tarjoile ja nauti!

Tästä meillä tykkäsi ihan kaikki! Oikeasti! Vaikka lihapullakeitto kuulostaa jotenkin todella omituiselta ruoalta, niin kannattaa sitä silti ehdottomasti kokeilla! Nams!

4 kommenttia

 1. Täytyy laittaa kokeiluun! Päädyin joskus aikanaan testata tätä reseptiä ja olikin yllättäen tosi hyvää. :D

  VastaaPoista
 2. Telkkarista tuli joskus ohjelma nimeltään kalapuikkokeitto :D
  Täytyykin joskus kokeilla tätä versiota!
  ps. nuo lihapullat voi muuten myös keittää kypsiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha! Kalapuikkoja ei meillä kyllä ihan heti keitoissa näe :D

   Poista