ENITEN VITUTTAA KAIKKIViimeinen viikko on ollut todellista koetusten aikaa näin niinku raskaana olemisen kannalta. Jo kolmisen viikkoa lähes joka päivä on tullut jotain uutta vaivaa ja joka paikkaa alkaa kolottamaan enemmän tai vähemmän. 
Eniten ehkä raskaus alkaa kuitenkin näkymään hormonihirviön esiintulemisena ja meikäläistä vituttaa tällä hetkellä lähestulkoon koko ajan ja ihan mikä tahansa. 

Vituttaa, koska pää särkee 24/7. "Ota Panadolia" sanoi minulle tuntematon terveydenhoitaja neuvolan puhelinpalvelusta. No ei auta, enkä jaksa popsia turhaan. "Juo vettä" sanoi toinen minulle tuntematon terkka sieltä samaisesta palvelusta (jonka voisin myös haukkua maan rakoon). No juon, ihan koko ajan, ihan joka päivä, ei auta. 
Vituttaa, koska pahoinvointi on tullut takaisin. Ensin se oli satunnaista "vähän on heikko fiilis" -oloilua, kunnes se oksentelu alkoi. Siitä se siirtyi "makaa sängyssä liikkumatta, mielellään hengittämättä, ainakin kahden tunnin ajan, niin se menee ohi" -oloon. Kuulemma ihan normaalia, sanoo kolmas minulle tuntematon terkka sanonkomistä -palvelusta. 
Vituttaa myös supistukset, ylävatsakivut, lonkkakivut, symfyysikivut, armoton turvotus, minkä takia kengät ja vaatteet eivät enää mene päälle ja kerronko mitä fiiliksiä tämä jatkuva närästys tuo mieleen? 

Eniten kuitenkin ehkä vituttaa, että näitä vaivoja on ja ne estävät mua tekemästä asioita. Asioita, joita haluaisin tehdä - olla ulkona lasten kanssa, mennä lasten kanssa erilaisiin paikkoihin ja ihan normaalissa arjessa toimiminen on tullut vaikeaksi. En pysty myös näkemään ystäviäni niin paljon kuin haluaisin, satunnaisista hiuskeikoista puhumattakaan.
Olen myös armottoman yksin. Tai ainakin tunnen olevani ainoa aikuinen tämän pallon päällä, vaikkei se nyt voi ihan täysin paikkansa pitävän, sillä saan kyllä viestejä ihanilta ystäviltäni. Vituttaa, että kuvittelen niiden olevan lumeviestejä.... Mutta arjen pyörittäminen yksin on osottautunut välillä todella haastavaksi ja varsinkin näissä "eniten vituttaa kaikki" fiiliksissä kahden uhman ja kahden teinin peräänkatsominen on osottautunut t o d e l l a hermoja kiristäväksi. Ajoittain. Joskus saatan vain nauraa jokaisen ikätason tuomille haasteille. Aika harvoin kyllä enää naurattaa.. Koska silloin, kun kaikki neljä huutavat "äiti toi sitä ja tätä" ja osottelevat toisiaan, samalla vääntäen naamaansa jos jonkinmoisiin irvistyksiin ja luolamiesmäisiin ääntelyihin, tekisi ihan oikeasti mieli huutaa täysillä vittuperkelesaatanaa kymmenen kertaa putkeen. Usein tyydyn itkemään makkarissa kymmenen minuutin ajan. 

Vituttaa myös, että ostin itselleni uuden tietokoneen ja se osottautui maanantaikappaleeksi heti kättelyssä. En siis pysty olemaan koneella, saati kirjoittamaan kokonaista postausta. Tämäkin teksti syötetään eetteriin A:n tietokoneen avulla. Mikä kyllä tosin on oma vanha koneeni. Mutta vituttihan kuitenkin, että jouduin sen pöllimään lapseltani takaisin. 
En tiedä koska saan uuden tietokoneen, sillä Elisan asiakaspalvelu vastasi minulle jopa viikon päästä kyselyni lähettämisestä ja kertoi, etteivät heitä kiinnosta laiteviat laisinkaan. Otampas yhteyttä johonkin Acerin viralliseen ja luultavasti miljoonia minuutilta maksavaan neuvontanumeroon, jossa "päätetään laitteiden vaihdosta". 

Mutta onneksi tajuan itse, että kaikki tämä on oikeasti hormoneista johtuvaa, enkä suinkaan ole muuttumassa hirviöksi. Joskin naama on alkanut kukkimaan siihen malliin, etten tiedä onko muutos vain henkistä vai kasvavatko ne sarvet ihan oikeasti otsaan. 
Kaipa tämä menee ohi. Kohta. Vituttaa, jollei mene. 

Alkaa kohta myös vituttamaan, ettei Tiihosen Jare ole hokannut, että hän voisi olla omiaan olemaan viiden lapsen isäpuoli..... Oon odottanu jo aika kauan. Just saying.

7 kommenttia

 1. Tsemppiä päiviin! :) Vähän kyllä myös nauratti tämä postaus :D ole varovainen sen ylävatsakivun kanssa.. minulla oli myös ja sitten olikin raskausmyrkytys ja hellp-syndrooma :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kyllähän sitä kaikessa kärsimyksessä pitää olla myös pieni pilke silmäkulmassa ;)

   Olen ollut kolmisen viikkoa sitten raskausmyrkytysverikokeissa ja arvot olivat vielä silloin ihan viitearvojen sisäpuolella. Niitä varmaan seuraillaan, mitä pidemmälle raskaus etenee!

   Poista
 2. Jännä miten hormonit saavat höryn nousemaan päästä. Huomasin itse jos en syö mitään parin tunnin välein tai syön supersokerista, niin sarvet kasvavat esiin ja ihmisluonne muuttuu pedoksi. Silloin vituttaa kaikki. Tänään ei onneksi ole hellepäivä jos vaikka turvotus edes laskisi. Tsemppiä! Onneksi raskaus ei ole lopullinen olotila. Kyl se menee ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan myös, että väsyneenä vituttaa enemmän. Ja nukkua ei valitettavasti tarpeeksi saa täällä koskaan, joten soppa on valmis melkein joka päivä..
   Onneksi saan kuitenkin viikonloppuja, jolloin saan nukkua pari yötä ihan rauhassa ja latailla akkuja :)

   Enää reilu pari kuukautta, niin homma on paketissa ;)

   Poista
 3. koita syödä super terveellisesti ja ota positiivinen asenne, näytät hyvältä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan!
   Uskon, että omaan positiivisen asenteen. Mutta ei ne karhutkaan aina vedä puolukoita ;)

   Poista
 4. koita syödä super terveellisesti ja ota positiivinen asenne, näytät hyvältä !

  VastaaPoista