YHDEN PRINSESSAN SYNTYMÄPÄIVÄT


Lauantaina juhlittiin Ellen 2-vuotissyntymäpäiviä. Vaikka kutsuttuja oli hyvä määrä, niin viime hetken peruutuksilta ja sairastumisilta ei vältytty. Lopulta meillä juhlittiinkin pienellä ja intiimillä porukalla, mutta sankarilla oli sitäkin hauskempaa!

Teemana oli prinsessajuhlat. Mietin värimaailmaa ja päädyin vaaleanpunaisen, pinkin, lilan ja turkoosin yhdistelmään. En siis halunnut pelkkiä pinkkejä syntymäpäiviä, saati Disneykuvioisia kertakäyttöastioita. 
Sankari itse halusi pukeutua isosiskon Elsa-mekkoon, joka oli the ultimate prinsessamekko. 

Tarjoiluja mietin ajatuksella "jotain helppoa, mutta söpöä" ja päädyinkin tekemään suolaisen kinkkupiirakan, perinteisiä karjalanpiirakoita munavoilla ja sandwichejä kolmella eri täytteellä. Makeana oli tietenkin prinsessajuhliin kuuluvat macaronsit ja keksi-mix, jossa oli vohvelikeksien ja prinsessakeksien lisäksi minivaahtokarkkeja. Mixkulho oli todella lasten mieleen ja sen lisäksi vieläpä näytti ihanan herkulliselta! 
Kakun jouduin sain tehdä tällä kertaa itse ja päädyin helppoakin helpompaan ratkaisuun - naked cakekiin eli nakukakkuun. Pohja on tällä kertaa ihan Citymarketin kuivakakkuosastolta napattu suklainen valmispohja, mutta täytteen tein itse. Kakun täyte oli vaniljavanukastäytettä, lisättynä tuoreita mansikoita ja vadelmia. Koristeluun käytin täytettä, valmiita marenkeja, tuoreita vadelmia ja lasten suosikeiksi paljastuneita pehmeitä vaaleanpunaisia kuulia. 
Silkkipaperikoristeet väsäsin siskoni kanssa lauantaiaamuna kimpassa. Tai minä väsäsin ja pistin siskoni repimään pompomeja auki... Äitini toi pyynnöstäni ruusuja ja voi kuinka ihanan värisiä ruusuja me saatiinkaan! Ne sopivat teemaan kuin nenä päähän! 
Olkkarissa kattoa koristi lähikaupasta napattu perhoskoriste, joka ei varsinaisesti lopulta sopinutkaan ihan teemaan... Mutta ehkä kukaan ei välittänyt. 
Juhlat olivat ihanat ja sain itsekin pitkästä aikaa vain istua ja olla. Ehkä pienemmän porukan etuna olikin juuri se, ettei tarvinnut ite olla koko aikaa keittössä varmistamassa, ettei tarjottava lopu kesken. 
Elle oli ikionnellinen leikkiessään kavereiden kanssa ja neiti olikin jo ihan naatti iltapäivästä. Iltapuuhissa Elle ei olisi ollenkaan halunnut ottaa mekkoa pois, mutta pitää niiden prinsessojenkin laittaa yöksi yöpaita päälle.. 


Kiitos teille, jotka teille Ellen päivästä ihanan <3

4 kommenttia