VAUVANVAATEMANIA

Ensimmäisen vaatteen vauvaa varten ostin jo viime kesänä, kun yritystä oli ollut takana 9 kuukautta. Ajattelin, että voisin ostaa vauvalle jotain valmiiksi ja jollei vauvaa koskaan sitten kuulu, niin olisin voinut antaa ostamani jumpsuitin jollekin lähipiirin vauvoista lahjaksi. Toisen vaatteen vauvalle uskalsin ostaa vasta, kun olin tehnyt plussan. 
Linan ja Ellen jäljiltä niitä kaikkein pienimpiä vaatteita ei enää juurikaan ole, sillä annoin Ellen syntymän jälkeen niitä eteenpäin, kun samana kesänä syntyi kaveripiiriin tyttövauvat heinä- ja elokuussa. Annoin äitien tulla poimimaan mansikat päältä ennen kuin päätin, vienkö loput kirppikselle. Loppuja onkin sitten tyttöjen Mummi myynyt pihakirppiksillä todella hyvään tahtiin, joten jäljelle on jäänyt kaksi 50-56 bodya ja muutamat saman koon housut. 
Kuvat ovat siis uusista, Milfridiä varta vasten ostetuista vaatteista. 

 Puuvillahaalari: Lindex, koko 50
Body: Lindex, koko 50/56

Nyt olen päässyt ihan hyvin vauhtiin hankntojen kanssa. Varsinkin sen jälkeen, kun sain tietää odottavani tyttöä, shoppailu on ollut huomattavasti helpompaa. Vaikkei se välttämättä ole mikään hyvä asia.. 
Sinä päivänä, kun ultraaja sanoi, että vauvalla on alle 1% mahikset olla poika, niin löysin itseni Lindexin -70% alerekin luota ja saalis oli huikea. Omaksi onnekseni rahallisesti vähäinen, mutta määrällisesti huikea. Lindexiin menin ostamaan Linalle ja Ellelle sukkahousuja - kuinka ollakaan sukkikset unohtuivat... 

 Yöpaita: Kappahl/Newbie, koko 56
Housut: Kappahl, koko 56

Itseäni hieman harmittaa, että Lindex on ottanut vauvan vaatteissaan käyttöön tuplakoot. Tykkäsin siitä, että pienimmät vaatteet olivat oikeasti niitä pienimpiä, eikä vauva hukkunut paitoihinsa synnytyslaitokselta lähtiessä. 
Tietenkään koon 50 vaatteiden hamstraaminen ei ole maailman viisainta, sillä meillä ne ovat menneet parissa viikossa aina pieneksi, mutta muutama pikkuinen body on ollut ihana. Tuplakoot sinänsä on ihan ok keksintö ja antaa vaatteelle käyttöikää. 

Hiiribody: Mini Rodini, koko 56/62
Sulkabody: Plume Story, koko 50 (ei vastaa kokoaan)
Collarit: Lindex, koko 68
Legginsit: Plume Story, koko 56 (ei vastaa kokoaan)

Tilasin paljon vaatteita Mini Q:sta vauvalle. Mm. Mini Rodinia, Vimmaa ja uutta suomalaista Plume Storya. Plume Storyn vaatteet toimitetaan suoraan heiltä ja jo heti paketin avattuani huomasin, että vaatteet ovat aika isoja siihen verrattuna, minkä kokoisina ne tilasin. 
Laitoin elämäni ensimmäistä kertaa pientä reklaa ja kyselin vastaako heidän vaatteensa kokoaan ja olisinko mahdollisesti saanut vahingossa väärällä koolla merkatut vaatteet. Laitoin liitteenä myös kuvat, joissa vertasin bodya toiseen koon 50 bodyyn ja housuja toisiin koon 56 housuihin. Vastauksena sain todella hämmentävää syytöstä siitä, että vertailen vaatteita väärän mallisiin vastaaviin kokoihin tai "ties mihin kokoon". Plume Storyn vaatteet kuulemma vastaavat täydellisesti kokoaan, mutta ne kutistuvat pesussa. Okei... Laitoin uuden kuvaliiteen, jossa vertaan housuja täysin samanmallisten housujen kanssa, tosin vertaushousut olivat koko 62, joten isommat. Silti Plumen leggarit olivat huomattavasti kookkaammat (kuten istekin kuvasta näette - vasemmalla koon 68 housut). Asiakaspalvelija lupasi palata asiaan "mahdollisimman pian". Odotin kolme viikkoa vastausta, mutta kolmen viikon jälkeen en enää jaksanut odottaa, vaan kyselin jälleen ystävällisesti saada tietää vaatteiden mitoitusta tai selitystä olinko saanut vahingossa väärin merkatut vaatteet. Sillä olisin mielelläni ostanut lisää Plume Storyn vaatteita, mutten uskaltanut tilata niitä epäselvän koon takia. Vastaus oli tyly - lähetä vaatteet takaisin, niin saan rahani takaisin. Ei pahoitteluja, ei selityksiä, ei kokotietoja. 
Valitettavasti en halunnut lähettää vaatteita takaisin, sillä pidän niistä. Nyt vain joudun odottelemaan kauemmin, jotta saan niitä vauvalla käyttää. Enkä enää koskaan tilaa Plume Storylta mitään. Vaatteet ihania, asiakaspalvelu todella epäammattimaista.
Mini Q:ta tosin täytyy kehua enemmän kuin hyvästä palvelusta ja salamaakin nopeammasta toimituksesta! Vaatteet ovat olleet lähes poikkeuksetta aina tilausta seuraavana päivänä postiluukussa, joten tälläinen hätähousu on päässyt hiplailemaan niitä heti.


 Mekko: Lindex, koko 62
 Fleecetakki: Lindex, koko 62
Legginsit: Aarrekid, koko 60
Legginsit: Lindex/Moomin, koko 62
Pipo: Vimma, koko S
Body: Vimma, koko 62

Olen vältellyt sitä, että ostelisin liian isoja vaatteita. Rajana olen tällä hetkellä pitänyt kokoa 68, mutta muutama must have 74 on päässyt mukaan alennuksista. 
Lindexin alerekistä löytyi myös toppahaalari, jota olen vauvalle etsinyt. Tosin en mitenkään kovin innokkaasti, sillä en ajatellut toppiksia vielä olevan myynnissä. Kuitenkin sellainen löytyi ja värissä, jota en olisi koskaan uskonut vauvalle ostavan - mustana! Mutta mielestäni musta toppis ihanalla karvahupulla ja kultaisilla yksityiskohdilla on enemmänkin kuin söpö. Tosin Mere kielsi käyttämästä leopardikuosia yhdessä haalarin kanssa... vinkki vastaanotettu. ;)

Toppahaalari: Lindex, koko 62

Yksi vaatekappale, mitä voisin hamstrata kaikille lapsille (isommat ei enää moiseen suostu) on jumpsuit. Mun mielestä jumpsuitit on ehkä kätevin vaate ikinä! Varsinkin vauvalle, taaperolle ja leikki-ikäiselle. Ei näy pylly, ei tule kylmä, ei tipu päältä. All in one. 
Kaapissa odottaakin parit Mini Rodinit ja yksi Lundmyr of Swedenin jumppis. Lisää on tulossa. Takuuvarmasti. 

Jumpsuit: Lundmyr of Sweden, koko 70
Jumpsuit: Mini Rodini, koko 68/74

Collaripaita: Lindex, koko 74

Mutta kuten näkyy - vauvanvaatemania on hyvin aluillaan! 
Äitiyspakkauksen sijaan tälläkin kertaa aion ottaa äitiysavustuksen rahana, joten odottelen kesän alennusmyyntejä ja avustusrahaa, jotta pääsen kunnolla vauhtiin! Toki mulla on vielä muitakin hankintoja tehtävänä, joten pitää tarkkaan miettiä miten rahan käytän.

Mitkä ovat teidän must have vauvanvaatteet?

8 kommenttia

 1. Apua, millaista palvelua ja vastauksia olet saanut Plume Storylta. Ihastelin kyseisen brändin vaatteita Lapsimessuilla, mutta kyllä tällaiset kuullut ikävät asiat vaikuttavat mahdolliseen ostopäätökseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä en enää uskalla tilata sieltä mitään, kun en tiedä mitä saan ja jos siitä pitääkin reklamoida, niin oma kynnys "valittaa" sinne päin on todella suuri :D
   Musta vaatteet on todella ihania ja yllätyin jotenkin ihan täysin siitä asenneongelmasta, mihin törmäsin. Koska näkeehän nyt erkkikin tuostakin kuvasta, ettei nuo leggarit nyt 56 ole.... Vai olenko ainoa? :D

   Poista
 2. Oi kuinka ihania vaatteita. :)
  Todella ikävää kun olet saanut tuollaista asiakaspalvelua. :/ Ei kyllä tee mieli tilata heiltä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei ole söpömpää kuin pienet vaatteet <3

   Joillain ei vain ole asiakaspalveluhenkisyyttä.. Mikä on sääli varsinkin tässä kohtaa. :/

   Poista
 3. Aivan ihania vaatteita!! Oma uusin kummityttöni syntyi juuri vajaa kuukausi sitten ja hänelle tekee mieli ostella kaikenlaisia suloisia pikku vaatteita, taidanpa siis käydä tutustumassa tuohon linkkaamaasi vaatekauppaan, joka on minulle vielä ihan täysin tuntematon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti tsekkailla Mini Q:n valikoima!
   Tosin vaarana on löytää liikaa ihanuuksia.... ;)

   Onnea kummitytöstä <3

   Poista
 4. Toi mr:n hiirikuosi ja valkonen jumpsuit <3 mää haluan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on <3 <3

   Mietin hiiribodyn ostamista punaisena ja jumppiksen ostamista pienemmässä koossa... Tai en oikeastaan edes mieti, vaan odottelen sitä päivää, kun on varaa ;D

   Poista