MOUNTAIN BUGGY DUET - ENSIVAIKUTELMA

Kun tein plussatestin, aloin oitis miettimään meidän ratasvalintaa. Mun on jo pitkään pitänyt ostaa Linalle ja Ellelle matkarattaat seisomalautoineen, mutta niiden hankinta on lykkääntynyt ja lykkääntynyt. Joten maaliskuuhun saakka meillä on ollut käytössä Britax B-Dualit, joihin en ole viime aikoina ollut kovinkaan tyytyväinen. Ne eivät ole olleet meille käytännöllisimmät rattaat pitkään aikaan, joten päätin heti, että luovun niistä ennen vauvan syntymää. 

Ensin olin niinkin hullu, että kuvittelin meidän pärjäävän täysin ilman vaunuja tai tuplia. Haavekuvissa vein tyttöjä päiväkotiin vauva kantoliinassa ja aurinko paistoi.. Kunnes hokasin vauvan olevan syysvauva ja Korinna vitsaili minun olevan supermutsi ajatuksieni kanssa. 
Eli haavekuvat vaihtuivat hyvin realistiseen kuvaan, jossa Elle makaa äksänä maassa, Lina viipottaa sinne sun tänne ja vauva huutaa kantoliinassaan täyttä kurkkua. Taivaalla ei ollut enää mollikka, vaan vaakatasossa oleva syyssade. Eli matkarattaiden vilkuilu vaihtui tupliin! 
Vanhat rattaat menivät myyntiin ja uudet tulivat nopeasti katsottua tilalle, kun sain mahdollisuuden tehdä OzBabyn kanssa uusien tuplien tiimoilta yhteistyötä. 

Uusien rattaiden kriteereihin minulla kuului
- vierekkäin istuvat lapset
- kevyet
- kapeat
- helpot liikuttaa, kun on yksin liikenteessä

Joten valinnaksi tuli markkinoiden kapeimmat tuplat - Mountain Buggy Duetit
Tilasin rattaat perjantaina ja ne tuotiin minulle OzBabyn kotiinkuljetuksella tiistaiaamuna. Todella nopsaan siis! 
Mountain Buggyt ovat olleet meillä käytössä nyt noin kuukauden ja heti ensimmäisellä käyttökerralla huomasin kuinka paljon kevyemmät ne ovat kuin vanhat rattaamme. 
Rattaita on helppo liikutella, ne kääntyvät vaivattomasti ja vaikka kyydissä on 12 ja 14 kiloset taaperot, eivät rattaat tunnu painavilta työntää. 

Tytöt ovat olleet onneissaan siitä, että molemmat ovat saaneet olla paraatipaikalla rattaissa, eli kummankaan ei ole tarvinnut tirkistellä "alakerrasta". Myös jomman kumman halutessa kävellä, rattaista lapsen pois ottaminen on huomattavasti helpompaa. 
Itselle tärkein ominaisuus kuitenkin on ollut helppo työnnettävyys ja rattaiden keveys, vaikka lastissa olisi lasten lisäksi myös kauppakassi. Hauska yksityiskohta rattaissa on myös tuo cupholder, jota olen ihan sen tarkoituksen mukaisesti käyttänyt pullopidikkeenä, mutta sinne on kätevää myös piilottaa avaimet tai kännykkä ratasreissun ajaksi, jollei satu olemaan taskuja, mihin kaikkea laittaa. 
Näihin tilaan ennen syksyä vielä vaunukopan vauvaa varten. Meiltä on myös hankkimatta sadesuoja, joka olisi jo näillä keleillä tullut käyttöön. Pohdinnassa on myös rattaisiin kuuluva sivukassi.
Ainoa miinus näissä ehkä on tuon tavaratilan pienuus - ainakin näin yksinhuoltajalle, joka käy usein yksin kaupassa. Haluaisin tavaratilan, jonne mahtuu vähintään kaksi täyttä kauppakassia, mutta näihin saan vaivalla tungettua yhden kassin ja viereen mahdollisia kivennäisvesipulloja tai maitotölkkejä. 
Tavallisia shoppailukasseja tavaratila varmasti imasee useamman, mutta kulmikasta kauppakassia on tavaratilaan hieman hankala saada.Muuten näin kuukauden käytön jälkeen olen enemmänkin kuin onnellinen siitä, että valkkasin nämä rattaat! Jos olisin tiennyt Mountain Buggyen hyvistä puolista ennen kuin ostin Britaxit, niin olisivat Britaxit jääneet kauppaan. 
Odotankin innolla, miten näiden kanssa sujuu meidän kesä ja varsinkin tulevaisuus vauvan kanssa!

Nyt kannattaa käydä tsekkaamassa OzBabyn ratasvalikoima, sillä mm. Mountain Buggy Duetit ja monet muut rattaat ovat tällä hetkellä OzBabyssä alennuksessa!

*Rattaista saatu alennus yhteistyössä OzBabyn kanssa*

2 kommenttia