EI HUONO HIUSPÄIVÄ

Siitä on todella pitkä aika, kun olen päässyt tekemään jotain erilaista hiusten parissa. Yleensä ihmiset haluaakin sitä tuttua ja turvallista tai jotain pientä twistiä, joka ei kuitenkaan ole paljoakaan raitoja radikaalimpaa. Eikä siinä mitään, sillä sellainen olen pääsääntöisesti itsekin. Tuttua ja turvallista, joskus jotain erilaista. Kunnes palaan taas tuttuun ja turvalliseen... 
Viime lauantaina kuitenkin pääsin tekemään hiukka massasta poikkeavaa ja sain värjätä ystäväni hiukset - sinisiksi! 
Kyllä, ensin pyörittelin silmiäni, sillä ystävälläni on tapana vaihtaa hiusväriä kuin alushousuja ja yleensä vielä niin, että hiukset kärsivät siitä mahdollisimman paljon. Onneksi hän tietää sen itsekin, eikä se nyt tule kenellekään tässä yllätyksenä! Hän on ehdottomasti ehkä yksi vaikeimmista asiakkaistani, eikä se välttämättä tarkoita huonoa - saan haastaa itseni kokeilemaan uusia asioita ja usein korjaamaan jonkun toisen tekemiä mokia. Hiuksessa on viimeisen vuoden aikana ollut tummaa violettia, itsetehtyä pinkkiä ja lilaa, ruskeaa ja raitaa... Joten lähes ihan kaikkea, mitä voi kuvitella!
Viime syksynä pelastin hänen hiuksensa kampaamossa tehdystä järkyttävästä leikkauksesta ( instakuva ) ja värissäkin oli vikoja, jotka korjattiin yhdessä myöhemmin. 
Tällä kertaa siis sinistä.  Hetken mietin, kestääkö vuosi sitten monta kertaa kaupan vaalennusaineilla purkaksi vaalennettu hius vielä yhtä vaalennusta, mutta ystäväni suostumuksesta ja ymmärryksestä sitä kohtaan, että meille saattaa käydä kalpaten, lähdin kokeilemaan. 
Värinpoisto ja värjäys onnistuivat loistavasti ja tukkakin pysyi kaikista ennakkopeloista huolimatta päässä! Vaikkakin osa äärilatvojen järkyttävän huonokuntoisista hiuksista muistuttivat edellisistä värjäyskerroista, niin tukka on ja pysyy sinnikkäästi päässä. Ja mikä tärkeintä - siitä tuli sininen! Vieläpä kaunis sellainen!
Kuten instakuvasta näette, niin edellinen leikkuu oli haastava ja hyvin epäsymmetrinen. Viimeksi ystäväni hiukset leikkasin joulukuussa. Nyt leikkuutaa haluttiin vain siistiä, sillä ystävälläni on kasvatusprokkis meneillään. Edellisen kampaajan tekemät mokat näkyivät vieläkin hiuksissa ja niistä ei symmetrisiä saatu vieläkään - ehkä syksyllä sitten, kun hiukset saavat taas kasvaa rauhassa kesän yli! Niskaan tein vielä elämäni ensimmäiset "hiustatuoinnin" eli pienen kolmion muotoisen siilin kuvioineen. Hauska leikkuu, minkä itsellenikin ottaisin, jollei tämän pään kaikki vähäiset hiukset olisi juurikin niskassa..
Ihanaa, kun joku joskus toivoo jotain erilaista ja haastaa mutkin tekemään jotain, mitä en normaalisti ehkä pääsisi edes tekemään! 

Mitäs te tykkäätte? Onko sininen tämän kesän juttu? Vai kuuluuko se vain Sannille?

Ei kommentteja